Amfi Tamirinden Anlayan Arkadaşlar; Şu Parça Nedir?




Selamlar arkadaşlar. Yeni bir amfi geldi elime takasla. (Carvin SX50) Amfinin bozuk olduğunu biliyordum, bende açıp bakayım sorun neredeymiş dedim. Öyle çok anlamam bu işlerden, ama elim lehim makinesi falan tutuyor.

Sorun: Amfiden patır patır ses geliyor, çok kısık ses geliyor. Her iki kanalda da durum aynı.

İlk olarak hoparlörü çıkarttım yırtık var mı acaba diye, hoparlörde sorun yok, sapasağlam geri taktım.

Ondan sonra kafa kısmını söktüm. Acaba lehimi kopmuş bir yer mi var diye bakarken şu parçayı gördüm. Altında lehim izi var, ve bacaklarından biri kopuk. Lehim yapmaya çalıştım, altına girmek zor olduğu için biraz zor oldu fakat hallettim ilk başta. Amfiyi çalıştırınca ton düzeldi fakat kanal değiştirince tekrar gitti. Ondan sonra eski haline dönerek ses iki kanalda da tamamen gitti tekrardan. Tekrar lehimlemeyi denedim ama aşağısına lehim değdiği için eridi (plastik bir parça). Şimdi bu parçayı değiştirmek istiyorum, acaba nereden bulabilirim, ve bunun adı nedir? Değiştirince yine olmazsa tamire vereceğim. İzmir'de kim anlar bu işlerden?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Cihan abiye mesaj attım bu arada, o illaki güzel bir cevap verecektir, yine de bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar sağolun hepiniz, sorun çözüldü, 35 Kuruş'a bilmem kaç liralık tamirden kurtuldum, hakikaten o bacaktaymış sorun. Ayrıca Baran arkadaşımın dediği gibi yeni bacaklar çok daha uzun olduğu için lehim sorunu da yaşamadım. Hepinize çok teşekkürler :)
 
Geri
Üst