The Elder Scrolls V: Skyrim

Spoiler alert epic olmuş, + rep :D

Bişey anlatıcam ama gülmeyin, ya da tam olarak gülün diye anlatıyorum aslında. Son günlerde oyun içinde aniden hata verip masaüstüne dönüyodu bilgisayar, c sürücüsünde yeterli boş alan yok diye uyarıyor. Normalde hd büyük ama ikiye bölük. C ufak, sadece sistem kurulu. Açıyorum bakıyorum, bir şeyleri aktarıyorum ama doluluk neden kaynaklanıyor bulamıyorum. Meğersem fraps yüzündenmiş lan. Caps alacağız diye yükledik, nebçim kazık attı bize. Programın kısayolları screenshot için F10, video için F9'muş. Oyunun da load kısayolu F9. Ne zaman load yapsam video çekiyomuş, öyle öyle dolmuş. Vay anasını :D
 
Üç karakterle nasıl baş ediyorsun yahu? Ben bir tanesine zor yetişiyorum. Canselmo add manager yapmış. :D

Ulan o değil de bu pillar mıdır nedir ömrümü yedi abi bunlar. Bunaldım yemin ediyorum; askerde arada boş kalırsak bulmaca çözerdik, ama o bir devirdi kapandı gitti, artık sabrım yok. Her yerde karşımıza çıkıyor sonra çevir babam çevir. FM'ye dönelim biraz.
 
Makineme Windows 8 Beta yüklediğim günden beri,makinem bi alışma evresi geçiriyor ve gitgide şişiyor.O yüzden skyrim oynayamıyorum.Epeyce kasıldı alet.Burada sürekli yazdıklarınıza bakıyorum,hoşuma gidiyor.Bir Atalay abi değiliz ama yine de sorun olursa yazın yahu,sebeplenelim yardım edelm :)
 
Şimdi aklıma geldi; cornered rat görevinde benim gibi sorun yaşadınız mı? Keşfettim ki oyunun hemen hemen her yeriyle ilgili yutubda çözüm videoları var. Manyaklar yüklemiş. Bu olayda adamın hücresini bulup konuşacağız ama kapıyı açması gerekirken açmıyor. Herif konsola yazılan bir kod ile geçileceğini anlatmış videoda, yazdım ve kapı açıldı hakikaten. Ama sonra o adamın konuştuğu bölümler çok hızlı geçiyor filan. Böyle enteresan bir şey çıktı karşıma. Daha sonra da şehre dönüp bu adamı şu sarışın hatunla buluşturduğunuzda bu sefer hiç konuşmuyor. Onun için de sleeping giant inn'den dışarı çıkın, tekrar girin ve düzeliyor denmiş, onu da yaptım o da işe yaradı. İşten kafam güzel oldu, anlatacağımı da anlatamıyorum be.

Neyse FM dedik ama dur yine gaza geldim. Vayrlız mouse da bozuldu, bu akşam çıkıp alalım da oynayalım bari sevareyn bey. :D
 
Üç karakterle nasıl baş ediyorsun yahu? Ben bir tanesine zor yetişiyorum. Canselmo add manager yapmış. :D

Ulan o değil de bu pillar mıdır nedir ömrümü yedi abi bunlar. Bunaldım yemin ediyorum; askerde arada boş kalırsak bulmaca çözerdik, ama o bir devirdi kapandı gitti, artık sabrım yok. Her yerde karşımıza çıkıyor sonra çevir babam çevir. FM'ye dönelim biraz.

Üç karakter dediğim, sırayla, bir anda değil. :) Hep baştan başladım. Birinden sıkılınca ötekine geçtim falan. :)

Cornered Rat'te var öyle bir bug bu arada, doğru. Hatta onun patch dosyası da vardı. Ben direkt öyle halletmiştim. Çok sinir bozucuydu ama ilk başta.

Karşılaştığım en boktan bug Imperial-Stormcloak meselesindeydi ama. Genelde gönlüm Stormcloak'ta oluyor. Zaten Game of Thrones+Spartacus izleyen bünye, Imperial'a meyledemiyor resmen. Neyse. Değişiklik olsun diye Imperial'lara geçtim bir kere. Buraları biraz spoiler, aman diyeyim. Yürüdük Windhelm'e. Ulfric'le falan karşı karşıyayız. Keseceğiz, bitecek iş. Ama sanırım Windhelm'deki kadın cinayetleri quest'i aktif olduğu için, orası hata üstüne hata verdi. Ulfric'i öldürüyorum, quest-giver karakteri gösterip ayağa kalkıyor. Sonra bi' de yürüyüp uyumaya gidiyor odasına yanına koyduğumun yüzsüzü! Çıkayım gideyim diyorum, kalenin kapıları kitli falan. Öyle kaldı orası.

Bu da böyle bir anımdır mı diyeyim, eyyorlamam bu kadar diye iyice Ekşi'ci piç moduna mı gireyim, ne yapayım bilemedim.
 
Üç karakter dediğim, sırayla, bir anda değil. :) Hep baştan başladım. Birinden sıkılınca ötekine geçtim falan. :)

Cornered Rat'te var öyle bir bug bu arada, doğru. Hatta onun patch dosyası da vardı. Ben direkt öyle halletmiştim. Çok sinir bozucuydu ama ilk başta.

Karşılaştığım en boktan bug Imperial-Stormcloak meselesindeydi ama. Genelde gönlüm Stormcloak'ta oluyor. Zaten Game of Thrones+Spartacus izleyen bünye, Imperial'a meyledemiyor resmen. Neyse. Değişiklik olsun diye Imperial'lara geçtim bir kere. Buraları biraz spoiler, aman diyeyim. Yürüdük Windhelm'e. Ulfric'le falan karşı karşıyayız. Keseceğiz, bitecek iş. Ama sanırım Windhelm'deki kadın cinayetleri quest'i aktif olduğu için, orası hata üstüne hata verdi. Ulfric'i öldürüyorum, quest-giver karakteri gösterip ayağa kalkıyor. Sonra bi' de yürüyüp uyumaya gidiyor odasına yanına koyduğumuz yüzsüzü! Çıkayım gideyim diyorum, kalenin kapıları kitli falan. Öyle kaldı orası.

Bu da böyle bir anımdır mı diyeyim, eyyorlamam bu kadar diye iyice Ekşi'ci piç moduna mı gireyim, ne yapayım bilemedim.

whiterundaki jarlı piç krala (joffrey) benzetiyorum niyeyse. şu duruş öldürüyor beni. ağız burun dalasım geliyor.

600px-SR-npc-Jarl_Balgruuf_the_Greater.jpg
 
Yahu jarl hıyar gibi adam olsa da Whiterun'ı seviyorum ben. Evimi de dayadım döşedim bi güzel ama sanıyorum Stormcloak olaylarından dolayı bana bir gün "de hadi ixtir ol burdan" diyeceklerdir. Dolayısıyla evi taşımaya hazırlanıyorum. Riften'da iyi işler yaptım, itibar sahibiyim artık. Herhalde oraya taşınacağım du bakalım.

Bir de düzensiz oynamak hiç iyi değil. En azından karakter gelişimini sekteye uğratıyor. Öyle archery kastık ettik ama smithing güdük kalmış mesela. Ondan sonra ağlıyoruz büyülü silahları improve edemedim diye. Kaç gündür smithing gelişsin diye pıçak mıçak kılıç kalkan imal etmekten imanım gevredi lan.
 
Whiterun güzel de en güzel ev Windhelm'de bence. Zaten diğer şehirlerdeki evleri görünce, Whiterun bildiğin öğrenci yurdu kalıyor. Windhelm'deki evin bir armory'si var, breh breh diyorum.
 
Bu evler kaçtan gidiyor? Ve kiminle görüşüyorsunuz satın almak için?

Kemalettin has opened his cheque book to purchase a gaddemn tiribleks hauz yapalım bakalım. Şöyle kafamıza göre bir Fikirtepe bulursak oradan alırız.
 
Vahovvv bunlar bizim kontrattaki gol bonusu için oyuncu menajeriyle saatler süren pazarlıklar ettiğimizden haberdar değiller sanırım. Skyrim'i de yakarız icabında, verilmez o kadar para. Ölücüyüz ölücü. :D
 
Hayır, bi' de evi almak için, önce jarl'ların gözüne girmek gerekiyor. Sonra üstüne şehrinin insanlarına yardım edeceksin; ancak ondan da sonra 400'ü verip alabiliyorsun evi. Ama ilerledikçe ayı gibi zengin oluyorsun zaten. Whiterun, Riften, Windhelm, Markarth, Solitude.. Hepsinde evim var. Armory'leri dolu. Sağda solda enchanted silahlar, master robe'lar asılı. Dayalı döşeli. Ama 200.000 de gold'um var. Dragonborn olmak kolay değil, serveti yapıyorsun zamanla. Şimdi de yatırım yapayım diyorum Whiterunspor'a. Demirören style! Bakalım, kısmet.
 
Valla ben bi Whiterun'dan kapattım 2 oda bi salon, bi de küçük tuvaleti yıkıp alchemy table koymuşlar yeter. Ona verdim 5000 gold, elime geçen bütün malzemeler chest'e, komodine. Bir komodin dolusu ore ve ingot var, tahmini ağırlığı 9ton falan olması lazım, hala nasıl sağlam duruyor merak ediyorum.
 
oyun türkçe olmadığı için anlama çok zor daha önceki serilerinide oynamadığım için hiç birşey anlamadım oyundan :p oyuna başladım biraz ilerledim bilmemne derneği gibi bişey var oraya gidip üye oldum fakat ne yapmam gerektiğini neyin ne işe yaradığını hiç anlamadım devamlı üstte çıkan oku takip ediyorum gördüğüm herşeyi (mesela masaadaki tencere havuç ne biliyim sopa çiçek falan bir sürü şey) alıyorum ne alaka bunlar gördüğüm herşeyi almalımıyım belli bi limit varmı? kısaca ne yapmam gerektiğini söyleyen olursa sevinirim (haritada nereye hangi resme gidersem ne olur falan) çünkü başladığım gibi sıktı oyun ve bu kadar yok en iyi oyun seçilmiş falan nedendir anlamadım anlayıpta oyunu bitirmek istiyorum teşekkürler..
 
Geri
Üst