The Elder Scrolls V: Skyrim

Affınıza sığınarak biraz uzun ama çok faydalı bir alıntı yapıyorum. Bilgisayarla oynayanlara Skyrim'de klavye için tuş kombinasyonları, fonksiyonları, trivialar falan. Benim gibi derhal aksiyona gireyim kafasındaki sabırsızlara dev hizmet. Öyle bir oynamak ki karakterin depara kalkabildiğini level 25'te tesadüfen farketmek. Cezama razıyım hakim bey, dizime ok atabilirsiniz :(

- oyunda sprint (koşma) var. [alt]
- t’ye basıp beklerseniz mana, health, stamina doluyor.
- ekran görüntüsü alırken oyun arabirimini kapatmak için konsola tm yazın.
- e’ye (use) basılı tutarak eşyaların yerini değiştirebilirsiniz.
- silahları, büyüleri “favorite” ederek, favorite menüsünde 1’den 8’e numara verebilirsiniz.
- companion’unuza torch (fener) verirseniz kullanabiliyor. silah veya zırh verirseniz kendi üzerindekinden iyiyse giyebiliyor. eğer yerden spell tome (büyü kitabı) veya scroll aldırırsanız kullanıyor. sizinkinin yanına bir de kendisi atronach çıkarıyor.
- koşarken staminanınızın tamamen bitmesine izin vermeyin, yüzde 3-5’te bırakmaya çalışın. zira tamamen bitirirseniz yeniden dolmaya başlamadan önce 2-3 saniye duruyor.
- suda atla ilerlerken attan inip tekrar binerseniz normal hızda ilerlemeye devam edersiniz.
- ejderha üzerinizde sürekli uçuyor ve aşağı inmeyi reddediyorsa daha açık bir alana gitmeniz lazım.
- daha önce gitmediğiniz (keşfetmediğiniz) bir şehre gitmek istiyorsanız stable’ların etrafında sizi götürebilecek araçlar var.
- bazı masalarda skyrim haritası ve üzerinde küçük bayrakçıklar görürsünüz. eğer e’ye basarsanız onları haritanıza işleyebilirsiniz.
- atlar neredeyse 90 derecelik açıya sahip yerlere tırmanabiliyor.
- companion’larınızın ev anahtarlarını alıp evlerine girebilirsiniz.
- şimdiye kadar görmüşsünüzdür muhtemelen ama hatırlatayım yine de: tüccarların kafalarına sepet veya kazan koyarak (görüş alanları kapanıyor) istediğinizi çalabilirsiniz.
- reanimate büyüsüyle ejderha dışında herkesi canlandırabilirsiniz.
- iron dagger ve leather bracer yaparak hızlıca smithingi arttırabilir, üzerine enchant basarak enchanting kasabilirsiniz. üstüne bunları satarak speech’i de geliştirebilirsiniz.
- stamina’ya puan vererek taşıma kapasitenizi arttırabilirsiniz.
- uyuyarak rested xp bonusu kazanırsınız. kendi evinizde uyursanız well rested xp kazanırsınız.
- amulet of mara (riften’den alınıyor) sayesinde evlenebilirsiniz. (evlenebileceğiniz kişiler listesi: http://www.uesp.net/wiki/skyrim:marriage )
- over encumbered (taşıma kapasitesi üzerindeyken) iken atla fast travel yapabilirsiniz.
- yeni dragon shout öğrenmek için grey beardlara gidip yan quest alabilirsiniz.
- mage oynuyorsanız college of winterhold’a gidin.
- companion’unuza manuel olarak eşyayı yerden aldırırsanız sonsuz eşya taşıyabiliyor.
- thieves guild’e girerseniz riften şehrinde grekla adında bir tüccar çıkıyor ve neredeyse her eşyanızı satın alıyor ve parası da fazla olduğu için hemen tükenmiyor.
- tüccarlar size bakarken eşyayı çalamıyorsanız, e’ye basılı tutun ve eşyayı başka odaya götürün, orada çalın.
- trainer’a verdiğiniz parayı pickpocket ile geri alabilirsiniz.
- trainer’ı companion olarak alırsanız hem kendinizi eğittirir hem de sonrasında verdiğiniz parayı geri alabilirsiniz.
- büyü kullanan npc’lerin de manaları bitiyor. saklanarak onların büyü kullanmasını bekleyip veya karşı tarafın manasını bitiren büyü/poison vs kullanabilirsiniz.
- üzerinde ward olan mage’e fireball atarsanız boşa gider ama ayağına yakın bir yere atarsanız full damage verebilirsiniz.
- büyücüyü ilk öldürürseniz summon edilmiş yaratık veya reanimate edilmiş zombisi de ölür.
- yanlışlıkla guard’lara mı saldırdınız? silahınızı kınına sokarak (büyü için de geçerli) durmalarına ve diğer seçeneklerin açılmasına sebep olursunuz (para ödeme veya hapis).
- hapisten çıktıktan sonra yattığınız yere geri dönüp hapishane chest’lerine bakarsanız eşyalarınızı bulabilirsiniz.
- kılıç, baltadan; balta da çekiçten daha hızlı.
- dilencilere para verirseniz speech’iniz 10 artar. (kısa süreyle)
- kilit açarken, pick yanlış yerdeyse doğru yöne doğru hafif bir dönme yapıyor.
- dragon claw’ların (iron, bronze, golden vs vs) arkalarında bulmacanın çözümünü görebilirsiniz.
- meslek özelliklerini arttıran giysi giyerek, potion içerek, yetenek ağacında perk vererek ve bunların hepsini birbirini destekleyecek şekilde kombine ederseniz inanılmaz özelliklere sahip silahlar craft etmek mümkün.
- ingredient’ı yediğiniz zaman ilk özelliğini öğrenirsiniz. geri kalanlar için kullanmanız gerekiyor.
- çift pickaxe kullanırsanız daha hızlı maden toplarsınız, fakat çok ağır olduğu için iki tane taşımanızı tavsiye etmem.
- üzerinde büyü olan silahları disenchant yapıp enchanting skilini arttırabilirsiniz.

alıntıdır
 
Ayriyeten bu oyunda caps alınmıyor. Steam kullananlar F12 ile alabiliyormuş ama ben steam neyim bilmem. Oyun esnasında screenshot almaya yarayan iyi bir program bilen, tavsiyesi olan?
 
Yahu olmuyor işte, Skyrim'de o tuş çalışmıyor, o yüzden soruyorum. Çok güzel manzaralar yakalıyorum bazen, anı ölümsüzleştireyim istiyorum :D
 
Ben buldum, Fraps diye bir program varmış. Oyun içinden video, resim almaya yarayan. Akşam eve gidince deneyeceğim. Şimdi de akşam olmaz ha :D
 
Buraya link'ini koyduğum Skyrim video'sunu Fraps'ten kaydetmiştim ben. Bi' tane daha var, vaktim olunca onu da upload edeceğim. Efsanevi Louis Letrush..
 
Kurdum Fraps'i, çok iyiymiş gerçekten. Denemelik resim de çektim.

"Aha buralar hep benim" pozuyla oyundaki karakterim Nordoğullarından Obi Wan Kenobi. Açıkta görünen de Dragonsearch kalesi :D

TESV 2012-02-01 00-07-52-48.JPG
 
Bak level 50 diyorsun, oyunun Fallout'a kıyasla daha başarılı bulduğum yanlarından biri de bu işte. Level 20'den yuıkarıya gidemiyordun Fallout'ta. Sen karakter geliştirme adına o kadar detay koy, onca perk, karma bilmem ne. Ondan sonra 20 ile sınırla. Skyrim'de hem seçenek çok, hem çok level var. "Çohmutluyum" :D
 
Obaaa, tam mangallık yer. Daha fazla manzara paylaşımı istiyoruz. Az kaldı beni de başlatacaksınız. Aslında FM ile düzeyli bir ilişkim olmasa çoktan başlamıştım ama şu anda zaman yok.
 
Bak level 50 diyorsun, oyunun Fallout'a kıyasla daha başarılı bulduğum yanlarından biri de bu işte. Level 20'den yuıkarıya gidemiyordun Fallout'ta. Sen karakter geliştirme adına o kadar detay koy, onca perk, karma bilmem ne. Ondan sonra 20 ile sınırla. Skyrim'de hem seçenek çok, hem çok level var. "Çohmutluyum" :D
benim grafikler bu kadar iyi göstermez,ama yine de fraps yükleyince oyunu açıp gösteririm.şuanda elim g.tümde geziyorum ne adam akıllı görev kaldı ne başka birşey.netten questlere bakıyorum.özel olarak gidip kendim alıyorum da artık tamamen dediğim gibi keyfime kaldı oyun ;) bi format attıktan sonra başka bir sıfat başka bir ırk başka bir yüzle dünyaya "hoşbulduk" diyeceğim :)

Obaaa, tam mangallık yer. Daha fazla manzara paylaşımı istiyoruz. Az kaldı beni de başlatacaksınız. Aslında FM ile düzeyli bir ilişkim olmasa çoktan başlamıştım ama şu anda zaman yok.
Başlamayarak kendine nasıl yazık ettiğini bilmiyorsun...
 
Soru: Favori armor, shield ve silahınız? Soruyorum, çünkü oyundaki tek sıkıntım bu oldu benim; özellikle armor modellemelerini beğenmedim. Hele deadric armor'lar falan çok modern, çok robotik gözüküyor. Light armor'ların da rengi falan çok fena. Mesela benim favori heavy armor'ım Wolf Armor, light armor'ım da fur armor'ın bir çeşidi. Gerisi çirkin geliyor bana. Çok üzülüyorum lan, öyle böyle değil.
 
Ben master level büyücüyüm, silah beni bozar(master smithing ile dragon suitim de full yaptım ama artık kullanmıyorum, enchanted daedric warhammer dahil), birkaç master ve expert level destruction ve bir iki shout ile karşımdakilere dokunmadan bitiriyorum işi: dragonlar dahil. Zaten full edinilmiş bir call storm shout dragonu indirmek için yeter, yetmezse de bir kaç adet çift el firebolt yetiyor.
 
Geri
Üst