7 Telli Elektro gitar çalmak ?

7 telli gitar bende uzun süredir istiyorum ama napalım para yok.Ben de sadece KoЯn ve Çilekeş çalarken bütün telleri bir nota aşşağı çekiyorum yani D-G-C-F-A-d şeklinde yapıyorum.Bazende canım sıkılınca her şarkıya ayrı akort düzeni buluyorum mesela sadece işaret parmağıyla One'ın (Metallica) introsunu çalıyorum vs.
 
rg 7321 almak için can atıyorum floyd düşmanı olduğum için 7 tel bambaşka bi ruya benim için baba ritimler :) bide whammy alıcaksın kamyon motoru gibi distortion.

ben 15w marshallda denedim manyetikleri pek iyi degil ama mukemmel sound. iş bu tuşemde pek iç acıcı degil.

kadıkoy TNT muzikte 500$ ibanez rg 7321 kullanan bırakamıyor zaten çıkalıı az olmuş.
 
7 telli gitar herkese gerekli değildir. yani bir arkadaş bahsetmiş bazı amfilere "mi" kalın gelirken "si" sesini çıkartmak çok zor olabilir. ayrıca bu gitar olayında vokalinizin sesi kalın "mi"den daha kalın ise(mesela benim tonum re#) bu gitar sizin için uygun olacaktır. çünkü paso akord bozmazsınız gitarınız herzaman için kalın "si" ye kadar düşebilir. tabi ayrıca bu gitarla istediğiniz herşeyi çalabilirsiniz... akordunu bozmanıza bile gerek yok...
 
7 Tel solo yapanlar için çok iyidir bence ancak ritmci için çok kasabilir. Eller alışkın değilse özellikle.

Bir de bazı parçalarda 6. telde akor değişikliği gerekebiliyor. Bazı parçalar eBGDAD şeklinde bir düzen isteyebiliyor. Mesela Muse-The small print. Parmaklar alışkınsa 7. telde D daha iyi olabilir. İkide bir akord yapma derdinden kurtarır bence. Ama çalana sormak lazım uzaktan böyle anlatmakla olmuyor ;)
 
arkadaşlar bence burda 7 tellinin konuşuması gereken olayları bu değil-yok inceye çektim
-tel aldım
-6 tellime si taktım
-önce 6 telli çalın sonra 7 telli çalarsınız hardcore cular

bla bla bla

olay bu değil ki! kim bunları bilmiyor
olay bu 7 telliyi nerden buluruz bütceye göre yedi telliler
2.eli nerdedir
fiyatları
tarzlara göre 7 telliler(adam dream theater dinliyor çalmak istiyor gidiyor K-7 alıyor nah çalar o 7 telliyle dream theater) burda yönlendireceğimz konu körpe ban 7 telli almak için aşırı çırpındım. sonunda bayağa deneyimim oldu bunları paylaşayım.


*ilk önce (yedi telli almak isteyenler) çalabilirmiyim yapabilirmiyim demeyin korkmayın eğer istiyorsanız o +5 sesi deneyin sadece gitara yeni başladığınız yılları 1 ay kadar hatırlayacaksınız
*size avantajı tahmininizden çok fazla olacak. bestelerinizde çalma kolaylığından bir çok yelpazeye kadar sizi rahat ettirecek.
*tarzınızı iyice oturtun sonra 7 telli tercihi yapın NEDEN? daha teminde deiğim gii k-7 güzel bir gitar olmasına nazaran progressıve yapılmıyor, yapılsada öle güzel bir ses vermiyor pek fazla aslında ibanezin tüm gitarlarını öle ahım şahım gitarlar değil neden abartırlar anlamam. hardcore fln yapıyorsanız ama pahaiçilmeze yakın bir gitar.
*7 tellide emg manyetik kilit sistemi kalın sert bir ağaç(ki bu 7tellide manyetiği ve sesi çok etkiliyor o yüzden ibaneze karşıyım dedim kağıtgibi gitar gövdesi var) ve tremlo kolu istiyorsanız en aşşağı 1500$ı gözden çıkarın.
(ek bir bilgi izmirde bir adam esp malzemeli el yapımı 7 telli yapıyor işinin ustası ama en minimum 3 ay veriyor ve parayı peşin alıyor eski crossfire gitaristinde var görmek isteyen trio müziğe gidebilir)
bana yetsi zatende show yapmıcam diyenlere eşsiz bir gitar önerebilirim LTD vıper 407 bu gitarların 2007 kataloglarında modifiyeli halleri var iki üç eksiğini kapamışlar sanırım vıper 407b diye çıkacak piyasaya. şimdilik bu kadar gecenin bi vakti yazdım uykum geldi.
alımlarda dikkat edilmesi gereken herşeyi yazın beyler bunun telafisi yok 7 telli çok uç bir alet almak isteyen getittiriyor getiren maaza geri almıyor ve bi ton adamın elinde patlıyor o yüzen seçimin iyi olması lazım.
 
ya inanki senle tartışmayacağım zaten senin gibi bi ton mal insan var burda turkrock gibi bi ton adamın girip bilgilendiği bir sitede drekt kişisel breysel olay haline getiriyorsunuz durumu. adamın biri yazıyor diğeri drekt kavga çıkartmak için aşşalıyor bilmem ne sensin koçum.


evet arkadaşlar 7.telli elektro almak bölüm 2

*ilkindede dediğim gibi seçiminizi iyi yapın tavsiyem iyi bir markayı avruupadan getirtmeye bakın. (hem ucuza bile gelmiş oluyor olmasada aynı fiyattan yukarı gelmiyor)

*amfilerde sorun oluyor mu denilmiş. olmuor herhangi bir amfide çıkıyor (bassları biraz kapamanızı öneririm) ben çok iyi ses almak istiyorum derseniz messa bogıe tavsiyemdir süper bir amfi(petruccinin gözdesidir)

*efektör olayı ise herhangi bir ek ilavede daha iyi oluyor diye bir hadise yok sizin tarzınıza ne uygunsa yapabileceğiniz en tonlamaları yapar çalarsınız.(pedal konusundada mümkün mertebe analog dizmeye bakın daha iyi daha sağlam olur derim -yaklaşık 700dolar fln harcarsanız iyi bir analoga sahipsiniz demektir-)
 
bende cok isterdim bitane olsun ..cok cabaladım..zira buldum fakat sadece 7321 o da japon deil bişi deil ..600 dolar felan bide solagım die dahada bindiriolar..gerekmi var bilmem ..cort kullanıorum satmak üzreim schecter alcam .7 tel takım aldım mi yi cıkardım do diez oldu gibi ..bi bass kabin,bide 19 volt crate amfi var bide korg pandora pedal var ..gercekten istedigim tonları buldum ..dolu dolu cok güçlü,gardolap gbii kabin,karsınıa gectimmi iç organlarım oynuo gibi ..hernekadar orjinalleri gibi olmasada gaet memnun etmekde..cok cok meraklılarına tavsie ederim .yaptıgım kayıtlarda istedigim performansı ancak böle alabildimi farkettim ..zevkler tartısılmaz isteyen alsın yapsın derim .ne sap ı attı nede bişiyi 6 tel i cıkardım gittim yenisini aldm,ne bi kilit sistemi var ne bişiyi :) gül agacı yamulur da..belkide benimki ericek yakında :)sadece tellere alışamadım..olsun o kadar..gercekten o gaddar tonların iskeletini kurdum sadece gzl bi ses kartına bakar iş..umarım solak kardeslerim istedikleri umdukları şeyi bulurlar .artk hernese:)
 
illa 7 ye geçmek zorundeğilsin farkı sadece üste bir kalın B teli eklemiş olursun diğer powerchordlarıda eskisi gibi çalarsın bir fark olmaz.
 
Aslına bakarsanız 7-ile6 telli arasında hiçbir fark yok!

7 telli almak isteyen arkadaşlar ya da düşünenlere iki üç hurafe ve istek kaçırıcı ortalarda dolaşan cümlelerden söyliim

-6 telli bittide 7 telli mi kaldı?
(cevap=bunu diyenler ağzı açık 12 telli bascıları alkışlıyor ama? Ve "evet abi 6 telli bitti 7 telli kaldı")

-bir arkadaşım 7 telli aldı alışamadı sattı
(cevap= bazı gitaristlerde bu sorun evet var ama buda cidden iki akor öğrenip 7 telliye geçenlerde oluyor, işi benimsemiş kişilerde pek bir alışmama durumu *heleki istek varsa* pek olmuyor

-7telli telleri bulumuyor almayın
(cevap=çok komik bir cümle, ama afrikada fln yaşıyorsan böyle vahşi doğayla iç içe doğru bir laf*7 telli bulan adam her türlü telinide bulur*)

-7 telli aldığınızda, 7 tellinin kalın si teli ile bastığınız akorlar amfinizi patlatır-cozlatır-zorlar-verim alamassınız
(cevap=**bu cevaba küfür ile başlamak isterdim ama tabi efendi adamlarız ** bu mesele tam bir hurafedir böyle birşey söz konusu değildir. o duyulan ses işte si telinin ağır abi imajıdır zaten )

Daha birçok vızıltı var ortada bu 7telliye nazaran. Bayadır kullanıyorum. Bu işin sorunsalı çok fazla ilk başta "hani 7 telliyi alsam acaba?" diye düşünüyor insa. bir kaç model söyliim/önereyim ben size
not: Bir sürü 7 telli var bunlar "bence" en idealleri ve sorunsuzları
bkz:

ESP-LTD VİPER 407
http://www.fretmusic.co.uk/uploads/images_products/3320.jpg

Herşeyiyle mükemmel bir gitar ağacından dolayı emg manyetiklerden ses alma seviyesi maksimum ama eksiği kilit sistemi ve tremolosu yok!

İbanez RG1527
http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/product/31d07f420ad64c31b7d9fea6752a8abd.jpg

7 Telli mevzularında en şık gitar, para durumundan alınabilirliğe kadar türkiyedeki en güzel 7 tellidir kendisi ""ibanez K-7"" den kat kat üstündür çünkü K-7 den sadece tek bir ton alırsınız çok şahlandırılsada parası da çok olsada bunlar kalite göstergesi değil aksine çok vasat bi gitar K-7 "bence"

Schecter C-7 Blacjack & C-7 HellRaiser
Şu siteden diğer Schecterları görebilirsiniz
http://www.schecterguitars.com/index.asp

Schecter 7telliyi metale sokmuş Nevermore gibi gruplara 7tellilerini veren markadır. İlk başta bu iki 7 telli ile başladılar şimdi sanırım 12 ye yakın birbirinden çok minik özelliklerle ayrılmış 7telli yapıyor. Çok güzeldir gitarları ama eksiği Türkiye'de bulmak biraz zor!


--Yedi telli çalmak bi ayrıcalık yada profluk göstergesi değildir. Müzide yöneldiğin tarza doğru setup ihtiyacı değşiiyor ve htiyaçlar doğuyor. Nasıl bir adam blues çalacaksa gidip ona göre bir gitar alıyorsa tarzını oturtmuş guitar playerlarında 7 telli istemesi çok doğaldır!

Çıkıpda bu girişime "6 telli neyinie yetmiyor" demek saçma olur heleki "6.teli si ye droplayın alın size 7 telli" demek tam bir amelelik!

Dersenizki "ulen bu kadar konuştun peki ne alalım biz?" ibanez serisinden RG1527 sizi çok iyi tatmin edecek bir gitar +hem keyzde veriyorlar iyi oluyor

ama dersenizki benim floyd rosela işim olmaz ltd viper407 çok tatlı bi alet benden söylemesi.

1haftadada hangi 7telliyi alırsanız alın istekliyseniz ve tarzınızın şarkılarını çalacak kadarda gitar biliyorsanız alışırsınız. Hadi kolay gelsin.
 
Güzel yazmışsın, dediklerine katılıyorum. Rg1527 (tabi o da tarza göre) bir manyetik takviyesi istiyor sanki. Drive'lerını pek beğenmiyorum ama clean'leri çok başarılı geliyor. Drive'ları daha iyi olan iki manyetikle çok güzel bir hale gelebilir. Tabi düşük drive sevenler için ise eşsiz bir gitar bence fiyatını da işin içine katarsak.
 
7 telliler ;

Si-Mi-La-Re-Sol-Si-Mi dizilişinde yada en üst La'dan doğru olan akorda 24 perdede maksimum ses aralığı sunduğu için birçok gitaristçe tercih ediliyor.Fakat dikkat ederseniz bu gitaristlerin neredeyse hepsi 7 tellilerinin yanında 6 telli ekipmanlarıyla konserlerine çıkıyorlar.

İllede düşük akor denince 7 telli akla gelmemeli.Alter Bridge ve eski Creed gitaristi Marc Tremonti son albümü Blackbird de birçok şarkı riff'ini Si yada Do gibi notalardan çalmış. Fakat kendisinin ne kadar sıkı bir PRS kullacısı olduğunu biliyoruz.PRS'in 7 tellisi de mevcut değil.

Bu arada eski bir Rg7321 kullacısıyım fiyatına göre süper iyi bir gitar fakat manyetik modifiyesi şart.Özellikle kalın ses veren 7 tellilerde net ses almak korkunç önemli.
 
yanı ben de su an bir mi akordlu dk 2 bir de si akordlu emg lı cort x 2 war yanı bunlar senı tatmın edıo mu dersenız hem de nasıl derım dandık cort bıle canavar kesılıyor ancak mesela bır konsere cıakrken yada ne bılım bı studyoua gıderken 2 gıtar bır de prosesor falan tasımak acaip kulfet yanı bole ıcıme sınen bırsey olsa olacagım ama dıorsan kı ayrı ayrı kullanırım bole bısı yapabılırısn yada ne gerek war lem para harcamaya sabıt koprulu bı gıtar al ıstedıgın zaman bosalt tellerı si ye kadar lombur lombur screamın de allahını atarsın arada eglencelı bıle oluo yanı ama dedıım gıbı arada manyetıkler kaldırmıo hos benım x2 de stock mayetıkler warken kaldırıo du si yı ama bılemıcem deısıo herald
 
Geri
Üst