Paulo Coelho

ilk okuduğum kitabı ''veronica ölmek istiyor''du.gerçekten çok etkilenmiştim.favori kitaplarımdan biridir...sonra simyacıyı okumaya başlamıştım ama pek hoşuma gitmedi yarım bıraktığım kitaplar arasında yerinii aldı o da:)
 
simyacının yazarı derler hep paulo coelho'ya.oysa diğer kitaplarını okuyanlar onu takip edenler bilirler ki onun diğer kitapları da çok iyidir.
son kitabı Zahir'i ilgiyle okuyorum şu an.gerçekten güzel.
 
Zahir gerçekten etkiledi beni... Biraz kendimi bulduğum için belki de...Paulo Coelho beni yine hayran bıraktı kendine...
 
Simyacı, Piedra Irmağının Kıyısında Oturum Ağladım, Veronica Ölmek İstiyor ve On Bir Dakika'yı okudum..Hepsini de zevkle okudum.... bence çok iyi bir yazar..
 
zahiri okuyorum 2 gündür, yarıyı geçti. güzel başlamıştı ama sıkmaya başladı. tarzıma uygun değil hehalde. simyacıda da yarısında sıkılmıştım..
 
Her bestseller kitaplari yazar gibi cok derin olmayan kitap yaziyor. Tabi ki herkes onu okuyacak - sonunda bir kitabi anladilar.
Bazi kitaplari da fena degil, fakat dunya edebiyatinda onun kitablardan ne kadar daha iyi kitaplar var.
 
veronica ölmek istiyor'u,Simyacı'yı ve Zahir'i okudum hepside çok güzeldi dier kitaplarını okuycam
 
Necrophilisma demiş ki:
Her bestseller kitaplari yazar gibi cok derin olmayan kitap yaziyor. Tabi ki herkes onu okuyacak - sonunda bir kitabi anladilar.
Bazi kitaplari da fena degil, fakat dunya edebiyatinda onun kitablardan ne kadar daha iyi kitaplar var.

bu nasil bir yorumdur ya :p

cok satan kotudur diye bir kural mi var ?bu tamamiyle on yargili bir bakis.objektif olmaktan uzak.yazar bir kitap yazar, dagitim firmasi da kitabi cazip kılmak ve cok satis yapmak(ki bu normaldir)icin deli promosyon yapar,yatirim yapilan yazarda iyi bir yazarsa,satis yuksek olur.olayin ticari boyutuyla,edebi boyutu arsinda bir baglanti olamaz.

aslinda hangi kitaplari okudugunu merak ettim simdi.

Coelho oyle siradan bir yazar degildir ki nobel edebiyat odulu almistir. bu,onun dusuncelerinin derinligi icin yeterli bir gostergedir sanirim.
 
bütün kitaplarını okudum,ama ilk veronika ölmek istiyor'la başlamıştım.11 dakika,şeytan ve genç kadın,veronika ölmek istiyor,zahir i çok severim ama şeytan ve genç kadın'la veronika ölmek istiyor asıl favorilerim.ama ne yazıktırki elimde sadece bu ikisi şuanda yok.eski erk. arkadaşımda kaldı isteyemedim de :cry: artık yeniden alıcaz. :evil:
 
Genelde kitablarini hayat dolu bir sekilde yazarken "Veronica decide morir" / Veronika ölmek istiyor adli kitabida o kadarda pesimistce. Kitablari orjinal olarak okudum yani ispanyolca galiba sadece veronika ölmek istiyoru almanca olarak okumustum ama adamin ana dilinde okudugunuzda dahada kaptiriyor insani dahada büyüleyici oluyor...gercektende okunulmasi gereken bir yazar.
 
AntiFa yazdıkların çok doğru her yazar yazdığı dilde okunuduğunda çok şey farkediyor, tam anlamı tarzı o zaman ortaya çıkıyor... her zaman mümkün olsa keşke yaaaa :)
 
Benimde orjinal dilinde okuduğum yazarlandandır ve çokda severim .Genelde nedendir bilinmez Bestseller okumamalıyım diye bir önyargı var bende mesela hala "Da vinci code " kitabını okumadım ..Bu kötü bir özellik ama elimde değil kitap bana cazip gelmiyor .Paulo Coelho ise istisnadır benim için Çok severim bütün eserlerini hiçbirini ayıramayacağım sanırım ...
 
Geri
Üst