Fender Special Stratocaster..

Aslında herşey bayağı ortada :)

Mexico Std. lardan bence her türlü daha iyi, ancak Usa Std'lardan da her türlü daha kötü gitarlar.
Fiyatını hakeder haketmez bambaşka konular ancak şöyle usa std'dan iyi şöyle farklı 100 gitarın arasından seçtim olayları tamamen hikaye.

İyi bir alternatif olarak Road Worn serilerini önerebilirim. Sanıyorum ortalama aynı fiyat aralığındalar ancak hissiyatı ve tonu çok daha vintage ve derin geldi bana.

Usa standart'la karşılaştırıldığında benim hissettiğim eksileri
1) Usa Standartlar kesinlikle daha çok titreyen ve sustain 'li gitarlar
2) Usa standartlar kesinlikle daha twangy bir tonu var.
3) Önceki yazımda cila işçilik demişim ama tekrar denediğimde pek bir işçilik farkı göremedim. Sadece cila biraz daha kalın olabilir special'larda.
4) Case yok :S

Artıları:
1) Texas special manyetikler güzel. Over-wound blues manyetikleri direk. Eğer tuşeniz güzelse tam hendrix çalmalık lambalı amfi ile.
2) Meksika standartlardan kesinlikle daha güzel.
3) Çoğu dinleyici Usa Standart ile farkı ayıramayabilir (İYİ BİR TUŞENİZ VARSA). Ama siz farkı elinize usa Standart alınca anlayacaksınız :)
 
"Özgür ÖNER" Mexica standartı ben dedim diye yazdıysan, kendi açımdan konuştum, onu tavsiye etmedim. Benim dediğim sebeplerden ötürü hoşuma gidiyor fiyat ta göz önünde bulundurulunca.
Dediklerin doğrudur. Yazdıklarını tecrübelerinden edindiğin belli. Saygı duyuyorum. Muhtemelen daha çok gitar denemişsindir benden. Ama tuşeden bahsetmişsin. Bence en önemli şey bu. Aldığın gitar içine sindikten sonra çaldıkça alışıyosun ve beğenmediğin yönlerini değiştiriyosun bi şekilde. Bunlardan sonra beni en çok etkileyen şey de fiyat, şahsen. :) Az para ödemiyoruz sonuçta. Bence en çok fayda, en az para. Fazla para ödemek daha iyi çaldırmıyo.(mesela large hdstck sevsem usa stdrt yerine special alırım) ( pinti biri değilim yanlış anlamayın sakın :D ) Herkese saygılar ve selamlar...
 
Geri
Üst