Diken

dagılmıs bir grubun hala inatla, fasist diye anılması sacma bence. ve bir muzisyenin hep fasist damgası yiyen bir grupta calması o kisinin de fasist oldugu anlamına gelmez.
 
Diken hakkında

Sevgili Site Editörü arkadaşım,

Söylediklerini saygıyla karşılıyorum. Ama ben faşist değilim. Tersine sol düşüncelere yakın, evrim kuramını savunan, cumhuriyetçi ve kemalist biriyim. Kendim öğretmenim. Evliyim ve bir kızım var. Bunları kendimi tanıtmak için yazıyorum. Bu forumları sürekli takip ediyorum. Hedef Büyük çıktığında 23 yaşındaydım. Çok heyecanlı dönemlerdi benim için. Kendime aşırı güven depolama çabası içerisinde biraz megalomanca şarkı sözlerim vardı. Heavy metal'in doğasında var olan bu olguyu türkçe olarak dile getirince şimşekleri üzerimize çektik. Biraz epik ve destansı ögeler kullandık. Bunlar insan folkloruna ve kültürüne ait ögelerdir. Burada faşist tavırdan ziyade çok aşırı ve kaba bir çocuksu tavır var diyebiliriz. Albümde çok fazla metafizik ögeler de var. Kabul ediyorum. Ama bunların hepsi sembolik anlamda kullanıldı. Ben çok sakin ve kendi halinde bir insanım.
Ayrıca yeni bir solo proje hazırlığındayım. Bu tip şeyleri yazarak çalıştığım insanları benden soğutabilirsin. Müzik yapmak ve bunu insanlarla paylaşmak istiyorum. Lütfen artık bu tip eleştirilerinizi aşağıdaki mail adresime gönderirseniz sevinirim. Bu yüzden birçok organizasyon bana sırt çeviriyor olabilir. Lütfen sizden rica ediyorum bu tip eleştiriler benim müzik yaşantımı olumsuz etkiliyor.
Ben faşist olmadım hiç bir zaman.
Sizi mahkemeye vermekle tehdit eden eski arkadaşım, beni de Diken ismini devam ettirmemem için dövdürmekle tehdit etti. Bu çok garip değil mi? Diken'i dağıtan ben değilim.

[email protected]
0533 472 40 36
 
Bu açıklamayı duyunca artık taylan abinin albümünü almak boynumun borcu oldu.Sadece ortalıkta haluk levent gibi müzik yapacağına dair söylentiler var,dikeni sen dağıtmadıysan hala gözümde taylan babasın demektir:)

Dikenin hem SÖZLERİNİ hem müziğini seven biri olarak şunları söylemeliyim diken zor zamanlarımızda bana ve benim gibi beraber diken dinlediğimiz arkadaşalarıma umut vermiştir,sözlerde bence hiç bir faşist yaklaşım yoktur,hattan bence dikendeki gibi güzel türkçe sözlere sahip çok az grup var,varsın manowara benziyor olsun(manowara taparım).

Taylan Ayık'tan tek istediğim sert kalsın,dinleyecilerinin karşısına 2.bir Haluk Levent olarak çıkmasın...

Saygılar
 
Diken Grubu Dagılmadan önce Hedef Büyük albümünün çıktıgı sıralarda Diken Grubu hakkında yayınlanan kısa bir yazı lütfen iyi okuyun!!

Diken Türkiye'de yapılan rock müziğinin para getirmediği için bir sektör haline gelmediğini ve gelişmediğini düşünüyor. Onlara göre iyi bir grubun sağlam bir felsefesinin olması gerekiyor. O yüzden şarkı sözlerini çok önemsiyorlar. Sözlerini epik olarak tanımlıyorlar. Tanrı inancından bahsettiklerini söylüyorlar. Ama grubu dinleyenler bu felsefenin aşırıya kaçıp milliyetçi bir söyleme dönüştüğünü düşünüyor. Diken'e göre şarkılarında milliyetçi bir hava yok.

"Kelimeler tekel altına alınmış; eşitlik, özgürlük demediğimiz için sola çekemediler, sağa çektiler," diyorlar. Onlara göre rock müziği sadece solcular dinliyormuş gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. Fatih "Sağ bu camiayı acımasızca dışladı, suçlamıyorum ama sol da onları hemen kendi safına çekti. Rock konserleri düzenledi," diyor. Fatih'e göre solun destek vermesi de sağın itmesi de kötü oldu. Taylan ise solun bu desteğine çok kötü bakmıyor. "Ben cumhuriyetçi ve Kemalist bir milliyetçiyim. Koyu milliyetçi değiliz, herhangi bir siyasi ideolojiyi üstlenmiyoruz. Konser mekanları bir takım milli görüşlerin öne çıkarıldığı yerler olmamalı, bizim kimseye düşmanlığımız yok," diyor. Onlara göre sadece kişisel düşünceleri ve cevabı yeterince açıklanmayan sorular eleştirilere sebep oluyor.
 
Ben Taylan abiyi cok iyi tanıyorum.Ögretmenlik yaptıgı okulu bitirdim.Onnla cok iyi arkadaşlıgımız var.Benim abim ama ben onu arkadaş olarak görüyorm.Onnla kayıtlarınada gittim.Ögle aralarında oturup sohbette ettik.Daha neler.Ben bu insanı iyi tanıdıgımı düşünüorum.Kesinlikle faşist deildir.Oldukça saglam sol görüşleri olan demokrat bi insandır.Kendine cok iyi bak Taylan abi.Sen herşeyi en iyi sekilde yapıosn.Devam et böyle... Ali Cem Yılmaz ;)
 
MBK'ya

Merhaba Mahir,

Yahu güzel kardeşim senden korkulur vallahi. Arkadaş benim öğrencim uzun zamandır tanışıyoruz. Espri olsun diye yazdım o kısaltmaları. Ben seni de neşeli ve esprili biri olarak hatırlıyordum. Bundan böyle dikkat ederim merak etme.
Albüm Ekim ya da Kasım'da. Ama daha önce dinlemek istersen telefon et görüşelim.

Taylan

Bu arada aksiseda nickiyle yanlış girmişim. Bu nick eşime ait.
Rezil olduk galiba...
 
Merhaba ben daha önce Dikeni de dinlemedim Taylan Ayık'ı da ama Turkrock ta bu sabit başlık uygulaması başlayınca doğrusu merak edip girdim ve şimdi acayip merak etmeye başladım aklımda sizin BARIŞAROCK a çıkacağınız kalmış ama şimdi listeye tekrar baktığımda göremedim. Bir insanın daha doğrusu bir sanatçının kendini bu kadar açık ve mütevazi bir şekilde anlatmaya çalışması gerçektende dikkatimi çekti eminim pek çok kişi içinde bu böyle olmuştur. Umarım bir şekilde en kısa zamanda sizi dinleyebilirim . Başarılar. :)
 
Barışarock

Merhaba Alicem,

Bizim adımıza Barışarock organizatörleriyle görüşebilirsen çıkmayı çok isteriz. Bu konuda bize bir menejerlik yapar mısın?

Taylan AYIK
 
Valla Taylan abi bilmiyorumki organizeyi kim yapar :) Ama cıkmanızı cok isterim...

Yönetici Uyarısı:Mesajınız yönetici tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W" kullanmayınız. Forum kurallarını okuyunuz.
 
Taylan abi, internet üzerinden www.barisarock.com adresinden bu işi organize edenlere kendin ulaşabilirsin, menajere ihtiyacın yok bence. yani bu organizasyon ilk fikir aşamasındayken iki sene önce, Zardanadam ve Objektif gruplarına haber vermiştim, onlar katılmıştı konsere.
 
scrotestical demiş ki:
Taylan abi, internet üzerinden www.barisarock.com adresinden bu işi organize edenlere kendin ulaşabilirsin, menajere ihtiyacın yok bence. yani bu organizasyon ilk fikir aşamasındayken iki sene önce, Zardanadam ve Objektif gruplarına haber vermiştim, onlar katılmıştı konsere.

Onlar busenede katılıyorlar yanılmıyorsam program belli ama belki yinede çok geç kalmış sayılmazsınız....
 
Re: Diken hakkında

taylanayik demiş ki:
Sizi mahkemeye vermekle tehdit eden eski arkadaşım, beni de Diken ismini devam ettirmemem için dövdürmekle tehdit etti. Bu çok garip değil mi? Diken'i dağıtan ben değilim.


Evet arkadaşlar ben ve Fatih arkadasım Diken'i dağıtdık. Bu doğrudur. Bunun en büyuk sebebi Taylan'la olan kişisel problemlerimizdir. Ama bu Taylan kötü bir insandır anlamına gelmiyor. Zaten faşist muhabbetlerine hiç girmeyeceğim yıllardır yaza yaza bitiremedik. :LOL: Sadece bir konu hakkında bilgi vermek için bu yazıyı yazıyorum. Taylan Diken adını kullanamaz. Sebebi %50 isim hakkı Fatih'tedir. Yoksa kimse Taylan'ı dövmekle tehdit etmemiştir. Ayrıca Diken'in %90 Taylan demek değildir. Diken'i Bu gunlere getiren ben ve Fatih arkadaşımdır (sadece Taylan değil yani), son dönemde de Fırat arkadaşımızın katkıları çok büyük olmuştur. Taylan bu son albümü ile belki çok daha başarılı olacaktır, ama hiçbir zaman Diken ruhunu yakalayamıyacaktır. Zaten bu Diken muhabbeti de burda son olsun. Diken Tarih oldu.. Taylan'a müzik hayatında tüm içtenliğimle başarılar diliyorum. Zaten Taylan'la yüz yüze görüşüyoruz. Bu konuyu ayrıca görüşeceğim onunla. Ama siz bilgi sahibi olun diye yazdım. :)
 
Taylan AYIK dedince şöyle bi durmak lazım

Evet taylan ayık denin ce şöyle bi durmak lazım. yıllar önce hiç bir parçasını dinlemedigim halde anadolunun kuçük bir ilinin küçük bir ilçesinde aldıgım hedef büyük albümü benim açımdan kusursuz bir albumdu (hala idda ederimki tamamı türkçe sözlerden oluşan bu kadar iyi bir album daha yapılmadı) eee boşa dememişler meyve veren agacı taşlarlar. taylan ayık a yapılan yazılan tüm karalamalar kesinlikle kendini bilmez insanların yapılan işe emege saygı duymayan insanların uydurmasıdır. Ne kadar kolay değilmi bi insanın gururuyla oynamak onu karalamak. yıllar boyunca gorduk rock sahnelerimizde rock adı altında yapılan o saçmalıkları ve şu gunlerde rock muzigin biraz daha tutulması yuzunden zamanında piyasa yapanların şimdilerde nasıl şarkılar yaptıgını nasıl klipler çaktiğini hepimiz biliyoruz. ve eminim ki taylan bu insanlar gibi yapmadıgı için sevilemedi bazı kişiler tarafından. şimdi altını çizerek soyluyorum ve gerçekten çok eminim ki taylana kesinlikle faşist felan değildir. Belkide sorun onu yanlış anlayan insanlardadır.
 
Herkese selam.. ve özellikle Sayın Taylan Ayık Hocama....Ben anlamıyorum bir insan kendisine yapılan bu kadar acımasız ve haksız eleştirilere rağmen hala bu kadar saygılı davranabiliyor....!Bu bence bir erdemdir.! Diğer vatandaşların yaptığı da bir cahillik ve ön yargı ve kıt görüşlülük ve anlama bozukluğu ve ve daha çok sürer beah! Taylan abi niye bana yazmadın valla çok kırıldım doğrusu! Bir not: Bir insan hangi görüşte ve hangi felsefede olursa olsun bir İNSANDIR. Sevgi olmasa da saygı şarttır diye düşünüyorum ben. Sonuçta yaşçada bilmiyorum yani çoğumuzdan büyük ve öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yapan bir insan bir eğitimci...Ben biliyorum bizim rockçılar ne kadar uç noktalarda ve aşağılık yabancı grupları dinliyolar o zaman bi şey yok tabiii....
 
Saygı sevgi ve erdem

Merhaba Uveys,

Öncelikle geciken bu mesaj için senden özür diliyorum. Bahsettiğin erdemleri herkesin taşıması gerekir. Ben bunları kaybedersem kendime olan güvenimi yitiririm diye düşünüyorum.

Müzik yapmak bile başlıbaşına bir sabır meselesi. Diken'deyken diğer gruplara karşı çok samimi ve dostça davrandık. Ama hep saldırılara maruz kaldık. Bence bu önyargılı tavırlarla sadece müziğin gelişmesi engelleniyor. Bu da çok üzücü.

Albüm için Kasım ayını bekliyoruz arkadaşlar. Biraz daha sabır.

Taylan AYIK
 

Benzer konular

G
Yanıt
0
Gösterim
924
GulveDiken
G
A
Yanıt
11
Gösterim
3K
Geri
Üst