Diken

Dream Tv'den sonra, Türkçe Heavy Metal'in Kalesi "DİKEN" 22 EYLÜL cumartesi günü, 22.15 de Kanal 24 (Yeraltı Programında).Tüm Diken severlere duyurulur...
 
24 TV'de yayınlanan yeraltı programda sergilediğimiz performans çekimlerinden bir kare. bakırköy forever :)

dikenla6.jpg


bu arada küçük bir düzeltme program; 22.eylül.2007 saat 22.15 te DEÐİL 20.15 te yayınlanacak. basın bültenini aynen copy-paste ediyorum:



Program adı: Yeraltı
Yayın tarihi: 22 Eylül, Cumartesi
Yayın saati: 20.15



YERALTI’NDA BU HAFTA

BİR MÜZİK EFSANESİ BARIŞ MANÇO



Gökay Yeniavcı ve Ceren Ala’nın hazırlayıp sunduğu müziğin değişen adresi “Yeraltı”nda bu hafta; 1992 yılında müzik yapmaya başlayan, geçmişte başarılı albümlere imza atan heavy metal grubu “Diken” hoş bir sohbetle ve yeni albümlerinden hiçbir yerde duyulmamış parçaların canlı performanslarıyla Yeraltı’nın konuğu oluyor.



Efsaneler bölümünde 7’den 77’ye herkesin hayatının belli anlarında yer edinmiş bir isim; Türkiye’nin en büyük müzik ve kültür değerlerinden biri Barış Manço ve Dön Bana adlı şarkısıyla büyük kitlelere ulaşan Cem Özkan var.



Müziğin değişen adresi “Yeraltı” 20.15’te 24’te…



***
 
Evet programı seyrettim üstelikte koyu bir Beşiktaşlı olarak Bjk maçını izlemekten feragat ederek...

Programın Efsaneler bölümünde Barış Manço anlatılmış ancak fazla ayrıntıya inilmemiş, aynı Taylan Ayık Röportajında olduğu gibi neredeyse çoğu insanın Diken hakkında bildiklerini anlatmaya yarayan sorular sorulmuş. Üstelik Taylan açmasaydı Wasp konseri mevzusunu onunla ilgili bir soru sorulacağını dahi zannetmiyordum... Birde programa kıl olduğum soru var "Faşizan" sorusu çok sinir ediciydi bir "Diken" sever olarak...

Grubun performansı çok iyiydi tabii ki performans odası biraz kötüydü düşünceme göre ancak canlı performansı bir odada yaptırınca bundan da iyisi beklenemez...

Kanal24'e çok teşekkür ediyorum bir müziksever olarak en azından "Diken" grubuna yer verdikleri için...
 
6- Genel olarak Türkiye'de ki Rock ve Metal müzik kültürünü nasıl buluyorsunuz? Yeterince kaliteli işler var mı mevcut piyasada?
Ülkemizdeki sosyo kültürel yapı bu müziğin geniş kitlelere yayılmasını önlüyor. Ortadoğu toplum yapısına sahip bir ülkeyiz. Sanayileşmeyi ve birey toplumu olmayı başaramadık. Metal ve rock müzik sanayi toplumlarının müziğidir. Ülkemizde bu yönden çok fazla çelişki var. Kendi markamızı yaratamadık. Çünkü bir tabanımız yok. Bu müziği sadece taklit ediyoruz. Tabi ki çok kaliteli çalan gruplarımız var. Örneğin yeni gruplarımızdan Blacktooth’u çok beğeniyorum. Ama yine de ülkemiz bir İslam toplumu. Bu kültürden batıya aktarılacak işlerin çok farklı düşünülmesi gerekiyor. Bunun dışında bir iş yapılacaksa grupların mutlaka yurtdışında yaşaması gerekiyor. Yeni dönemde rock piyasası denilen pop tan bozma işlerin bize rock olarak yutturulması bu işin ne kadar ayağa düştüğünü gösteriyor. Herkes hala gitarın sesi ne kadar açıksa o kadar sertim sanıyor kendini. Bir de arabesk rock denen bir ucube çıkarıldı. Hayattan bezdiren, bunalım içerikli saçma sapan sözler. Yeni nesilin sadece cinsellik gibi hayvani iç güdülerini tatmine yönelik işler yapılıyor. Herkeste bir bezginlik, yılmışlık hali var. Ağdalı vokaller, tuhaf gitar tonları, aynı fabrikadan çıkmış gibi giyinen gruplar, solistler. Ergen müziği yapılıyor Türkiye’de.
Bu ülkede gerçek rock müziğini hala PENTAGRAM, MAVİ SAKAL, KRONİK, OBJEKTİF, YAVUZ ÇETİN, KRAMP gibi büyük gruplar temsil ediyor bence.

...........

ne güzel demiş.
 
Diken grubun da, eylül ayı itibariyle kadro değişikliği. Eski elamanlar dan Alper AÇIKGÖZ ve M.HAKAN ÖZHENDEKÇİ grubtan ayrılırken, Davula Ahmet GÜLTEKİN, Sola gitara ise M. Kemal YANIKER gruba dahil olmuştur.
 
Evet Ahmet Gültekin çok başarılı bir davulcudur, dengeli ve metronomi gayet iyi. Diken grubuna sound olarakta birşeyler katacağını düşünüyorum hayırlısı olsun.
M.Kemal Yanıker hakkında bir bilgim yok umarım o da gruba birşeyler katar...
 
Yeni Albüm İçin Geri Sayım Başladı!

Diken; sonbahar itibariyle çalışmalarına başladığı ve "Raven Records" etiketiyle piyasaya sürüleceğini duyurduğu 4. stüdyo albümünün kayıtlarına, 10 kasım cumartesi gününden itibaren başlıyor. On parçadan oluşacak olan albümün, "İsyan" olarak adlandırılması planlanıyor. Anadolu kültürünün, müzikal ve liriksel anlamda, grubun diğer albümlerine oranla daha fazla göze battığı bu yeni çalışmanın kayıtları, 2 haftalık bir süre içerisinde tamamlanacak. Yeni albümün, herhangi bir gecikme yaşanmadığı takdirde, önümüzde aylarda raflardaki yerini alması planlanıyor
 
panik_431 demiş ki:
ke-di demiş ki:
Taylan, yeni albüm hayırlı olsun... :)
Komando... Yeyaaah ...:)

ne albümü? Taylan Ayık yeni albümmü çıkardı?

evet. ama albüm tek bir değişiklikle: Taylan Ayık olarak değil Diken olarak çıkacak :) uzun süredir hazırlıklarımız sürüyordu ve bu hazırlıkların neticesinde geçtiğimiz kasım ayında ankara raven records stüdyosunda albümün kayıtlarını tamamladık. yeni albüm hazır önümüzdeki haftalarda raven records etiketiyle çıkıyor. albümde 10 şarkı var ve bazı şarkılar çok ses getirecek.
 

Benzer konular

G
Yanıt
0
Gösterim
924
GulveDiken
G
A
Yanıt
11
Gösterim
3K
Geri
Üst