Kendini geliştiremeyen birine tavsiyeleriniz?

9 ay boyunca temel gitar dersi aldım. Derslerle beraber 1.5 senedir çalmaya çalışıyorum gitarı. Akustik gitarım var. ama kendimi daha fazla geliştiremiyorum. Ritm de olsun solo da olsun.. Tıkandım yani gunde 1-2 saat çalışıyorum.. ama ilerleyemiyorum. ne önerirsiniz? bu arada çok sert şeyler dinlemiyorum.
bob dylan , bryan adams , led zeppelin falan dinliyorum .
ritm atarken tuşem hala istediğim gibi olmuyor. Yani aynı duyguyu veremiyorum.. Nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor?
 
evet azim başka bi şey değil 4 aylık gitaristim ama millet bana sen en az üç yıldır çalıyosun diyolar epey bi azmile çalışmak gerekiyo bunun için ve bir de sabır
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
:) yetenek konusunda zaten birşey demiyorum.. yani yeteneksiz kabul ediyorum kendimi. .ama çaldığım şeyleri biraz daha iyi çalabilmek istiyorum.. orjinalleri gibin olamaz da zaten.. çaldığım onu andırsın :)
şeyden de kaynaklanıyor olabilirr.. yaş 23 oldu.. geç başladık .. belki de bundandır..
 
abi bu nası bi topictir yaa..
kendimi geliştiremiyorum diye topicmi açılır! git çalış,olmuyosa da olmaz..

affet ama sinirlendiriyo son zamanlarda açılan boş topicler.
 
abi bu nası bi topictir yaa..
kendimi geliştiremiyorum diye topicmi açılır! git çalış,olmuyosa da olmaz..

affet ama sinirlendiriyo son zamanlarda açılan boş topicler.

Böyle topicler değil, böyle mesajlar da beni sinirlendiriyor mesela. Yardım istemiş adam işte daha ne. Uzatmayalım, tavsiyeleriniz varsa ve paylaşmak istemiyorsanız yazın. Beğenmiyorsanız da bakmayın çok zor değil.
 
Yaşla bir ilgisi oldugunu zannetmiyorum...

Clapton'da geç başlamış..bildiğim kadarıyla..17 falandı galiba...
Yani bu bilgi yanlışta olsa bir ton geç başlayan insan var...

Çalış,isteğini kaybetme...
 
Nocturnal_Supremecy Nasıl topic açılacağını sana mı sormam gerekiyordu önceden?
Sadece nasıl bir çalışmayla kendimi ilerletmeliyim onu soruyorum. Yoksa çalışmadan birşey söyleyin burada hah tamam şimdi oldu birden ilerledim değil.
Akşam akşam sinirlendiriyorlar insanı ya.
Şarkıları dinlerken bir yandan da üstüne mi çalayım? Veya etütlere mi ağırlık verim? Nasıl bir strateji geliştirim yani.. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim cevapları için.. Kusra bakmayın tam da yeni tartıştım bir arkadaşımla onun üstüne yazıyorum..
 
Bazı arkadaşlar başlığı beğenmemiş herhalde,bence güzel bir başlık :) .

Etrafımızda yeteneğinin sınırlı olduğunu bilebile bazı şeylerde diretip,
Hem vaktinden hemde ruh sağlığından çalan insanlar var(söz meclisten dışarı).En azından gizlide olsa bu başlık vesilesiyle bu tip arkadaşlarımızda okuyup şanslarını zorlamazlar..

Gelişip aşama kaydetme konusuna gelince;bence arkadaşımızın kendini geliştirip geliştiremediği konusundaki tespitleri yeterli değil!
nedenine gelince belki bu arkadaş çok yetenli ama izlemesi gereken yolu bilmiyor,belkide gerçekten çok yeteneksiz.

Bence dostum alanında uzman bir insanla(arkadaşın olur öğretmen olur fark etmez) düzenli olarak çalışmalısın,kulağın bu çalışmalara yanıt vermezse bu iş için zaman harcamazsın boşu boşuna,ama yok aksi olursa sonuna kadar peşini bırakmamalısın...

Bunlarda benim genel düşünclerim,kolay gelsin..
 
emresumer,
sana tavsiyem bol bol şarki çikar onlari çaliş, ayrica günde 1-2 saat az bence eger yeteri kadar gelişmek istiyorsan. ben günde 6 saat fln çaliyordum, keşke simdi vaktim olsa yine çalsam. ayrica solo yetenegini geliştirmek için ,malmsteen petrucci ,michael romeo , richie kotzen vb. gitar virtüözlerinin egitim cdleri oluyor bunlari edinip kendini bu yönden de geliştirebilirsin. umarim yardimci olabilmişimdir. kolay gelsin...
Baris
 
Benim sana sorum şu olucak. 1-2 saat çalışıyorsun ama ne çalışıyorsun? Çalıştığın şeyden zevk alıyor musun?

İlerlemek cidden çalışmaktan başka bir şeye bakmaz bence. Yetenek denilen olay "ekstra" bir şeydir. Yani birinde olan ekstra bir şey herkeste olmaz. İnsana "onu diğerlerinden farklı kılıcak birşeyler katar" Yani normal bir insan gitar çalar, bildiğin çalar, yetenekli
olansa çatır çatır çalar, eline aldığında insanları rahatlıkla etkiler. Yeteneksiz olsan da sen de gayet iyi çalabilirsin :) Mükemmel olmaz belki ama yine de olur :)
 
bence bu olay 100 de 99 calismaya bakiyo
size soyle soyleyiblirim
ben gitara derslerle basladim basta adam bana yeteneksiz damgasi vurdu haklida yani ben hic bisey calismadan gidip bisey de calamazsam oyle olur daha sonra adam bana tab okumyai ogretti ve muzik hayatim 180 derece dondu cunku artik dandik haluk levent sarkilarini dandik ritimlerle calmak zorunda degildim hemen dersi biraktim we kendim calistim basta basit seylerle basladim staind falan sonra nothing else matters dinledim onunla ugrasirken solo olayi beni sardi ve metallicada 1,5 yil boyunca gunde en az 2 saat ki bazen 7 saatde oluodu gitar caldim ve hep metallica caldim sonra artik inanilmaz super ah keske sunlari biraz caliyim raziyim dedigim seyler basit gelmeye basladi...sonra bi baktimki bana ders weren hocadan daha ii calar olmusum....
sonuc itibariyle beceriksiz denen gitarist 2 yil sonunda malmsteen satriani vaiden biseyler calabilir olmus.Bence verimli sekilde gunde 2 saat calarsan 1 yil sonra simdi caldiklarina amator isi diyip havalanabilrsin ;) (sakaydi)
 
degerlı kardeşim bir seneye kadar bende senın gibiydim daha bare akor basamıyordum ve su ana kadar hiç ibr ders almadım webten ve bir kaç cd kitapla birazda sabırla su an iyi seyler ögrendımı farkettim gitarı eline aldıgın zaman bence onu bir gun sevdigin gruptak gitarisler gibi calacagını dusunursen o azimle yaparsan basarırsın..
bir kitaptan calısıyorsan basını okumadan sonunu calısırsan olmaz....
s a d b u t t r u e
 
Geri
Üst