Turkrock Kitap Kulübü

Bu akşam düşünürken aklıma geldi..site icinde kitap dolaşımı olsa bence cok harika olur..hepimiz eminimki kiatpalar cok pahalı diye yakınıyoruzdur..bu hepimiz icin kazanclı olur eminimki..bence önemli bir etkinlikte aynı zamanda..elimde okudugum okumadıgım bir sürü kitap var bunları sizlerle paylaşabilirim..mesela aradıgımız ama bulamadıgımız kitapları buradan bulabilriz..okumayı cok istedigimiz ama cok pahalı olan kitaplar olabilir..v.s. v.s. bu yüzden böyle birsey olsun istedim daha ekleyecek şeyleriniz olursa eger benimle paylaşın burada..bununla ilgili görüşlerinizide almak isterim..katılanlar cok olursa da ayrı bir sevinc duyarım.. :)
 
Ya bence güzel bir fikir ama bende kimseye kitap verememe gibi bir sorun var. Çocuklarım gibi, veremiyorum kimseye. Verdiğim kitaplar hiç bir zaman bana geri dönmedi. Öyle özenle saklarım ki kütüphanemde, sanki hiç okunmamış gibidir benim kitaplarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ya bunları bende düsündüm ne biliyim kitap hırpalanır veya alan adam ortadan kaybolur..fln diye ama böyle birsey acıkcası cok güzel olurdu..
 
Katılım olursa güzel olacak bir olay.Ama tabi kim kime güvenip hemen verebilir ki :) Olsa bile aynı şehirlerdeki kişiler arasında olur, buluşmadan buluşmaya kitaplar değiştirilir.Tabi bunu buluşma olmasa bile belli günlerde yapılabilir.Öncelikle bu etkinliğe katılmak isteyenler ellerinde bulunan ya da diğer kişlerle paylaşmak istediği kitapları yazabilir..
 
ya ben de isterim böyle birşey yapılmasını güzel olur.... fakat ben en son birine kitap verdiğimde(christiane f in anıları-eroin sayfasının kenarını bile kıvırmamıştım)arka sayfa koparılıp bantlanmış olarak gei geldi :cry: ......
ya da olmadı kim kime hangi kitabı verdiyse yazar buraya,getirmeyeni ya da kitaba eziyet edeni deşifre ederiz :twisted:
 
aNtOrOjEn demiş ki:
Çok iyi düşünmüşsün .Ama kitap konusunda bende cimriyimdir veremem kimseye.Paylaşmayı çok severim ama kitaplarımı aslaaaa :)
aynen...abimle iki üç ayda bir sayarız..listemiz falan vardır böyle..eksik falan varsa kıyamet kopar...o yüzden ne ben veririm birine kitap ne de o..

tabi iyi bi fikir bu hornydevil..kabul eden çıkar elbet :LOL:
 
yakın bir zamanda buluşma olucak buluşmaya gelicek arkadaslara sırt cantamda elimdeki kitapları getirecegim..başka paylaşmak isteyen arkadas varsa katılabilir bu aktiviteye tabii ki. :) herkesin derdi aynı burda ya kitap geri gelmesse ya yırtılırsa ya koparsa v.s. v.s. herkes haklı tabii baslarına bisey gelmiştir bu yüzden böyle davranmakta son derece haklıdırlar..ama paylaşmak heleki kitapları paylaşmak insanlara daha fazla okutabilmek icin ben bu fikri attım ortaya uzun zamandır vardı aklımda zaten böyle birsey..bu paylaşımın ilk adımını filthye bi kitap vererek baslattım bile :)
 
ben isteyene istediği kitabımı istediğim zamanda vermeye hazırım.. Kitap bu. Evet çok güzel bir şey.. Ama kitap. O sayfaları kitap yapan içindekiler. Yoksa önünde ve arkasında birer kapak olan sarı-beyaz sayfalar. Yırtarsanız yırtın, çalarsanız çalın. Sonuçta çalıp sobada yakacak haliniz yok, okuyup getirmeyi unutacaksınız, bir arkadaşınız da sizden alıp okuyup vermeyi unutacak. Daha iyi ya.. Veremeyeceğim 7 tane küçük iskender kitabım var, zira onlar çok yakın bir dostumun doğum günü hediyeleri. Onun dışında bütün kitaplarım herkesindir.. Size de aynısını tavsiye ederim. Benim şahsen "toplumu bilinçlendirmek", "sanat aşkı yaratmak", "insanlara edebiyatı sevdirmek" gibi büyük fikirlerim yok. Hiç biri umurumda değil, ama özellikle böyle fikirlerle dolup taşan insanlara diyeceğim "dünyayı kurtarmadan önce, birine değersiz de olsa bir şey vermeyi dene.. ;) " Kitaplarım aklımda, raflarda değil. İstediklerinizi seçin alın, tabi ki geri doğru dürüst getirmek insanların "emanete davranışını" gösteren bir kişilik göstergesidir. Ancak bir şey olur, kola dökersiniz, düşer yırtılır, kaybolur; önemli değil gerçekten. Zira açıkçası doğru dürüst parası olmayan bir adamım: Kendi kazandığım parayla yurtta kalıyorum, ayrıca kalanı da içki ve kitaplara gidiyor paranın. Ancak bu kadar önemli değil, bir şey olursa ve benim için çok değerliyse gider bir daha alırım. ;)
 
Bir de şöyle böyle bir listemsi bir şeyler yapayım ortaya, ama tek tek yazamam sonuçta, onu e-maille filan sormanız gerekebilir..

Çoğu dünya klasiği
Özellikle Shakespeare, Moliere vs.
Bazı türk yazarlar
Türk Şiirleri açısından: Murathan Mungan, Nazım Hikmet, Küçük İskender, Ahmet Haşim, Orhan Veli vs.
Dünya Şiirlerinde: Devrim öncesi Rus Yazarlar filan.
Özellikle Beğendiklerim: John Fante (hemen hemen hepsi), Henry Chinaski (hepsi), Knut Hamsun (Açlık)
Bazı siyaset, felsefe, beş on tane de bilimle ilgili.. (İçlerinden sadece iktisatçılara "das kapital" ve bilime ilgi duyanlara "Zamanın Kısa Tarihi" (Hawking)...
Korku, fantastik korku: Bir çok stephan king, ama özellikle H.P. Lovecraft ve şiir açısından Poe..
Fantastik Edebiyat: Bana göre böyle bir "edebiyat" tarzı yok. Kusra bakmayın.. Fantastik kitaplar açısından da oldukça var bir aralar ilgiliydim ama tavsiye etmiyeceğim, zira o kadar da harika değiller. (Ancak tasvirlerin akıcılığı açısından belki Salvatore..)

İsteyen herkes kullanabilir dediğim gibi. Karşılık beklemiyorum. Ancak sizin de elinizde beğendiğiniz, güzel olduğunu düşündüğünüz kitaplar varsa, okumak (ve kazasız geri getirmek :p) hoşuma gider...
 
bence gayet güzel olur böyle bir sey yapsak. kimsenin kitaplara zarar verecegini düsünmüyorum . bende çok titizimdir o konuda. annem kitap okurken onu kivirmama bile izin vermez.
en yakin zamanda böyle birsey yapilmali,evet.
 
HornyDevil demiş ki:
bu paylaşımın ilk adımını filthye bi kitap vererek baslattım bile :)

Ama filthy hala daha o kitabın önsözünü bile bitiremedi :) Sakin bir yerde, sakin bir kafayla okumaya fırsatı olmuyor maalesef.Bir senede bitirebilirim belki :D
Hazır bu önümüzdeki pazar günü buluşma var, bu etkinliğe katılmak isteyenler adını sınıf başkanına yazdırsın :) Kitap paylaşmak isteyenler getirsin işte..
 
Gercekten ist. buluşması icin konuşuyorum ben istanbulda oldugum icin diger yerlerde olanlarda bunu yapar nasıl olsa(umarım) foruma bakmayıp haberdar olamayanlar olabilir ben getirecegim yanımda elimde olan kitapların bir kısmını okumak isteyen kişilerede verebilrim o kadar..neyse buluşmada görüşmek üzere..
 
Geri
Üst