Linux Üzerinde Çalışan Kayıt Programları

Merhaba. Kısa zaman sonra artık tamamen Linux sistemine geçmeyi planlıyorum. Güzel bir başlangıç yaptım. Ancak ne var ki forumlarda genellikle Win sistemler üzerinde çalışan kayıt ve ses işleme programlarını tartışıyoruz.

Linux işletim sistemi için sayısız müzik programı mevcut. Bunları tek tek deneyip bir karara varmak zaman alacağa benziyor. Dolayısıyla eğer Linux üzerinde müzik çalışmaları yapan ve CuBase ya da WaveLab tarzı ses işleme ve kayıt programı kullanan arkadaşların öncelikle bir fikrini almak istedim. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Eminim forumdaki diğer insanlar için de çok yararlı bir kaynak olacaktır.

Sizlerden tek ricam bu topicte Win sistemler daha iyi ya da daha güçlü muhabbetine girmemeniz. Sonuçta burada amacımız Linux' ta özgür yazılımlar konusunda bilgi sahibi olmak. Özgür yazılımların kullanımı bildiğiniz gibi hızla artan bir trend ile çoğalıyor. Dolayısıyla bu teknolojiden uzak kalmak ya da karşı gelmek günümüz dünyasında bizi köreltir.
 
Linux

rosegarden gayet başarılı bir program.cubase gibi midi-audio sequencer
http://www.rosegardenmusic.com/

Ardour ,Protools benzeri çoklu kanal kayıt programı
http://www.ardour.org/

Muse,
http://muse.serverkommune.de/

Linux için yazılan bütün audio-midi programları buradaki linklerden araştırabilirsiniz. http://www.linux-sound.org/

Programları kaynak koduyla kendiniz compile edebilirsiniz.Ya da kullandığınız Linux sürümüne ait RPM'i bu siteden arayabilirsiniz. http://rpm.pbone.net/
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Programlara göz gezdirdim, gerçekten oldukça başarılı gözüküyorlar. Desteğiniz için teşekkürler. Artık yüklemek ve denemek düşer bana :D. Lütfen buraya bilgisi olanlar program isimlerini atmaya devam etsinler ki güzel bir bilgi arşivi yapalım. Herkes faydalansın. Görüşmek üzere ;)
 
Geri
Üst