Bugera Amfiler Ve Analog Pedallar Hakkında Tavsiyelerinize Ihtiyacım Var

A

Alshain

Herkese merhaba, bu zamana kadar birçok gitara sahip oldum, gitarla ilgili neredeyse herşeyi bilmeme rağmen pedallar ve amfiler konusunda da o derece bilgisizim. Sahne için ekipman almak istiyorum, yüksek gainli çok sert tonlar istiyorum. Dinlediğim kadarıyla, fiyat performans oranını da göz önünde bulundurarak Bugera 6262 ya da Bugera 333XL ve Randall RT100 modelleri arasında kaldım. Kabin konusunda hiç bir fikrim yok. Boost için Maxon OD-808 ya da Ibanez TS-9 kullanmayı düşünüyorum. Bunun dışında delay ve reverb pedallarına ihtiyacım olacak, zaten başka da efekt kullanmıyorum. Özellikle belirttiğim ekipman hakkında düşüncelerinizi, bu ekipmanlara alternatif olabilecek ekipman tavsiyelerinizi bekliyorum. Bir yerden elime para geçerse Fractal Audio Axe FX II alıp tüm sorunlardan arınmak da planlarım içerisinde :)
 
Bugera amfiler icin iyi seyler duyuyorum, fiyat performans olarak iyi deniliyor, ama denemeim. Gitarlarindan sert tonlarla ilgilendigini biliyorum. Eger paran varsa ve bulabilirsen Mesa Boogie V-Twin al. Sahnede falan her turlu hayat kurtarir. Yok param yok o kadar diyorsan Blackstar HT Dual Dist, Vox Bulldog tarzi preamp iceren bir distortion, yanina da bir EQ pedali alirsan super ton alirsin. Reverbu amfi
den alman her turlu daha saglikli olur. Ama benim tavsiyem yine pedala yatiracagin parayi amfiye ekleyerek Mesa ya da Blackstar tarzi sert yonlar alabilecegin bir amfi alman olacak.
 
efektler hakkında her şeyi biliyorum, ancak pedal markaları modelleri ve performansları hakkında bilgim yok.
 
Yine ayni kapiya cikar, birseyin performandini bilmekle kullanmadini bilmek arasinda cok fark var, uygulama her zaman onemli. İkinci mesajimdaki tavsiyelerime bakabilirsin. Daha bir cok arkadas gelip oneri verecektir sana. Ama iste, metal calacagim dediginde secenek olarak Randall, Blackstar, Mesa vs. modelleri geliyor akla.
 
uygulama da mevcut ancak dijital olarak, pedalla değil :) yani od 808 ya da ts 9 iş görmez mi preamplı bir dist pedalının yerine? tüm disti amiden alıp pedalı sadece boost için kullanmak istiyorum ben, eq pedalım var boss ge-7, delay pedalı olarak ne önerirsin?
 
ISP Decimator sahsi fikrimce ve deneyimimce her high-gain gitarist icin sart derim.

Bugera 6260 = cakma Peavey 5150/6505, Bugera 6262 = yine cakma Peavey 5150mk2/6505+ bunu buraya not edeyim, artik sen karar verirsin sana uygun olup olmadigina. Bu arada cakma dedigime bakma, orjinallerine INANILMAZ yakin tonlar veriyorlar, neredeyse birebir ayni.

E zaten 5150'nin modern metal muzikte ne kadar meshur bi amfi oldugunu soylemeye de gerek yok. Yanina da tipik V30'lu speakerlarla, ha ben daha midli, high mid spike'i dusuk tonlar seviyorum dersen de Greenback'lerle dolu bir kabin alacaksin bitti gitti, onune de tight boost amacli bir TS9/808.
 
Almanya'da bir dükkanda Bugera amfileri sormuştum, çok ucuz istiyorsan al bir tane ama 3 ay sonra bozulunca geri getireceksin demişti.

Not: Bunu diyen kişi Haggard'ın gitaristiydi bu arada :)
 
Kuntekin
Bugeralar'ın klon olduğunu biliyorum. V30 speakerlar daha uygun benim için.

obican
Bir dönem öyle sorunlar yaşanmış, araştırdım, yeni üretimlerde öyle bir sıkıntı yokmuş. Konnektörün aşırı ısınıp yanmasından kaynaklanan bir sorunmuş o yaşanan da. Pek sıkıntılı bir iş değil, yani geri götürmeye gerek yok :)

Sonuç olarak setupı belirledim sayılır. Bugera 6262, TS9 , duruma göre ISP Decimator, DD3, GE-7. Zaten fazlası shredderı bozar. :D
 
Ayrıca Bugera infinium diye yeni bir seri piyasaya sundu, 20 kat daha fazla lamba ömrü var"mış". 1200 TL gibi bir fiyata alabiliyorum. Tüm setup yaklaşık 2100 TL tutuyor.
 
Bu arada 5150 ve 5150 mk2 (ayni durum 6505 ve 6505+ icin de gecerli) karakter olarak birazcik farkli onu da belirteyim, ikisini de deneyip alin ne olur ne olmaz.
 
Yani aynisi 6260 ve 6262 icin de gecerli diye okudum bayagi yerde, kendim denemedigimden guvenilir bir cevap vermiyorum tabi. Doublepost icin ozur.
 
Bir suredir benim de gozume takildi Bugera amfiler. Ciddi ciddi dusunuyor.......dum aha bu mesaji gorene kadar.

Almanya'da bir dükkanda Bugera amfileri sormuştum, çok ucuz istiyorsan al bir tane ama 3 ay sonra bozulunca geri getireceksin demişti.

Not: Bunu diyen kişi Haggard'ın gitaristiydi bu arada :)

Yeni uretim olayini iyice arastirmak gerek. Amfinin uzerinde yaziyor mu yili, alirken nereden anlayabiliriz? Seri numarasindan mi ugrasacagiz ogrenmek icin?
 
sahne için ve/veya herhangi birşey için bugera falan alacağınıza amt ss 20 al (it is done). çünkü ne alırsan al mutlaka ve mutlaka birgün bogner mesa marshall orange soldano falan isteyeceksin. paranızı çarçur etmeyin derim. amt ss 20 zaten şuan live soundda en popüler alet bu
 
Geri
Üst