Dan Brown

noSurprises demiş ki:
kiatp(da vinci şifresi) filme çekiliyor..kiliselerin kimisi asla izin vermeyip protesto ederken,bi diğerleri de st. louis kilisesi basta olmak üzere,bağış karşılığı film cekimlerine ev sahipliği yapıyor..basrolde ise amelie'den tanıdığımız fransız oyuncu audrey tatou var..

Bende tam bu konudan bahsedicektim.. Bu adamın kitapları sinemaya başarılı bir şekilde uyarlanırsa seyretmeye doyum olmayan yapıtlar ortaya çıkar.. Da Vinci'nin şifresini okuduktan sonrada demiştim bu harika bir film olur.. Sabırsızlıkla bekliyorum..
 
Sadece Da Vinci sifresini okudum. Cok fazla ovulen bir kitapti ve cok merak ederek aldim; ama acikcasi hayal kirikligina ugradim. Anlatimi beni cok bunaltti. Ozellikle baslari asiri bunalticiydi. Icindeki tarihi bilgileri konusunda diyebilecegim hic birsey yok. Belli ki cok arastirilarak yazilmis. O yonunu ben de begendim, fakat dedigim gibi beni hic cekmedi ve bazi hatalari vardi. Mesela bildigim kadariyla bahsettigi kucuk Smart arabalar yavas arabalardir. Yanilmiyorsam maksimum 60km hiz yapiyorlar ve o arabayla kac tane polis arabasini atlatmislardi.
Gecenlerde Da Vinci sifresi uzerine baska bir kitap aldim. Sanirim adi "Da Vinci Sifresinin Cozulmesi/Kirilmasi"ydi. Su an evde olmadigim icin isminden emin olamiyorum. Eve gidince ismini size yazabilirim.

Da Vinci Sifresinde bekledigimi bulamadigimdan dolayi Dan Brown'un diger kitaplarini okumadim. Da Vinci Sifresiyle ilgili ilgimin tek nedeni de icindeki tarihi bilgiler. O nedenle diger kitabi da aldim zaten :)
 
melekler ve şeytanlar kitabındaki simge bilim tersten de aynı okunan yazılar tam dövme yaptırılacak cinstendir.
dirsekle el arasına bir angelsdemons patlatsammı acaba?
 
Da Vinci Şifresi çok başarılı ve sürükleyici bir kitap. Ama diğer kitaplarını okuyunca görüyorsunuz ki Dan Brown kötü bir yazar.

Da Vinci Şifresi'nden etkilendiyseniz diğer Dan Brown kitaplarını degil de Umberto Eco'nun Foucault Sarkacı kitabını öneririm. Emin olun uzun süre tapınak falan duymak istemeyeceksiniz.
 
melekler ve şeytanları okudum çok beğendim

günlerce etkisinden kurtulamadım o nasıl bir

anlatımdır nasıl bir konudur diğer kitaplarınıda

okuycam umarım hayalkırıklığı yaşamam gerçi

sanmıyorum
 
ya ben melekler ve şeytanlardan sonra kafayı yedim illuminati yle kafayı bozdum adamalrın her şeyini araştırdım yaa.bu arada dün fashion tv'De da vinci şifresinin fragmanı vardı çok güzel çekmişler yaa.tom hanks uzun saçlı olmuş yani güzel bir film elimize geliyor
 
long_john_silver demiş ki:
Da Vinci Şifresi çok başarılı ve sürükleyici bir kitap. Ama diğer kitaplarını okuyunca görüyorsunuz ki Dan Brown kötü bir yazar.

Da Vinci Şifresi'nden etkilendiyseniz diğer Dan Brown kitaplarını degil de Umberto Eco'nun Foucault Sarkacı kitabını öneririm. Emin olun uzun süre tapınak falan duymak istemeyeceksiniz.

Bu konuda sana katılmıyorum. Tüm kitaplarında bu sürükleyicik mevcut. Melekler ve Şeytanlar'ın sonu hariç oldukça etkileyiciydi. Digital Kale'de bir solukta okunacak bir kitaptı. Yazarlık seviyesini kelime kullanımından bahsediyorsan sanırım o yazarın değilde Türkçe çeviri yapılırken aynı akıcılığı sağlayamamalarından kaynaklanıyor. Yabancı dilin iyiyse orjinal dilinde okumanı tavsiye ederim. :) Tapınak şovalyeleri hakkında diyorsan tamamen haklısın :)

saygılar.
 
dan brown'ın kötü bir yazar olduğunu gerilim, polisiye ve macera türlerinde pek çok kitap okuduğum ve karşılaştırma yapabildiğim için söyledim. dümdüz yazıyor. son iki kitabı iyi gibi ama ilk iki ktabı tam facia. sonunu çok zor getirdim. 2. sınıf abd yapımı filmleri anımsattı bana.
 
da vincinin sifresi cok sıkı bi kitap herkes okumustur ama yinede okumayan varsa okusun derim ben sinema filmini dort gozle beklıorum bakalım kıtabın havasını yansıtabılecekmi
 
merhaba arkadaşlar

yazıları okudum;
dijital kale hariç diğer 3 kitabı da okudum.hepsi bir ayrı güzeldi.ama arkadaşlarımızda biri hayal kırıklığına uğramış.bu normaldir.çevresindekiler ona baya abarttıysa o da olağanüstü bir şey beklediğinden beğenmemiş olabilir. ;)
çünkü aynı şey benim başıma GORA filminde geldi.
bu arada film yasaklanmış diye duydum. :cry:
tüm katolik alemi ayaklanmış.
zaten biliyorsunuz ki da vinci şifresi, kutsal kasesiyle ve isa mesihin soyluluğu hakkındaki yazılarıyla ortalığı baya karıştırmıştı.
çok merak ediyordum ve bekliyordum ama
ASIL HAYAL KIRIKLIÐI BUNA DENİR BENCE:!: :!: :!:
 
adamın kitaplarındaki çekiciliğin sebebi olayları çok farklı bi yere yönlendirebiliyo bu da haliyle merak uyandırıyo kitabı bırakamıyosun beni ilk iki kitabındaki cinayetler etkilemişti ama son 2 kitabını okumamla beraber bi daha o adamın kitaplarını almıcağımı biliyorum :? sıkıyo yav..
 
iyi bir yazar.yazabilmek için sağlam araştırmalar yapıyor.olayları iyi kurguluyor,hikayeyle anlatmak istediği olguyu ustaca birleştiriyor.tüm kitaplarını geçen sene okudum,da vinci şifresinin resimli özel baskısını şiddetle tavsiye ederim,resimlerle okumak ayrı zevkli oluyor.ayrıca yeni kitabı süleymanın anahtarını sabırsızlıkla bekliyorum.....
 
Çok ciddi bir gerilim ve polisiye okuyucusu olmamama rağmen Dan Brown'ın çok iyi bir yazar olmadığını ben de düşünüyorum, bana göre Brown sadece kendini sattırmayı bilen biri ve bu türde yazıp da ondan daha başarılı kişiler çok fazla...
 
"Harry Potter gibi birşey" rahatlıkla diyebilirim.Çözmediği şifre kalmadı, edebi olarak tat vermediği bariz, sadece konusu ilgiyi çeken.İnsanlar olarak çok meraklıyız sanırım tapınaktı,gizliydi,örgüttü.Ama sonuç olarak sürükleyici.İlk dönemlerindeki Stephen King`in yandan yemişi önermesini yapabiliriz.
 
dan brown un dijital kale, da vinci şifresi, ihanet noktası ve melekler ve şeytanlar olarak tüm kitaplarını okudum ve bu kitapları okuduktan sonra diğer kitaplar hiç zevk vermedi uzun süre etkisinde kaldım gerçekten süper ve heyecanlı kitaplar ve 2.kez okumaya kalbim izin vermez heralde :) ve bişey daha var yazar çok kendisini tekrarlarmış kitaplarında.sürekli başrolde olan 2 kişi(genelde bayan) var veher kitabında bi ihanet söz konusu.
 
çekilen yeni filmin sadece fragmanını izledim
ama kahramanlar tam kitapta bahsedilen gibi değil.robert longdon ve sophia...
ama umarım film tam anlatılan gibidir.vatana millete dünyaya da vinci şifresi filmi hayırlı olsun.
:D :D :D
 
bir türkçe öğretmeni olarak eleştirel gözden bakınca kitapların gerçekten de edebiyatla alakası olmadığını söyleyebilirim. ha karşılaştırma olarak addedmeyin yüzüklerin efendisi daha edebi ve daha bilimsel. tarihi araştırmaları kitaba yansıtarak prim yapmış ortafta bir anti-lik yaratak popülaritesini arttırmıştır. ha özür dilerim burada amaç kendini övmek değil ama sizde biraz araştırırsanız da vinci şifresinden çok daha acayip bilgilere ulaşabilirsiniz. zira ben kitabı okumadan önce bunları biliyordum. neyse :? görüşümü belirteyim dedim..
 
bütün insanlar, herşeyi bilmeyebilirler.önemli olan bilmemek değil de öğrenmektir.bir kitap edebi terimler ve tarihi bilgiler taşımasa bile insana zevk veriyorsa okunmaya değerdir.
kitapta yazan bilgilerin içeriğine değil de uslubüne bakarsanız ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz.zira kitap, insanlara birşey ifade etmiyor olsaydı, dünyada japonya hariç diğer bütün ülkelerde liste başlarında olmazdı.
Saygılarımla...
 
Geri
Üst