Dan Brown

Harris Tuvit Ceket

Zamaninda ne tarafa donsem kimi gorsem "Da Vinci Sifresi diye bir kitap varmis hocu okudun mu soyle olmus, boyle olmus inanilmaz surukleyici vb" denirken madem oyle ver ordan birtane de bana şu Dan Brown, tuvit ceket neyin simgebilimcisi deyip aldim ve nefes nefese okuyarak, kitabi kan ter icinde bitirdim.Sonrada duşumu alip bir yorgunluk kahvesi ictim.Sirf millete ayib olmasin geri kalmayayim diye okudum,yoksa hakkini vermek lazim adam yazmis iste ,dibine kadar arastirmis ,üslubunu da
ustune cilalamis lezzetli bir sey ortaya cikarmis.Bu Dan Brown kişisinin obur kitaplarina da soyle kabaca goz attim ve bir tane okumak yeterli dedim,onca baska tür varken,hep terleyip duş almak olmaz sonra hastalanırım dedim,arasi sogursa bir tane daha okurum tabii,soğuk su içmeyiniz okuduktan sonra hasta olunabilir :!:
 
bence adamın kitapları çok ii...ama bi sorun var bence...şimdiye kadar çıkmış 4 kitabı da aynı değil mi aslında? aynı mantalite ile yazılmamış mı?
 
herkes çok övüyor dan brown'un kitaplarını ama benim çok okunanları, herkesin elinde olan kitabı okuyamama gibi bi sorunum olduğu için okumadım..
merak etmiyo deilim ama...
 
valla ilk gördüğümde kitabın kalınlığı beni korkutmuştu ama bir başlayınca da bırakamadım baktım 4 günde bitmişşş.
bence kitabı okumalısın sonuçta herkesin kitaptan aldığı yada alamadığı şeyler farklıdır.bakarsın herkesden farklı görüşün olur ;)
 
hayatta okumam dediğim, sonra can sıkıntısıyla elime geçen ve bir gecede okudugum kitabın yazarıdır kendisi:)
da vinci şifresi ile melekler ve şeytanları okudum.. aslında kitaplar ve tarz benzeştiği için diğerlerini okumadım.. ara verip bir dahaki can sıkınıtısına sakladım.. kafa dağıtmak için agatha christieye alternatif çıktı.. ona sevindim.. kitaplarında bahsettiği yerlerin gerçekte varolması ayriyeten bir heyecan katıyor bence.. zevkliydi.. dediğim gibi hem neymiş bu milletin anlata anlata bitiremediği şeyi öğrenmek hem de kafa dağıtmak için okunulur.. hem de okunur yani.. -ille bi sebep olması lazım mı:)-
 
art o kdr basitlesti ki..
en masum gorunen adam en suclu adam demektr
en supheli adam en masum adamdır
bla bla...
ustelik adam bunları yazsın diye degerli esi arastirma yapiyormus..o sadece birlestiriyor yani..
ama o olsun!okumak zevkli oluo allah icin:)
 
Açıkçası ''Da Vinci Şifresi''nden aldığım macera tadını diğer hiçbir kitabından o seviyede alamadım.Olaylar arası bağlantılar sabun içine yereştirilen çipler , bir cinayetin soğukluğunu tüm gizemli ayrıntılarıyla kanınıza işleyen inanılmaz bir hayal gücü yaratısıydı kesinlikle.Evet ''Melekler ve Şeytanlar''da bu gibi öğeler mevcuttu ama o kitapta sanki daha çok devam etmesi gerekirmiş gibi bir his oluşmuştu kitabı bitirdiğimde.Bu genelde çok beğenilince söylenir ama benim için diğer kitaplarıyla karşılaştırılırsa daha geride kaldığını düşünüyorum.''İhanet Noktası''nda da aynı duyguyu yaşadım keza.Ama gerçekten de hayal gücü örnek alınası bir yazar.Lise dönemimde bakış açımı oldukça etkilemiş kitaplardı bunlar.
 
Geri
Üst