dropped d

arkadaşlar 3 haftalık washburn wr154 floyd rose lu gitarım var.akordlarını ince ayar kısımlarına dokunmadan yapıyorum ,saptan yani..ama sanırım dropped d olayı için saptan yapmak çok uğraştırıyo..çünkü mi telini düşürünce diğer tellerin de akordunda oynama oluyo yük değişimi ıvır zıvır..ne yapmam gerekiyo..çok önemli değil aslında dropped d yapmak (ukalalık gibi oldu re ye düşürmek .acaba ince ayar yerinden mi yapmak daha pratik olur..bide birisi bana f.rose a ucuz bi alet takıldığını ve düğmeye basınca re ye düşrüdğünü söylemişti bu sistem ibanezin çoğu modelinde var diye biliyorum ama takmak biraz kro olmaz mı?olursa maliyeti nedir?kısaca bilgi istiyorum..biraz basit bişey çoğu bilen insan için ama bn bilmiyorum valla


bu arada yeni başlık açınca mod arkadaşlar kızıyolar sabit gitar bölümüne yazın diye orda daha bilgili arkadaşlar var diye ama ilgilenen olmadı o yüzden açtım..basit bi soru olabilir dediğim gibi ama merak ettim ..bilgi almak istiyorum yani kısaca ..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
hımm.tabi kişiye göre değişir ama 9 un ideal olduğu söyleniyor.sizce ne kullanmam iyidir.heavy metal doom türü çalıyorum genelde..bide f.rose kaç tel kalınlığına kadar kaldırıyor? +mesela mi telini düşürdüm diğerleride bozulcak,onları tek tek uğraşcakmıyım yoksa daha pratik yolu varmı?ince ayardan yapılabilir mi ?çok soru sordum dimi ? :)
 
simdi 10 numara alip RE de tutarsan çok rahatlik hissedersin tabi bu rahatlik senin floydrose u ayarlamandan kaynaklanicaktir. gitarin arka kapagini açtiginda orda yaylar ve bu yaylari tutan vidalar görüceksin. bu vidalari floydrose u düz hale getirmek için sıkıp gevşetebilirsin. böylece ideal rahatliga ulaşicaksin. ben hep 10 numara pure nickel tel kullaniyorum ve Re de tutuyprum. valla tadindan yenmiyor :D hadi kolay gelsin.... Baris
 
olacak 10 tane gitarın, biri drop d biri standart biri öyle biri böyle, uğraşmican bunlarla ama yok işte napalım
O dediğin aleti ilk defa senden duydum nası yapıyomuş bari
 
0.11 kullanıyorum,ilk başlarda fazla kalın gelmişti ama artık iyice oturdu klavyeye.. yine de teli değiştirdiğimde 0.10 a geçmeyi düşünüyorum..
 
bende 11 tel kullanıyorum ve RE akortlu gitar, tünele gidince yüksel ustaya götürmüştüm gitarı telleride o taktı birde ayar çekti süper olmuş alet. En başta bana çok kalın geldi teller ama sonradan alışınca gitar çalmak bana daha fazla zevk vermeye başladı.
 
arkadaşlar yanlız topic biraz tel kalınlığına kaçtı tabiki akor kaçırmamması iiy bir özellik ama ben hala bazı sorulara cvp alamadım..meslea ince ayar yerinden salımı çok bıraksam re ye düşrebilirmiyim.yani bnm amacım re ye düşürmekten ziyade re ye düşürmek için kısayollar..
 
Re'ye düşürmek için kendi kısayolu olan Warwick gitarlar vardı yau. Çıt diye tremolodan bir yeri ittirip mi'den re'ye düşürüyodun. Ama standart tremololarda o tarz işler sallantılı biraz. Bütün akortun gitmesi mümkün. İşte onun için diyorum ki kalın tel kullan :D yine :D
 
aga dropped d de en üst teli 2 perde kalına çekiosun böylece akor basman rahatladığı gibi
daha kalın notalar elde edebiliosun my own summer çok ii çalınıo mesela :D
ya da freak on a leash
 
Yukarıda barış da demişti
Gitarın arka kapağını aç ordaki vidaları 4-5 tur gevşet gitar kendiliğinden re'ye gelir...

Eğer ki gelmese de rahatça getirilebilir hale gelir...
 
drop d yi soruyo standart d yi diil
hani direk bare basınca power chordları çalabildiğin o rahat ve güzel olay varya
yayları gevşetince bütün teller bollaşıyo standart d oluyo
 
evet..yanlız ben ince ayar vidalarından yapmadığım için akoru,onlar ne çok yukarda ne çok aşağıda duruyolar ancak demin çevirmeye çalıştığımda dönmedi..tam d olmuyo d. gibi olyuor..galiba baştan biraz fazla salım vermek lazım..
 
Geri
Üst