dropped d

Bak ben bütün telleri saptan akort ederken kalın mi telinin vidasını tama yakın sıkarım. Sonra kilit sistemini kapat, drop d için yeterli çevirme kısmı kalır. Diğerlerindede küçükde olsa biraz oynama lazım oluyo süper tremolo sistemlerde, en küçük bi yük değişmesinden bütün teller etkileniyo doğak olarak. Hadi kolay gelsin..
 
ben de aynen x7_SlipKnoT_7x gibi yapiyorum, mi telini önce dibine kadar sıkıyorum ince ayar yerinden, sonra drop d istedigimde yukseltiyorum, gayet de rahat oluyor.
 
ok deniyim şimdi çok sağolun..bu arada bnde manyetiklerden vızıldama gibi sesler geliyo bazen nedenini bilen varmı..aldığım yerdeki görevli bana teller perdeye çok yakındır dedi ama yanlış anlaşılmasın manyetikten geliyor ses akor kilidinden dolayı diil
 
Ton ayarlarıyla oyna gitardaki, o gitardaki çevirdiklerin bazı frekansları açıp kapatıyo diye biliyorum. Bazı konumlarda arkadan zzzlama geliyo belki bendeki gibidir sorun.
Ama adamlar dediyse bilemem, bide vızıldama direk gitardanmı geliyo yoksa amfidenmi
 
direk gitardan geliyo ..ama garip tarafı her zaman ve her telden değil..ara sıra takılıyor öyle..zaten aldığımda adam beni pek anlamıyomuşum gibi verdi gitarı ne sap ayarı ne entansyon mu ne onu yaptı..gitarın pek ayarlı olduğunu zannetmiyorum..ayrıca aldığımda f.rose çok yukardaydı onu düzellttik ve telleri yakınlaştırdık..ama yine de ayarları tam değil gibi geliyor..sendede aynı şey varsa nası halledebileceğimi biliyomusun yoksa toptan birisine gösteriyimmi gitarı ?
 
Toptan göstersen iyi olur. Bilmiyosan herkes der zaten sap ayarıfalan karıştırma daha beter olur. Direk gitardan geliyosa dediğimle alakası yok, mekanik bi sorundur heralde de ben hala nası bi ses geldiğini anlayamadım??
Manyetikten ses geliyo dedin, bide her telden değil diyosun kafam karıştı.

Bidaha okudumda msjları heralde tellerden dolayı cızlama oluyo ondan bahsediyosun manyetikler cızlamaz çünkü benim bildiğim :)
Elektro gitarda cızlama olur çok sert çalarsan, bazen sadece tek tele vuruncada cızlayabilir. Bendede cızlıyo tellerin fretlere sürtmesinden kaynaklanıyor. Eğer amfidende geliyosa cızlama, seni rahatsız ediyosa sap ayarına baktır. Bide demişsin telleri alçalttık ondan dolaydır heralde.
Slipknot çalarken o kadar cızlama sorun olmaz diye düşünüyorum, Bendede sap ayarı lazım ama takılıyom öle, yinede adam gibi bi luthiera götür istersen.
 
ok sağol..ya manyetiklerden geliyomuş gibi geliyo bna sinek gibi bir ses ama tele çok az vurduğumda da çok dipten bi titreme sesi gibi bişey geliyor..ya tabi sorun olmaz da ben takarım böyle şeylere..gitarı aldığımda da çin işçiliği bazı yerlerde zayıf kalmış hatta batırmış :) onlara alışmam uzun sürdü biraz detaycıyım :) neyse sağol yinede ben baktıriyim benim gitarı toptan
 
Floyd Rose lu bir gitarda Dropped D mümkün .. ama Dropped C zahmetli bir çalışma gerektirio sanırım... Floyd Rose'u yalama ettim.. oturdu fakat tellerin 0.09 olmasındanda kaynaklanıyordur ki .. tatmin edici ayarda olmadı ..

Bariton bir gitarımız olmadan babalar gibi Dropped C tonları elde etmemiz mümkün müdür .. ?
 
ince ayar yada kulaktan değiştirmenin bi farkı yok gerilim sonuçta azalacak ve floyd rose lu gitarlarda diğer teller de bozulacaktır tek zözüm kalın tel kullanmak..
 
biz eskiden toxicity falan çalarken drop d yapardık sahnede hemen floyd rose dan ayarlardık. tonları da bi güzel karman çorman yapardık pis çalarak akordumuzun rezilliğinmi kapamaya çalışırdık. benim teller 0.9 kalın mi yi floyd rose u sona yakın sıkıp saptan ayarlarsın. drop d yapacağın zaman da hemen gevşetirsin hızlı bir şekilde diğer telllere de bakarsın olur biter ama sahnede adamın anasını ağlatır. mahveder performansı. bu drop d alwetleri pahalı bişey değilmiş bilgisi olan yazarsa süper olur
 
abi ben anlamıyom gitarın kalın mi sini re yapmakta ne var kalın tel takıyosunuz sonra biraz kıvırık bare akor basıyorsunuz ses düzgün gelirse olay tamamdır :)

beni gıcık eden olay cgcfad falan yapınca teller öyle salınıyo ki çamaşır ipi gibi oluyo bunu önlemek için gitarın entonasyonunu cartını curtunu mu ayarlamak lazım .

sonuç olarak farklı bir kaç gitar kullanmak gerekiyor
 
Drop D için EVH D-Tuna aparatı da tercih edilebilir, gerçi low-profile köprülere işe yaramıyor ama...

http://www.dtuna.com/

gmw-vh2-by-stripe4.jpg
 
Geri
Üst