Unutkanlık

Nedir bu unutkanlık ya;

Bir cesit eksikliktir? yetersizliktir? dalgınlık ve dikkatsizlik? yada salaklıktır mı bazen?
Balık hafıza olmanın bir getirisi olarak, çok acaip şeyler geldi başıma

Daha geçen hafta bi arakadaşımı askere göndermiştim ki 2 gün önce o arkadaşı askere BERABER yolladığımız bi arkadaşa rastladım..

Konuşmaya başladık;

Ben:Ya Tolga(askere giden arkadaş)nerde hiç gözükmüyor kayıp?
Arkadaşım:Oğlum iyimisin sen daha geçen hafta askere yolladık ya adamı?
Ben: :? :? 8O :? :? :LOL: :LOL: :eek:

İşte böyle benim unutkanlık salaklık galiba
 
Bendeki unutkanlık dalgınlıktan kaynaklanıyor.Biri bana birşey söyledigi zaman o anda hiç dinlemiyorum,bir yer tarif edildigi zaman kafa sallıyorum karşımdakine ama bilse ki ben neler neler düşünüyorum o sırada..
 
Daeron demiş ki:
Bendeki unutkanlık dalgınlıktan kaynaklanıyor.Biri bana birşey söyledigi zaman o anda hiç dinlemiyorum,bir yer tarif edildigi zaman kafa sallıyorum karşımdakine ama bilse ki ben neler neler düşünüyorum o sırada..
Ben de aynı şeyleri yaparım...Özellikle anlatılan bir olay sırasında başka şeyler düşündüğümden daha sonra anlatılan olayın ortasında alakasız soru soru sorarım.. :roll:
 
Sabah yeni uyanmıştım.Nerde olduğumu unuttum.Çok kısa sürdü 1-2 sn falan.Gözümüde kapadım sonradan devam eder diye ama tavanı bi kere görünce tekrar hatırladım. 8O
 
Unutkanlık, şu ikisidir;

1-) Önemli kabul edilmedeyen ya da hatırlanması çok gerekli görülmeyen bir şeyin zaten uzun dönem belleğe kaydedilmemiş olması sonucuyla o "şeyin" bulunamaması.
2-) O "şeyin" hatırlanamaması.

Ama hatırlayamamak unutmakla eşdeğer değildir. Şayet zihin bir dosya dolabı karmaşası ise, unutulan şeyler ulaşması zor arka dolaplardadır o kadar.
 
Bir de "identity" filimini izleyenler hatırlasın kount'un saydıklarından başka bir de bu iş var.
3-) Kaldıramayacağınız ağırlıkta bir olay yaşadığınızda, o olay ruhsal dengenizi korumak için beyin tarafından bilinç altına itilir, unutulur. Zamana ait silinen olayın hatıraları daha uygun kaldırılabilir bir olayla tamamlanır. Ya da olayın ağırlığına bağlı silinen zaman uygun bir şekilde tamamlanamıyorsa yeni bir kişilik yaratılabilir.
 
Unutkanlık eğer zeka problemi olan kişilerde görülen bir durum olsaydı evet salaklıktır derdik Ama öyle değil. Zihnin yoğunluğu, beynin sürekli birşeyleri çözmeye çalışır halde bulunması, unutkanlığı sağlayan en önemli etkendir bence. Buna bağlı olarak bir konuyu çok takıntı yaptığımız zamanda unutkanlık artar. Yetersiz uyku da unutkanlığı arttıran önemli bir etkendir

Bence kendimizi, hayati olan konuları unutmamak için şartlandırmalıyız. Gerekirse deftere not almalıyız. Mesela "evden çıkarken unutlulmaması gereken şeyler" veya "sonraki hafta unutulmaması gereken işler" gibi zamana ve yere göre önemli konuları not almak faydalı olabilir.
Evde kaybolan bir şeyi bulmak için ise eşya düzenlemesini daha katagorik birşekilde yapmak faydalı olabilir.
 
Blöken

evet blöken! bunayan yaşlılara verilen şu hap! Bunun hakkında bir fikriniz var mı? Yan etkisi var mıdır? Acaba genç birisi de zihnini açık tutsun diye bunu kullanabilir mi? Kullanırsa nasıl sonuç verir? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
 
pekala unutkanlık demişken belki pek az kimsenin başına gelmiştir benim başıma gelenler.kısa tutacam.işte okuldayız yine bir final haftasıydı hangi dersin sınavı olduğunu pek iyi hatırlamıyorum her zamanki gibi sınav kağıdı önüme geldi ardından da isim ve soy ismimizi numaramızı yazacağımız kağıt geldi.tam adımı yazacakken.şu soruyu sordum kendime. ulan benim adım neydi? valla gerçekten bir an için adımı unuttum.aklımada bir şey gelmiyordu.ne yapacağımı şaşırdım. allahtan nüfus cüzdanını yanımda taşıyordum.fıkra gibi valla.şimdi ne zamna aklıma gelse arkadaşlara anlatır. gülmekten kendimi tutamam
 
bu cep telefonlarının beyine büyük zararlar vermesi ve ileri derecede unutkanlığa sebep olabileceği konusunda ne düşünüyorsunuz??? Ben bir nebze de olsa hak veriyor gibiyim, radyasyon muhabbetleri filan...!!!!
 
Son zamanlarda bende garip bir şekilde oluyor.Birşeyi unutuyorum ama birdaha hatırlamıyorum.Arkadaşalrım veya ailem bana yaptıklarımı anlatıyor.Basit şeyler ama hiç yapmamışım gibi.Sonsuza kadar unutmak.
 
bende de ilginç unutkanlıklar oluyor..aslında ilki unutkanlık değil..insan unutmak istediği şeyleri derinlere itip çok çabuk unutabiliyor..lise 2 de yaşadığım birçok kötü olay vardı.3 sene geçti ardından..geçen gün(3 seneden sonra)lise 2deki günlüğümü karıştırdım da ulan ben bunlarımı yaşamışım vay be dedim gerçekten neler olmuş neler yaşamışım unutmuşum..beyin siliyo acı veren şeyleri...

ama arasıra da bi tuhaf olup kullanmak istediğim kelimeyi unutuyorum saçma sapan şeyler söylüyorum..mesela geçen gün arkadaşıma mendil varmı diye soracaktım unuttum mendile ne dendiğini..ve bi anda merdiven varmı çantanda dedim.. :? yanlışlıkla söylemedim ama garibim evet.. :)
 
bir tane bira bile içsem o güne dair çok az şey hatılıyorum..sarhoşluk falan değil..sarhoş olamayan bi insanım zaten..anlamıyorum..sevgilim bugün "perşembe cuma hava güzeldi"dedi..
perşembe cuma beraber olduğumuzu okuldan sonra,nerelere gittiğimizi zor hatırladım..iki bira içmişimdir maximum...ilginç..sinirimi bozuyor.
 
http://www.unutkanlik.gen.tr/unutkanlik_nedir/unutkanlik_ned

Tek başına bazı olayları unutmak bir hastalık ve ciddi bir sorun anlamına gelmemeli. Hepimiz günlük ve akademik yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaçlarımızı karşılayabilmekteyiz. Önemli olan yapabildiğimiz etkinlikleri eskisi gibi yerine getiremiyor olmamız. Artık işimizi yapamaz, ihtiyaçlarımızı gideremez, sorumluluklarımızı yerine getiremez durumda olmak, bu konuda harekete geçmemizi gerektirir. Ancak hatırlama - bellekle ilgili işlevler, bilişsel fonksiyonlarımızdan yalnızca biridir. Diğer bilişsel fonksiyonlarımız arasında; zeka, algı, dikkat, konuşma, okuma, yazma ve aritmetik beceriler ile görsel - mekansal algılama yetisi gibi işlevler de yer almaktadır ve bunların bir veya ikisindeki bozulma hastalıkla karşı karşıya olduğumuzu gösterebilir.

Birçok şey bilişsel yetilerimizi etkilemektedir. Uykusuzluk, açlık, yoğun stresli dönemler gibi. Bunlar hepimizin hayatında mutlaka yaşadığımız deneyimlerdir ve genellikle sorun kaybolduğunda, kısa sürede her şey yoluna girer.

Aslında yaşlılığa bağlı olarak beyin ağırlığında azalma, nöron kaybı gibi bir dizi değişiklikler meydana gelir. Bunların sonucunda öğrenme, bellek ve diğer bilişsel işlevlerde bozulma, işitme, koku ve tad duyusunda azalma, uyku bozuklukları gibi sonuçlara neden olur.
 
Geri
Üst