Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

hollowtone demiş ki:
hollowtone demiş ki:
arkadaşlar bende zoom 707 var, örneğin Distortionda çalarken wah'a geçmem gerekiyor, bu tonların sıraları yani yerleri nasıl değiştiriliyor acaba? Kitapçığını karıştırdım bulamadım.

kendimi mesajımı quote'lamaktan nekadar rahatsız olsamda biraz aciliyeti olan bir konu arkadaşlar :) Eğer bilen varsa yardım ederse bayağı güzel olur.
Edit tuşu olması lazım (tüm zoomlarda var yani) Önce ona basıp istediğin tonları ayarlayacaksın,sonra store tuşuna basınca ekran yanıp sönmeye başlayacak.O tonu hangi numaraya kaydetmek istiyosan(diyelim ki A 6) pedallarla oraya geleceksin,sonra bir daha store a basacaksın.Budur :)
 
ben birkaç gün önce yine bişeyler sormuştum. bütçemin artmasıyla daha iyi bişey almaya karar verdim. almadan önce bir sorayım dedim; malum ben pek anlamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Digitech GNX2 274$
Digitech RPx400 274$
Digitech RP300A 214$

düşündüklerim ve gitarpedal.com daki kargosuz fiyatları bunlar. bunlar arasında hangisini önerirsiniz? başka bir alet öneriyosanız onu da söyleyin lütfen.
 
hollowtone, store butonuna bastıktan sonra ekran yanıp sönmeye başlayınca kaydetmek istediğin bankayı vs. seçebilirsin. Ekran yanıp sönerken kullanmadığın bir yere yeni ayarladığın preseti kaydedebilirsin, böylece eski presete birşey olmaz.
Senin processorundan kullanmadığım için tam olarak hangi tuşlara basarak bunu yapabileceğini bilmiyorum. Kolay gelsin...
 
hollowtone,
istediğin bankaya gidip save'e basınca, LED ler yanıp sönmeye başlar. işte bu esnada, gene o iki pedalla başka istediğin bir bankaya gidip (A1,A2,...A5, B1,B2...B5... F1,F2,... F5 )
örneğin A3'e kaydetceksin, A3e gelip save tuşuna basarsan, öncek ton artık A3tedir..

örneğin 4.3 teki tonu A3'e alıcaksın..
1. 4.3 e git..
2. save'e bas. LED lerin yanıp söndüğünü gör.
3. gene aynı şekilde pedallarla A.3 e git.
(bu esnada LED ler yanıp sönüyor)
4. save'e bas , LED ler kırpışıp normale dönecek..

eski aletim, umarım doğru hatırlıyorumdur.
 
ayrıca Zoom GFX-707 sü olan arkadaşlara süper bi tüyom var.. (diğer processorlerde denemek lazım)

alet her ne kadar dijital da olsa, tonu daha zengin ve sıcak hale getirmek istiyorsanız, "pitchshifter" modunu açın. ama pitch=0 da kalsın. sesin notası değişmesin yani. balansı pitch.li sese verin. orjinal ses kısık olsun. (sanırım 3. pot.tan yapılıyordu)

hatta stüdyoda, pitch=+1 yapıyordum (gitarım normalde Re'den akortlu). ton resmen kükrüyordu yani, eğer gitarınız E ise pitch=-1 yapabilirsiniz. size kalmış orası.

pitch=0'dan farklı yapınca ve de evde düşük seste çalınca, gitardan gelen sesle hoporlörden gelen ses karışıyo yani baş dönmesi yapabilir :)

bunu keşfeden çıkmıştır kesin, diğer processorlerde de tutabilir.

saygılar..
 
ya sayın galthor bu dediğin şey zoom 707 II de de geçerli mi yani 707 II de de patch shifter var(zaten bildiğim kadarıyla 707II, gfx'in bi model üstü..??)bi deniyim ama konuyu biraz daha açabilir misin..?
 
"sayın galthor" :) ehehe

patch değil pitchshifter..

ya her alette olur tabi, benim demek istediğim, o olayda, tonun karakteristiği değişiyor baya, yani ben öle algıladım.
şu an elimde yok zoom gfx707. hatırlamıyorum nerden yapılıyordu. ama örneğin DIST2 adlı distortion ı açıp , dieğr mod.larda pitchshiftera ayarlıyorsun,

mesela pitch=+1 olduğunda sen mi'ye vurduğunda Fa sesi duyulur amfiden..
ama pitch=0'da mi ye vurunca gene mi duyuluyor ama sesin karakteristiği normalde farklı çıkıyor. çünkü o "pitchshifter" modu açık.
bu olay benim kulağıma normalden epey güzel gelmişti.
bir deneyin bakalım..
diğer ayarlardan da değişiklik yaparsınız.. kurcalayın, bakın zaten bu zoomlar en kolay kullanımlı aletlerdir yani.
 
bilmeyerek bir kusur işleyip ayrı başlık açmısım kusura bakmayın...
şimdi sorumu burdan tekrarlıyorum.ben digitech rp 20 ve rp 12 arasından birini seçip almak istiyorum.bu processorler arasındaki benzerlik veya farlılıkları bilenler yarımcı olabilirler mi? ve tabiki tavsiyelerinizi bekliyorum....
 
ya patch i yanlışıkla yazdım.(o patch level dı)neyse, dediğin olayı biliyorum.bi kere bende bazı metallica ve nirvana şarkıları yüzünden o olay sayesinde bemole çekmeye çalışmıştım akordu ama olmamıştı...senin gitarın sadece en üst teli mi re akordunda...yani pitch olayıyla mi ye çekebiliyomusun "sayın Galthor" :)
 
sadece mi değil, bütün teller normalden 2 ses aşağıda.
yanlız böyle yapınca floyd rose lu sistemde, teller aşağıya iner, klavyeye yapışır, bu durumda bridge ayar çekmek gerekir..

processor pitch shifterında doğal olarak bütün tellerin sesi değişir :) sadece mi teli değil :)

ama benim asıl anlatmak istediğim, gitarın akordunu illaki düşürmek değil, o pitchshifter=0 modunda ses daha bi doldun çıkıyo sanki.
 
merhaba
benim sorum olacaktı pek prosesorle alakam yok evimde fender anfim var reverb mid treble gain var ben pedal alırsam ayarlamada yaparsam anfinin mid treble.... hepsini 0 mı yapmam gerek? 2. sorumsa digitech death metal i beğendim ama aynı zamanda başka efektler kullanmak istiyorum bi tane prosesör alıp bu death metal i takabılırmıyım takabılırsem güzel sonuç alabılırmıyım? son sorum forumlardan takip ettim ve bazıları prosesör kullanıp prosesor de reverb var mesela ayrı digitech reverb alanlar var neden oyle bişi yapıyorlar acaba? sağolun
 
Kaish; amfinin üzerinden mid,treble,bassı kısarsan amfiden ses alamazsın :D Biri mid ses biri bass ses biri ince sesleri veriyor ve sen hepsini kapatmış olursun dediğini yaparsan.

Prosesör alırsan digitech death metali almana gerek kalmaz diye düşünüyorum da ben illa onun distortionunu kullanacam diyorsan onu alıp bağlayabilirsin prosesöre ve güzel sonuç alırsın.

Tek tek bağlayanların öyle yapma sebebi de , prosesörlerin sesi genelde biraz dijital ve efektler arası geçişlerde 0.15 saniyelik falan bi geçikme var(ses gidip geliyor başka efekte geçince).Küçük bir zaman dilimi gibi görünebilir ama kayıtlarda falan çok önemli.Onun dışıdna tek tek toplarsan ses daha kaliteli oluyor fakat daha pahalıya geliyor.
 
ha zaten bende tam o noktayı düşünmüştüm yazarken de niye BÜTÜN akordunu değişik yapsınki demiştim..yani anlican 2lemde kalmıştım.
 
Vallaha bana göre piyasadaki en güzel ses veren prosesörler boss un,zoom sesi çok dijital veriyor.Kişiden kişiye değişir bence,adam bossun tonunu sevmiyordur ve de dijital demiştir.Ben boss derim.O olmazsa digitechlere bakabilirsin,ben Digitech RP80A siparişi verdim,pazartesi elimde olur sanırım,seslerini de dinledim hoşuma gitti.
 
Nisan ortası gibi bir processor alıcam gitarı bu aralar aldım jackson js30.Metal,rock,belki blues yani geniş bir yelpazeye sahip bir alet istiyorum bana ne öneririsiniz şimdiden teşekkür ederim bu arada en fazla 300-320 milyon arası param var daha fazla çıkmaz ama illaki biraz bekle bu süper diyorsanız yazın.Bide tek tek pedalları birleştirmeyi düşündüm ama çok pahalı geldi.
 
Geri
Üst