Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Beyler hard tarzı müzik yapıyorum. Yani sound hemen hemen Velvet Revolver gibi, hafif olarak biraz daha sert ve biraz daha yumuşağa kaçıyoruz..

Analog setup yapmaya karar verdim. Tabi öncelikle bir distortion pedalına ihtiyacım var... Önümde iki seçenekte karar kıldım..
Birincisi Marshall jh1 jackhammer distortion.. Üstünde hem overdrive hem de distortion seçeneği var.. Ve tonlar oldukça iyi geldi aletin sadece freq ve contour ayar düğmesinde sorun var. Yani üst düğme alt düğme tarafından sıkıştırıldığı için birlikte hareket ediyor ama biraz zorla ayarlanıyor yani altı tutup, üstü hareket ettirince... Fiyatı 80 ytl..
Acaba bu düğmeler tamir ediliyor mu? Tamir olunca eskisi gibi oluyor mu?

İkincisi de Boss MD2 Mega distortion... İkinci el buldum o da 85 ytl, bir sorunu yokmuş...

Sizce hangi pedal hem performans hem ton hemde durumları itibari ile daha makul olur?

Bu arada elimde jackson dk2 dinky gitar ve marshall g80r anfi var... Bunlara uyumlu olarak da nasıl bişi yapsam?

Daha önce sormuştum bi arkadaş çok yardımcı oldu sizin de görüşlerinizi almak isterim....
 
Hellhound demiş ki:
Slaytanic demiş ki:
boss pedallar kaç watt güç isterler?? bendeki adaptör 9w acaba yetersizmi?

Genelde çoğu analog pedal 9v'la çalışır ama çektiği amper farklıdır.Bosslar ortalama 5-70(delay gibi dijital efektler)mA ile çalışır.

hayır gerilimi sormuyorum o 9volt tamam. benim sormak istediğim kaç wattlık olması gerektiği galiba boss pedallar 10watt ile çalışıyo bu yüzden piyasadaki adaptörler (9w olanlar) dip gürültüsüne neden oluyor bunu tam olarak öğrenirsem ona göre adaptör alıcam orjinala birton vermek yerine
 
ben yardımcı olayım,bence boss mega distortion al,bossun eq ayarları çok daha geniş ve distortion harbiden daha kaliteli, marshall jackhammerım vardı benim de,ondan hep tekdüze bötle hafif bas tonunda bi distortion alırsın güzel ama boss daha iyi..
 
Marshall'ın pedalını 5-10 dk deneme fırsatım olmuştu. Ben analog drive pedallarını hiç sevmem ama jh-1'in tonları çok tatlıydı diye hatırlıyorum. Tam yumuşacık akışkan sololar için bire bir... (idi hafızam beni yanıltmıyorsa...)
 
arkadaşlar boss md-2 nin çok gürültülü ve boğuk bir sesi var.. arka gitar için gider ama sololarda pek temiz performans vermez diye düşünüyorum..
 
Galiba birbirini ikame eden pedallar gibi. Aslında jackhammerı denemekteyim. O da biraz boğuk gibi bi de boss md 2 nin sitedn sesini dinledim. Güzeldi ama tabi hangi gitar ve anfi ile denendiğini bilmiyorum. Ama aşağı yukarı sesleri karşılaştırınca birbirine benziolar gibi. Kafama kurt düşmeden jackhammer iyiyse almayı düşünüyorum.. Daha iyi bir model için önerisi olan var mı?
 
Arkadaşlar bana sansamp Gt-2 - trı-ac ve classıc arasındaki farkı kısaca anlatabilirmisiniz.

Araştırdım ama konular dağınık baya net bir söylem yok..
 
arkadaşlar processorler digital ses veriyor, tok bir ton için analog pedal takımı kullanmak gerekir diyorlar.

pedal takımının kullanımı ve mantıgı nasıldır? bir tane processore mi baglanır yoksa kendi aralarında mı baglanırlar?

ve ton ayarları nasıl yapılır??

ve ortalama bir pedal takımı için hangi pedallar alınmalıdır, maliyet ne olur?

yardımcı olursanız sevinirim...
 
talhasayar demiş ki:
PG13 demiş ki:
arkadaşlar processorler digital ses veriyor, tok bir ton için analog pedal takımı kullanmak gerekir diyorlar...
milletin demesiyle değil de kendi kulağınla işiterek bu yorumu yapsan daha bir güzel olur bence , yok böle bişi çünkü

Nasıl yok.Daha geçen gün gnx2 denedim.Seslerin dijital olduğu apaçık ortada.Şimid sen ne kullanıyorsun bilmem ama bossların sesi digitech ve zooma göre çok daha iyi.
 
DİGİTECH RP100 ümü pedal gibi kullanmak istiyorum ama pedallara bastığımda yanlızca efektler arasında yukarı aşağı gezebiliyorum.. ekranın sağ altında store diye bi tuş var sanırım oradan önce seçtiğim sesleri pedallara aktarmalıyım ve ondan sonra pedal olarak kullanmalıyım.. ama beceremedim katoloğunu incelediğim halde anlayamadım.. proccessorumu seçtiğim 2 efekti pedallara aktararak nasıl pedal gibi kullanabilirim??
 
Bu söylediğin mümkün değil.rp100 ve zoom 505 gibi aletlerde mesela a1'e bir distörtion atarsın.Disti ayarlarsın sonrada üstüne efek koyarsın.Dediğini şöyle yapabilirsin.A2'yi A1 gibi ayarlarsın efekti farklı koyarsın ama rp100 gibi aletlerde geçişler yavaştır perfermansta adamı kabız eder.
 
gitarı dropped B akordlu kullanıyorum Boss MT-2 destekler mi?
MD-2 de 7telli gitarları destekler yazıyordu, kafam karıştı . alıp eve gelince üst perdelerde tizler falan kaybolmasında....

birde aktif manyetikler inputunu Overload(yada öyle bişiy) yapar mı?(abuk bir soru oldu galiba)
 
Geri
Üst