Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Roth-Azad demiş ki:
MT-2'den OD-3'e geçiş bir anda kızgın kumlardan serin sulara atlamaya benzer :) Birisi çok fazla sert ve keskin, diğeri aksine yumuşk ve yuvarlak hatlı bir sese sahip. O yüzden Boss'tan DS-1 gibi bir pedal önerebilirim.
.....
Yalnız MT-2 çok güçlü bir pedal olduğu için, dip gürültüsü yapabilir bu durumda belki bir Noise Supressor'a ihtiyacın olabilir. Eğer fırsatın varsa dediklerimi bir dene derim.

İmzamda yanyana yazmama rağmen aynen Roth-Azad'ın dediği sebepten MT-2 ve BB-2 verimli kullanılmıyor beraber. Yine imzamdaki konfigürasyonda (topraklama sorunları hariç) hissedilir bir gürültü yapmıyor ama tabi MT-2 çok sert ve güçlü, distortion'ını 1/4 seviyesinde bile tutunca "metal" bir sound çok rahat elde edilebiliyor.
 
Yüksek olması sorun değil. Önemli olan düşük olmaması. Zaten aletin ihtiyacından biraz fazlasının bağlanılması önerilir. Ayrıca çok yüksek amperli adaptör bağlansa da sorun olmaz. Çünkü genelde bu aletlerin içinde fazla amperin alete zarar vermesini engelleyecek devreler olur.
 
FCB 1010 Behringer

selam herkese
ya bu pedalda 1.bank ın 1.tonunda expression ları falan kapattım ama manual olarak kaldı pod 2.0 kullanıyorum onunla beraber 1 in 2 sine bastıgım zaman manual çıkıyo nasl değiştiicem genel bi bilgi nerden edinebilirim ya da kullanan warsa msni werebilirmi
 
Arkadaşlar,birkaç sorum olacak yardım edebilirseniz sevinirim

-zoom GFX 707nin (I) ve (II) versiyonları olduğunu öğrendim.Bunlar arasındaki fark nedir ve hangisi olduğunu nasıl anlarım?

-santana,still got the blues,sweet child of mine'ın solo tonlarına yakın bir ton alabilmem için nasıl bir processor veya overdrive-distortion önerirsiniz? Örneğin Boss OS-2 işimi görür mü?

-ayrıca bahsettiğim tonları GFX 707 ile almam mümkün olur mu? Olursa hangi ayarlarla olur?

hepsini cevaplamak zorunda değilsiniz,kim hangisini biliyorsa artık :D
 
bu söylediğin tonlar iyi ekipman olmadan çıkmaz pek. en azından yüksek kalite bir gitar -mesela bir gibson les paul- lazım aynı tatta tonlar için. çünkü bahsettiklerin iyi gitarın üstüne iyi amfiyi koymakla olan tonlar, efektle falan değil.
 
haklısın tabiki gibson-les paul'un o tondaki etkisi tartışılmaz da ben şu anda olabilecek en yakın tonu yakalamak ümidiyle "yalnızca" processor yada overdrive-distortion alabilirim,bu konuda bilgin varsa duymak isterim. :)
 
selam arkadaşlar ben cort x-2 almayı düşünüyorumda linkin park falan çalacağım.bu işlerde daha yeniyim. Boss CS-3 nası bişi sizce yani bunu alsam yanında nasıl olur?pedallar fln hakkında neredeyse hiç bilgim yok hatam varsa affedin.vee başka bi pedal önerebilirmisiniz?
 
ya çok özür dilerim gerçekten bilgisayar başında fazla duramicağım için aceleyle yazdım compressor hakkında az da olsa bilgim var ama işte bu tarzda müzik yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?öğrenmek istediğim buydu.
 
soulwalker demiş ki:
dire straits in "money for nothing" adlı şarkısında gitarda hangi efektler var bilen var mı?ya da şöyle diyim hangi pedal bana bunu sağlar analog olarak.

baştaki clean tonda yoğun delay var, bol tekrarlı. overdrive tonunda da biraz chorus var ve fuzz tipi bir overdrive. en azından bana öyle geldi.
 
siyatha demiş ki:
Bu Boss GT8 RG 2570'in stock manyetikleriyle randıman verir mi ? Yoksa tez bir manyetik modifiyesi şart mıdır ?

Üzerindeki manyetiklere stock denilemez zaten, o kadar güzel ve parlak tonlara sahip ki Dimarzio zaten, randıman alamaman gibi bir durum söz konusu değil sadece EQ ve karakter bakımından beğenmez isen bunlar için değiştirebilirsin tabi buda kişiye göre değişir ama kalite ve sustain bakımından bir kazancın veya kaybın olmayacaktır.
 
arkadaslar baska baslık altında bu yardım talebinde bulundum fakat..sorun hakkında çözüm öneri üreten kimse çıkmadı...elimde boss gt 3 var ve adaptörü yandı...orjinal adaptörünü satan bir yer bilen varsa yada buna uygun adaptör yaptırabileceğim bi ryer yardımcı olursanız sevinirim...bildiğim kadarıyla boss gt 6 ve boss gt 8 lerin adaptörleri uyumlu ....simdiden yardımınız için tesekkür ederim
 
beterbocek_ demiş ki:
arkadaslar baska baslık altında bu yardım talebinde bulundum fakat..sorun hakkında çözüm öneri üreten kimse çıkmadı...elimde boss gt 3 var ve adaptörü yandı...orjinal adaptörünü satan bir yer bilen varsa yada buna uygun adaptör yaptırabileceğim bi ryer yardımcı olursanız sevinirim...bildiğim kadarıyla boss gt 6 ve boss gt 8 lerin adaptörleri uyumlu ....simdiden yardımınız için tesekkür ederim

Galiba Ant müzik Boss ürünlerini getirip satıyor onlara bir sor. Onun dışında elindeki adaptör ile bir elektrikçiye gidersen (yani adaptör vs. satan bir yere) adamlar o adaptörü kolayca yapabilirler veya aynı amper/volt vs. hangi değerleri önemliyse o değerlerde bir adaptör sana verebilirler :) Kolay gelsin...
 
Geri
Üst