Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

phatih demiş ki:
arkadaşlar
öncelikle hard rock tarzı müzikler yapıcam ancak bunun için bana vasat bi anfinin yanında ne tarz pedallar önerirsiniz ...
ilk önce analog veya digital setup olarak hangisini dizeceğine karar vermen lazım.ama gitara yeni başlıyorsan tavsiyem digital alman.çünkü içerisinde birçok şeyi barındırıyorlar.en azından öğrenmene yardımcı olmak açısından daha faydalı.birde kafandaki rakan nedir.sonuçta bunlar para işi.
 
blues-rock, hard-rock ve hatta ucundan heavy metal'e uzanan bir playlist için nasıl bir drive pedalı önerirsiniz?
marshall jh-1 veya mxr dist+ nasıl pedallar?

bu arada fender meksika stratım var.. amfi de iyi sayılır..
 
Chucky_ychucky demiş ki:
arkadaşlar rp 6 nın türkiye ikinci el piyasası nedir bilen varsa lütfen söyliebilirmi acaba pek bişey bilmiyorum bu alet hakkında teşekkürler diyorum : )
maddi bi nedeni yoksa almamanı tavsiye ederim.gnx1-2 alabiliyorsan ikinci el onlara bak.özellikle gnx2 yi eğer uygun fiyata bulursan almanı tavsiye ederim.
 
arkadasar ts7mi ts9mu karar veremiyorum bana ts7 daha iyigibi geldi ama bikac kişide herzaman bir üst model daha iyidir diyorlar aralarında ne gibi bi fark var bilenlerden yardım bekliyorum tesekkurler....
 
arkadaşlar, grunge-blues-hard rock gibi çeşitli tonları bana sağlıyabilecek pedallar lazım , çok çeşit istemiyorum , yeni başladım , şimdilik beni idare etmesi yeterli , kaliteli bi sound versin , 40-50 watt amfiyle birlikte kullanıcam nasıl birşeyler önerirsiniz..Saygılar, teşekkürler..
 
Behringer TO800 güzeldir, öneririm. Yanına bir de equaliser pedalı eklediğin zaman ton yelpazen fazlasıyla genişliyor. Hem de klonu olduğu TS808'den bir hayli ucuz. :) ($65'ti yanlış bilmiyorsam)

Drive haricinde modülasyon olarak chorus kullanabilirsin belki, ben Marshall SV-1 kullanıyorum, pek memnunum şahsen.
 
Digitech Metalmaster schecter c-1 fr hellraiser e uyar mı nasıl bir pedaldır daha sert bir pedal varsa hangisidir bunları cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.gergin agresif korkulu tonlar almak istiyorum pedal öneriniz var mı bu isteklerime göre.
 
Yaderrock demiş ki:
Digitech Metalmaster schecter c-1 fr hellraiser e uyar mı nasıl bir pedaldır daha sert bir pedal varsa hangisidir bunları cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.gergin agresif korkulu tonlar almak istiyorum pedal öneriniz var mı bu isteklerime göre.
tarz black metal olacak galiba ? black metal albümlerinin içinde blody guitar , chaos bass , rebel vocal , revenge guitar gibi terimler görmüştümde ondan çağrışım yaptı.
 
ben agresif ve korkulu diyorum sen black metal diyorsun.:)black dediğin palyaço muziği. saf heavy metal yapacağım arkdaşım rokn roll kırması değil başka bir dünya olan heavy. o yüzden sert bir pedal öneriniz. ya da metalmaster iyi mi
 
Çok sertsin, agresifsin, yırtısıcın yahu, pedal falan sarmaz seni. En kralı Nanowar'dan bir kuple armağan etmek olacak herhalde:

“The forest of steel, of the steel, steel, steel, metal, iron, and all the heavy minerals, in the forest of the minerals of metal we go to see the source of all metal and to be more metal than you, we are more metal because we know where's the iron in the forest”

Tavsiye olarak da biraz araştırma yaptıktan sonra gitarını alıp dükkana gitmeni ve pedalları denemeni öneririm. Hoşuna gideni alırsın işte, burada bizim ahkam kesmemizden daha sağlıklı olacağı kesin.
 
buradan ahkam kessem ne olur kesmesem ne olur ben istanbulda olmadığımdan deneme şansım yok o yüzden gerçektende sert birşey aradığım için bu ifadeleri kullanmak zorunda kalıyorum.seymour duncan manyetik çok sert dediler bana hiçte öyle gelmedi.e blues jazz dinleyene sert gelir tabi.o yüzden yanlış anlama beni hava atmıyorum zaten bu normal birşey.
 
Önceden bu forumlardan birinde sormustum ama o kismi ya kaybettim ya hic cevap gelmedi :D

bende digitech rp250, mt2 ve wd7 wah var. bunlari hangi siraya göre dizsem dogru olur?
 
Geri
Üst