Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Herkese merhaba,

Boss'un JS-8 (Eband) diye bir ekipmanı var. bkz : http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=1027

İçerisinde hazır altyapılar,ritmler ve efekt olarak da Boss GT-10 bazlı efekler var. Özellikle yatak odası gitaristleri için oldukça faydalı. Kayıt yapmak,egzersiz ve doğaçlama yapmak oldukça keyifli gözüküyor. Bu cihazı almayı düşünen biri olarak kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Memnun musunuz? Üzerindeki hoparlörlerinden verim alabildiniz mi? Yorumlar için şimdiden teşekkürler
 
arkadaşlar selam,

elimde artec twinhead pedal var ve tonları cidden çok hoşuma gidiyor ancak şöyle bir sorunum var,

pedalın bypass sistemi direct-bypass ha nedir bu sistem bilmiyorum ancak pedalı normal distortion çalarken bypass edip cleana geçtiğimde clean sesin arka fonunda bi distortion ses devam ediyo.... dikkat etmeyen pek farkedemez ama sonuçta önemli bir eksiklik yada sorun benim için... ha drive ı low kısmına getirince distortion sesi gidiyo normal bypass oluyo tertemiz (örneğin boss ml-2 pedalımın temiz bypass ı gibi...) ama işte her defasında da eğilip dist. tonu kısılmazki değilmi :)

bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim

saygılar
bende kullanmıştım twinhead bypass olayı pek tutulmadı o pedalların ama gayet yeterli simülasyonları var fiyatına göre; ayrıca ben crunch kısmını kullandım sürekli ve bahsettiğiniz sorunu hiç yaşamadım. içini bi açıp bakmak lazım biyerden kılcal bi temas yapıyor olabilir.
 
Herkese merhaba,

Boss'un JS-8 (Eband) diye bir ekipmanı var. bkz : http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=1027

İçerisinde hazır altyapılar,ritmler ve efekt olarak da Boss GT-10 bazlı efekler var. Özellikle yatak odası gitaristleri için oldukça faydalı. Kayıt yapmak,egzersiz ve doğaçlama yapmak oldukça keyifli gözüküyor. Bu cihazı almayı düşünen biri olarak kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Memnun musunuz? Üzerindeki hoparlörlerinden verim alabildiniz mi? Yorumlar için şimdiden teşekkürler

micro br varken bu bana hem çok daha pahalı hem de şekilsiz geldi ama kişisel bir zevk meselesi. micro br bununla aynı özelliklere sahip ve el kadar küçük. tatillerde hep yanımdadır, çok başarılı bir cihaz micro br.
 
Digitech DF 7 ve Boss Eq GE-7 aldım bu ikisini inputtan girip GNX 1 i de noisegate ve diğer efektlerini kullanmak için anfinin FX loopundan girip fantezi deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
 
Arkadaşlar POD 2.0'ı direk miksere bağlamak için ekstra bi aparata gerek var mı? Bi de hakkında heryerde, kayıt için muhteşem yazıyo ama ben sahnede clean modda amfi simulatörü olarak kullanmak istiyorum; distortion, delay gibi efektleri de kompakt pedallardan alıcam, bu alet sahnede kompakt pedallarla işe yarar mı acaba?
 
Arkadaşlar POD 2.0'ı direk miksere bağlamak için ekstra bi aparata gerek var mı? Bi de hakkında heryerde, kayıt için muhteşem yazıyo ama ben sahnede clean modda amfi simulatörü olarak kullanmak istiyorum; distortion, delay gibi efektleri de kompakt pedallardan alıcam, bu alet sahnede kompakt pedallarla işe yarar mı acaba?

Merhaba, böbreğe benzeyen kırmızı versiyonundan bahsediyorsak eğer, POD 2.0'ı aslında aparatsız direk miksere girebilirsiniz. Üstünde Direct/Amp seçeneği de mikserdeki performansını olumlu yönde etkiler. Ancak iki husus var ki işin can alıcı noktası diyebiliriz. Birincisi, eğer, mikserde iyi bir güç katı yoksa ne yapsanız nafiledir. Güç katı olmayan bir miksere ancak mikrofon girilebilir. Onun dışında bağladığınız her türlü prosesörden büyük ihtimalle ancak sinek vızıltısı veya zurnamsı tonlar alınabilir. Bu durumda da belki, bir ihtimal kabin simülatörü durumu biraz kurtarabilir. Sonuçta güç katı olmayan mikserde çalmak büyük ölçüde kumardır. İyi bir sound check yapmadan sonuçtan emin olamazsınız asla. İkincisi de, mikserin kalitesidir. Güç katı olsa da bazı mikserler belli bir süre ve yüklenmenin üstüne şişer ve yaptığınız ayarların bir anlamı kalmayıverir.

Kullanacağınız iyi bir mikserse ve güç katı varsa POD 2.0'in driveları sizi tatmin eder. Delay, chorus vb. efektleri POD'dan kullanmak veya kompakt pedallardan, rack üniteler ve benzerlerinden destek almak ise kişisel tercihlerinize bağlıdır. Ama ayarları dikkatli yapmanız gerekir. POD özellikle analog pedallarda biraz ayrımcıdır.Bu konuda risk mevcut maalesef.

Distortion hususunda da; Amfi ile kullanırken kendi drive'ını kısıp, sıfırlayıp dışardan distortion pedalı da girebilirsiniz, kendi drive'ı üstüne iyi bir pedalla boost ta yapabilirsiniz. Kendim amfide iki yöntemle de olumlu sonuçlar aldım ama, bunları daha önce hiç mikserde denemediğim için nasıl bir sonuç verir onu bilemem.
 
Aleti birlikte kullanacağım mikser odam kadar büyük =) profesyonel bi cihaz. Pedallarım da DS-1, DS-2 ve Zoom Choir... Şu an kullandığım processor (DigiTech RP1) mikserde ötüyo nedense, PODdan beklentim az, ötmese yeter.
 
POD dengeli ayarlanınca ötmez ama, senin çalacağın şartlarda mikserin boyutu, yüzlerce kanalı olması falan değil, üstüne basarak söylüyorum; güç katının olması önemli. Başıma gelen bir olaydan örnek vereyim:

Yıllar önce yurtdışında okuduğum okulun Kültür Merkezinde aranjörlüğünü ve tonmaysterliğini yaptığım bir grupla sahnede çalacaktım. O zaman Zoom 505 vardı elimde. İlk çıktığında fena bir alet değildi ama bugün için başlangıç seviyesi kalır artık. Provalar ve sahne için amfi bulamadık. Güç katı olan 10-12 kanal bir mikserciğimiz vardı. Zoom 505'i ona girince iyi ton alıyorduk. Kültür Merkezindeki mikseri de göreyim dedim hani efektleri falan ne durumda diye. Mikser dev gibi bir şey, en iyilerinden ama bir baktım, güç katı yok! Aleti bağladım, ton zurna! Mecburen sahneye o küçük 12 kanal mikserciği güç katıyla kurup kanalları salak gibi güç katından mahrum bırakılmış olan o dev miksere yolladık.

Güç katı veya eski deyimle besleme katı varsa mikserde korkma. Yoksa o zaman son umut POD'u direct seçeneği ile kullanmaktır ki kimse iyi bir sonucu garanti edemez.:emindegil:

Sahnede başarılar (y)
 
Merhabalar,
Bu site de dahil olmak üzere biraz araştırma yaptım, ancak istediğim bilgilere ulaşamadım çünkü pedal/amfi konuları çok karmaşık ve ben yeniyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

1. Cry Baby SW-95 Slash Signature düşünüyorum. (Daha deneyemedim)
a) 2x9v pil yaklaşık ne kadar süre gider?
b) Kutusundan kendi adaptörü çıkıyor mu? Adaptör ile kullanmak daha mı mantıklı? 18V çalışıyor ve "klavuzunda ECB004E kullanın," diyor; bu pedalı nereden satın alabilirim? Bulabilirsem bunu tercih ederim ama bulamazsam 18v herhangi bir adaptör olur mu?
c) Pedalın drive tonu hangi pedala benzer? Wah'ının GCB95 tipi olduğunu düşünüyorum. Acaba bunun yerine GCB95 ya da 565 gibi 'düz' bir wah alıp, yanına da mesela MXR doubleshot mı koysam? Doubleshot'ı da deneyemedim bu arada, ama duyduklarıma/gördüklerime göre ton olarak bana uygun bir pedal.
d) SW-95'te true bypass var mı? Dip gürültüsü sorunu yaşar mıyım? Güzel bir Fender-taklidi kullanıyorum; S-S-H olduğu için zaten yeterince gürültü yapıyor. :( True bypass yoksa ve bu sorun yaratacak birşeyse, ADD'ye mod yaptırmalı mıyım?

2. İkinci el, temiz bir Marshall VS232 buldum.
a) Amfinin switch pedalı kayıp. PEDL00016 olarak geçiyor kodu. Nereden bulabilirim? Türkiye'de Marshall ürünlerini kim(ler) satıyor?
b) Bu foot-switch'ten bulamazsam, herhangi bir dual foot-switch işimi görür mü? Mesela: Behringer AB200; Marshall PEDL90010 ya da PEDL90005... Ucuz ve sağlıklı alternatif ne olur?
c) Foot-switch'siz haliyle amfiye ne kadar ödemeliyim? Yenisi üretilmeyen, ortalıkta 2. eli de pek bulunmayan bir amfi olduğu için karar veremedim.
d) Amfinin 2x12" hoparlörü var. Bunlar 30'ar watt'lık. Forumda kimi yazılar okudum; apartmanda kullanıyormuş benzer bir amfiyi(VS230) sonuna kadar açıyormuş, kimse şikayet etmiyormuş... Normalde 2x30=60 watt, evi uçurması lazım, değil mi? Sesi kökleyince aynı odada durulamayacak kadar güçlü olması gerekmez mi? Bulduğum bu 2. el amfiden nasıl bir performans beklemeliyim güç olarak?
e) Apartman örneğini veren arkadaş, sesi açtıkça ses kalitesinin düştüğünden de sözetmiş. Drive'lı amfilerde bunun tam tersi olması gerekmiyor mu? Bu anlamda nasıl bir performans beklemeliyim?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...
 
Amfi ile ilgili sorularımı geri alıyorum; cihazdan soğu(tul)dum ve almaktan vazgeçtim.
SW-95 ile ilgili sorular güncel.
Yok mudur biraz bilgi kırıntısı?
 
Amfi hakkında:
Ses açtıkça ses kalitesi düşmez, karakteri ortaya daha çok çıkar ve genel olarak ses kalitesi yükselmek yerine "kendini gösterir". Ses kalitesi konusu daha çok tüplü amfilerde tüpler ısındıktan sonra rengini yüksek volümlerde gösterir. Transistörlü amfilerde de bas tiz ve mid tonlar ortaya çıkar.
 
Yanıt(lar) için teşekkürler.
Youtube'dan videolar da izledim, Dunlop'un sitesine girip manual'lara da baktım. Ne yazık ki kutu içeriğine ilişkin bir bilgi yok. Sağdan-soldan aldığım bilgiler de adaptörlerin ayrı satılıdığı yönünde. Ton ve wah karakteri olarak da 'modern' tınlıyor gibi geldi bana -yani arzuladığım tipte bir pedal sanki. Bir tane alıp deneyeceğim artık, en sağlıklı yolu bu gibi görünüyor.

Amfi konusunda ben de "ses açtıkça ses kalitesi düşmez, karakteri ortaya daha çok çıkar..." diye biliyorum ama sözünü ettiğim post kafamı karıştırmıştı. Zaten o amfiyi almaktan da vazgeçtim, soğudum.
 
abiler rack sistem nedir amcam amerıkadan eleven rack die turuncu bi alet getirmis ne ise yarar pedallara baglayabılırmıyım yada tek basına kullanabılırmıyım

Rack sistem hiç kullanmadım ama kullananlardan bildiğim gördüğüm duyduğum; biraz da marka ve modele bağlı olarak özellikle de reverb, compressor, chorus gibi efektlerde en güvenilir sistemlerdir. Bazılarında tüm efektler bir arada da bulunur tipik processorlerde olduğu gibi. Rack aslında raf demektir. Rack üniteler kendilerine özgü bir rafta üstüste dizildikleri için bu adı almış olsalar gerektir.Dizildilerinde şöyle görünürler:

http://www.simonmorrison.com/images/Guitar_Rack_06-06-07.jpg

Kendilerine ait footswitchler ile kontrol edilirler. Tabii büyük ihtimalle profesyonel abilerin bunları kontrol eden ayrı bir ekipleri vardır genelde. Senin Eleven Rack'ı daha önce görmemiştim hiç. İnternetten biraz üstünkörü bakınca 70 farklı efekt barındıran bir alet olduğunu gördüm. Eğer efektleri yeteri kadar güçlü ise pedala ihtiyaç duymayabilirsin. Gerçi bu senin tercihlerine de bağlı birşey ama, şimdiye dek gördüğüm rack sistemlere dışardan da efekt ya da boost amaçlı pedal bağlanıyordu. Ha, senin aletin efektleri pedallardan güçlü mü, sinyali dijital mi işliyor analog mu, analog pedallarla iyi geçinir mi onu da denemeden göremezsin. Sinyali dijital işliyor bence zira Pro Tools LE 8 diye bir programla arası gayet iyi.

Benim elimden gelen budur. Senin aleti ve rack sistemleri kullanan birileri benden fazlasını hatta doğrusunu söyler. Hayırlı uğurlu olsun aletin edevatın.
 
Eleven rack bir gitar processorudur ve guzel bir urundur.Pedallarin yaptigi isi yapacak yani kisacasi baglayip baglamamak sana kalmis.

Cry baby slash ile ilgili ise pillerle yeterince uzun gider ben hemen pil bitiren bir pedal gormedim.Bununla beraber pedallari pille kullanmak daha mantikli adaptorun neden olacagi dip gurultusunu keser.Pedal true bypass ozelligine sahip.Gelelim simdi bu cihaz nasildir sorusuna.Guzel bir wah fakat daha guzeli varken neden bunu alayim ki derim ben kendime.Sana hemen http://www.wilsoneffects.com/ adresini ziyaret etmeni ve kendine uygun wahi buradan secmeni oneririm.Ben de bir abimizden ogrendim bu markayi ve kendime alacagim zaman tercihim bu olacak.Karar sana kalmis tabi :)
 
Geri
Üst