Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Dostum, wah konusunu benim için diyorsun anladığım kadarıyla... Ben SW-95 aldım zaten. :)
Özellikle onu istememin iki nedeni vardı: Üzerinde drive'ı olması ve ton (+phrasing) açısından Slash'i beğeniyor olmam.
Drive'ı düşündüğüm gibi çıkmadı pek. Bir drive'dan ziyade booster gibi. Ötme / gürültü falan çok yapıyor, o yüzden hiç kullanmıyorum. O anlamda Doubleshot'ımdan memnunum.
Ben bunları sizler gibi kullanmıyorum, yalnız. Yani klasik bir elektrocu gibi düşünmüyorum. Belki yakında 1-2 video koyarım, daha iyi anlaşılır. :)
 
Selamlar arkadaşlar..

Distortion pedalı almak istiyorum ancak bir türlü piyasadaki var olan pedalları benimseyemedim, hoşuma giden, aklımı çelende bir pedal olmadı. Bu konuda bana fikir vermenizi sizlerden rica ediyorum, fikir önerilerinizi bekliyorum..

Tarz; Megadeth, Slayer, Nevermore, Pantera, Metallica vs.

Gitar: Schecter Jeff Loomis ( 7 Tel )

*Özel mesaj atarak ulaşıp, yardımcı olabilirsiniz, teşekkürler..
 
Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum

geçenlerde gördüm T-Rex diye bir marka varmış analog pedal üretiyormuş. Bu pedallarla ilgili bilginiz varsa buraya yazarsanız sevinirim.
 
Tonebug serisi T-Rex in yeni cikardigi fiyatca daha ucuz serisi dostum.T.C. Electronic firmasinin yeni piyasaya surdugu Flashback Delay , Corona Chorus , Vortex Flanger , Hall of Fame Reverb ve birkac pedalin daha icinde bulundugu seri gibi.T-Rex icin arastirmadim ama T.C. nin yeni ucuz seri urunleri bunlara gore yuksek fiyati bulunan asil urunlerinden cok daha kotu bence.T-Rex icin de ayni durum gecerlidir diye dusunuyorum.Yeni serilerdense bu fiyat araliginda yine T.C. icin konusayim cok daha iyi urunler mevcut...
 
Arkadaşlar elimde ge7 equalizer, dd-7 delay, mt-2 dist, sansamp tri ac preamp, morley bh2 wah pedalı var. Gitar'dan başlayarak nasıl bir sıralamayla kullanırsam maksimum verimi alırım? Daha doğrusu mt-2 yeni geçti elime ve onu preample birlikte hangi sırada kullanacağımı tam anlayamadım.
 
wah >>> mt2 >>> sansamp >>> equalizer >>> delay
şeklinde kullanabilrsin
yada
equalizer pedalını sansampı boostlamak yada lead tonlarında farklı karakterde bi ses almak için
wah >>> equalizer >>> mt2 >>> sansamp >>> delay şeklindede kullanabilrsin
pedalların sıralaması birazda ne yapmak istedigine baglı
 
Digitech DF 7 ve Boss Eq GE-7 aldım bu ikisini inputtan girip GNX 1 i de noisegate ve diğer efektlerini kullanmak için anfinin FX loopundan girip fantezi deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

Arkadaşlar,

Bu işi sonunda gerçekleştirdim.Bilinen bir şey ama benim için yeni keşfedilmiş heyecan verici bir durumdu.

Stüdyolarda, mekanlarda ton problemi yaşayan herkese tavsiye ederim.

Genelde tüm processörlerde mevcut olan DIRECT yani çıplak olan moda ayarladım. Processorün gitar bağladığım jackından anfi arkasındaki sendine, return bölümünden de processörün çıkışına ....

Kullandığım tüm efektleri, Noise Gate, Reverb vs açık bıraktım. Driveı DF 7 den bağladım.

Tahmin ettiğimden daha güzel bir ton elde ettim.
Anfi'nin driveı güzel olsaydı Distortiona hiç gerek kalmayacaktı.
Efektler zaten digital olduğu için ayrıca tek tek pedal almaya gerek kalmadı.
 
arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. bir distiortion pedalından distortion alıp efektleride tc nova systemden kullanıp sonra amfiye girsem nası bir sonuç çıkar ortaya acaba deneyenler varmıdır yardımcı olabilecek?
 
arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. bir distiortion pedalından distortion alıp efektleride tc nova systemden kullanıp sonra amfiye girsem nası bir sonuç çıkar ortaya acaba deneyenler varmıdır yardımcı olabilecek?
Benim elimde Tc Nova System yok ama böyle kullanan birileri var. Sonuçtan şikayet eden de duymadım görmedim. Ama pedalların hepsini veya bir kısmını send returne mi yolluyorlar direk clean kanala mı giriyorlar hatırlamıyorum.
 
Selamlar;

Tap & Tempo ihtiyacından dolayı, delay pedalımı değiştirme yolunda gitmek zorundayım.
Line 6 dl4 düşündüm. dl4 ile bir değiştirme olacaksa reverb pedalına ihtiyaç kalacak mı? dl4 üzerinde birçok delay / echo modellemesi var bildiğim kadarıyla... dl4 kullanan arkadaşlar varsa ek olarak bir reverb ünitesine ihtiyaç duyuyor mu?
 
Selam. Line6 Hd400 prozesörümün, Mod butonu çalışmıyor. Kırmızı ışıkta kaldı, ne yeşil nede turuncuya geçmiyor. Acaba bir yerlerden aktif-pasif mi yapılıyor yoksa buton bozulmuşmudur? Kullanan, bilen, tecrübe edinen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz?
 
Bir konuda yardımızı isteyecektim. line 6 x3 live processor, elektro gitar, vokal ve bass gitar için yazılmıs hazır tonlar vardı. aynı şekilde hd 500 de mevcut mu bu tonlar. yani hd 500 de aynı sekilde bass gitar ve vokal için uygun mu, yoksa hd 500 sadece elektro gitar için mi üretildi? yardımınız için simdiden teşekkür ederim.
 
Geri
Üst