Cubase' De Problem!

Selam arkadaşlar,
Cubase 5 kullanmaya başladım, roland'ın bi ses kartıyla kullanıyorum, modeli ua 25ex.
Ses kartını takıp cubasei açtıktan yaklaşık 2-3 dk sonra ses kartını tanımıyor, bi anda ses kesiliyor ve kayıt da yapılamıyor. Ses kartının üzerindeki ışıklar yansa bile sanırım aradaki bağlantı bi şekilde kopuyor, bu neden olabilir?
 
usb kablosu olabilir.midi klavyemde aynı şeyi yaşadım ışıklar yanıyo ama belli bi süre sonra bağlantı kopuyodu kabloyu değiştirdim düzeldi.eski ses kartımda birde şöyle bi sorun yaşadım (m-audio mobile pre-usb) ses kartını takıp cubase'i açtıktan sonra 2-3 dk ses kartını tanımıyodu hata veriyodu 2-3 dk geçtikten sonra kendi kendine tanıtıyodu.bu sorunda driver'dan kaynaklanıyodu.eğer win 7 kullanıyosan buda bi sorun sebebi tabi..ses kartında bi sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
win7 64 bit kullanıyorum bu yüzden olabilir mi, bu arada sadece cubase de yapıyor, normal müzik dinlerken bilgisayardan bişey olmuyor
 
ses kartının sitesinden güncel driver indir kur bide öyle dene.win7 64 bitte cubase fazla sorun çıkarır 32 bit kullanmanı tavsiye ederim.yinede büyük ihtimal işletim sisteminden kaynaklanıyor sorunun.
 
Masaustunde stabil calisiyor, Cubase'de problem cikariyorsa, Crackli cubase kullanmandan dolayi da olabilir. Nihayetinde fonksiyonlarin hata olarak nereye vuracagini bilemezsin. Ses karti ayarlarini duzgun yaptin mi Cubase'den ? Yani her sey duzgun calisirken 3 dk sonra programin sesi mi kesiliyor ? Cakewalk UA-25 Ex ben de kullaniyorum. Cok basarili bir kart.
 
Geri
Üst