Esp Grassroots Hakkında!

ESP firmasının alt markası olarak bilinen Grassroots marka gitarlar ile ilgili malumatı olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Özellikle scalloped strat modelini takip ediyorum bu aralar..Sizce almaya değer mi? Saygılar..
 
En son çıkan King modeller ve MIII hariç Grassroots gitarları genel olarak kimseye tavsiye etmiyorum. Son çıkanların çoğu artık Kore ve Endonezya'da üretiliyor zaten Japon değil ve fiyatları LTD ayarında.

Bahsettiğin 48S modelinden ilk çıktığı 2007 yılında bir adet yeni almıştım, sırf merak ettiğim için, 40000 Yen civarına (900 TL falandı, sıfır fiyatı). Bence rezalet bir gitar. Sözde Malmsteen modeli gibi birşey yapmaya çalışmışlar ama Fender ile alakası yok; kötü bir kopyası diyebilirsin. Genelde bunu alanlar zaten üzerine YJM manyetik çakıp kullanmaya çalışıyor ama ben zahmet etmedim bile. Şanslıydım, aldığım fiyattan verdim birine. 1-2 ay bende kaldı ama hiç memnun kalmadım. Bendekinin gövdesi akçaağaç idi ama ıhlamur hatta resoncast olanları da var, illaki alacaksan aklında bulunsun. Grassroots gitarların genel özelliği zaten, her sene değil neredeyse her ay modeller değişmese de gitarlarda kullanılan malzemeler sürekli değişiyor. Elde kalan malzemeyi Allah ne verdiyse neresi boştaysa kullanıyorlar, Ibanez stratejisi.

Bence scalloped takıntın varsa sahip olduğun veya olacağın kaliteli bir gitarın sapına bu işlemi yaptırt; piyasada bir sürü gayet iyi lutye var. Hiç uğraşma Grassroots falan.. Nasıl Fender'in Squier'i var, Grassroots'da ESP'nin veledi, kalite çoğunlukla yerlerde sürünüyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Harikasın mastodon:) Çok teşekkür ederim bilgi için.. Aslında başta aklımdaki LTD 203Fr Distressed modeli idi. Relic tarzı gitarlar hoşuma gidiyor. Sonra Çin-Vietnam üretimi olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradım. Edwards stratları inceledim, onlarda fiyat olarak beni aştı. Sonra Grassroots scalloped modelini görünce sevindim. Biraz araştırma yaptım ama hakkında sağlıklı bilgilere ulaşamadım. Yaygın değil galiba. Elimde Schecter Stargazer var. Kaliteli bir gitar ama kalıcı olacağını sanmıyorum. Tekrar teşekkürler bilgiler için. Saygılar..
 
LTD 203Fr diyorsun ama akıllıca oluşturulmuş bir satış politikasının kurbanı oluyorsun farkında olmadan :)

Relic/distressed sıfır gitarlar değerinin iki bazen üç katına satılıyor, özellikle ESP olanlar. 203 serisi de buna iyi bir örnek. Aynı şekilde Edwards LP modelleri de. Standart 98 LTS serileri ile vintage relic arasında uçurum var. Özelliklerine baksan aynı. Standart seriler zaten değerinden pahalı, bir de relic olunca daha da pahalı. Örneğin (dışarıdan alacaksan) 203 serisine asla 300$'dan fazla vermemen lazım. Bunların tavsiye edilen fiyatları 600$ civarında.. Kafadan iki katına satılıyor.

Not olarak aklında bulunsun;
Kalite sırasına göre Edwards, LTD ve Grassroots modelleri için tecrübeme dayanarak şöyle söyleyebilirim: gitarlar yeniyse (veya yeni old stock değilse) üzerinde fabrika LH serisi manyetik varsa uzak durulmalı. Bu manyetikleri düşük kalite modellerin üzerine koyuyorlar genelde, istisnalar olabilir ama kaideyi bozmuyor. Kısacası Grassroots'da en bariz problem budur. Gitarlar göze hitap ediyor, mükemmel görünüyor ama eline alınca anlıyorsun ne kadar kalitesiz olduğunu :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tamamdır. O zaman bana 2. el bir Fender YNGW Strat yolu göründü. Başka da alternatifim yok gibi görünüyor. En isabetlisi böyle olacak bence. Ömürlük gitar ne olsa:D Bilgiler için çok teşekkür ederim mastodon(y) Saygılarımı iletiyorum..
 
Grassroots belirtildiği gibi bu marka grubunun en düşük kaliteli üretim serisi. Ama Edwards kesinlikle öneririm, bende LP var, Gibson Studio fiyatına Standart/Traditional arası kalitede gitar almış oluyorsunuz. Japon üretimi üstelik bu seriden itibaren.
Edwards'tan sonra da Navigator serisi geliyor ki onlar en üst seri. ESP'lerden bile pahalı bazı modeller. Hatta biraz gereksiz pahalı olmakta bence.
 
Çok teşekkür ederim, internette bir sürü, birbirinden farklı yorumlar var yabancı sitelerde. Bazıları Ltd' lerin 400 serisinin seviyelerinde olduğunu söylerken bazıları yerden yere vurmuş. Seri numaraları da yazmıyor gitarlarda, ne üretimi olduklarını anlayamıyorsunuz bu yüzden. Sanırım iyisi uzak durmak olacak.
 
Geri
Üst