Leonardo Da Vinci

Da Vinci dehaydı. Bilim adamıydı. Mucitti. Sanatçıydı. Kısacası, hayatını dopdolu bir üretkenlik içinde yaşamış olan, bırakın bulunduğu çağı, daha o zamandan kaç çağ ötesini görmeyii başarabilmiş bir insandır. Ne desem boştur, ben konuştukça o ilerlemeye devam ediyor.
 
ilginç bir adam vede eserleri bir saheser
öyle yapmak için yapmamıs hepsinde bir anlam gizli
yaılmıs mı bilmiyorum ama mezarden insan cıkarıp üzerinde inceleme yaparmıs sonra homoseksüel imiş
mona lisa da kendi suratının bayan halıne sokulmus sekli olduguda söyleniyor tek bir tabloda neler neler gizli
ya diğerleri acaba.......
 
Insatanity demiş ki:
bu adamın yaptıklarına daha akıl sır erdirilemedi saten erdirilecenide sanmamçç

Böyle bir türkçeyle akıl erdirmen pek kolay olmasa gerek zaten.

Geçmişte yaşamış bütün büyük bilim adamları sanatçılar ve dahi dediğimiz insanlar çok zeki ve üretken insanlar. Ancak birşeyi unutmamalıyız bence. Bugün onların eserlerinin de etkileri ile daha gelişmiş bir bilinç ve farkındalık geliştirmek bizim sahip olduğumuz bir güç.

Ancak bunu böyle anlaşılmaz, mükemmel veya süper bir insan kimse ona ulaşamaz, onu anlayamaz diyerek yapabileceğimizi sanmıyorum.

Bir arkadaşımızda cehalet mutluluktur demiş. Kendisini bu düşüncesinden ötürü ne yapacağımı bilmiyorum. Ama birşey diyebilirim ki mutlu olmasın sakın!.
 
bence üstün yetenekli bir fen bilimci. ve tekrar bence sıralamada aristotelesten sonra gelen bir dahi. yaptığı birçok şey fizik, biyoloji ile alakalı. planör, helikopter,.. (mekanik fizik); tablolar (optik fizik); insan paradoksu (biyoloji)... tabi bunlar sanatsal yetenekle birleşince insanlık dışı birşeyler ortaya çıkıyor. nerden çıktığını bile anlamıyoruz :D bunların sonu tanrıya çıkar arkadaşlar fazla karıştırmayalım bence ;)
 
Leonardo Da Vİnci gerçekten inanılmaz bi insanmış!Onun hakkında bildiklerim ona büyük bi hayranlık beslememe yetti ki kim bilir bilinmeyen ne kadar çok şey vardır..
Hem sağ elini hem de sol elini mükemmel kullanabilen bi dahiydi.(ah keşke ben de yapabilsem..)Kendi resim tekniğini yaratmış.Bu tekniğin adı ''sufumato'' olarak geçmektedir ve en ünlü tablosu olan MonaLisa'nın üstünde uygulamıştır.Sufumato renklerin eriyerek birbirinin içine geçmesidir.
Nese ben bunları anlatıyorum ama zaten bu başlık altına yazan herkes bunların çoğunu biliodur.. =)
 
basladigi islerin bir cogu yarim kalmis.. ve hayatinin sonlarina dogru hayatta hic bir sey basaramadigindan yakindigini okumustum.... Bunu dusunmesi o kadar garipki.. cunku gunumuzde onun kadar calisan insan cok az..
 
Bildiklerimiz, bütünün az bir parçasıdır aslında...
Dehadır Da Vinci tek kelime ile...
Torino Kefeni, anatomik çalışmaları, resimleri, mekanik icatları,mimari çalışmaları, ....
İlgilendiği her alanda DEHAsını mühürlemiştir öyle ki günümüzde bile mühürü kırılamamıştır.
 
Leonardo cok büyük bir Bilimadami idi ve onun sanatlari,
onun Insan gösterim hali, yani nasil Insanalri boyadigi ve sanat ile gösterime cikardigi cok önemli yere getirdi simdi.
Renaissance da Insan gösterim halini "Homo universalis" üretti,
Insanlar önceden kendilerini bir hic olarak sayiyorlardi, ama onun sanatlarinlan ve okadar da Meteorologie, Geologie ve Anatomie bulumlarinla Insanlar kendine güvenmeye ve kendilerini sevmeye basladi, Bir universal Insan olustu onun ve bi cok Bilimadamlarin/ Sanatcilarin katkisinlan.
Örnek aldigim bir Bilimadami ve Sanatci, Boyama tarzi ile... :)
 
çalıştığı her alanda mükemmelleşmiş bir insan..bulaştığı her işin hakkını vermiş..bir dahiydi doğru ama yaşasaydı eminimki dahiliğin sınırını aşardı..ki aşanları biliyoruz..(bkz. Vincent Van Gogh) birde yaşadığı dönem çok güzeldi..kimin aklına rönesans denilince resim gelmezki..veya Leonardo..
 
-"...kepçeyi kullanıyomuş,Leonardo Da Vinci ehuehe" şeklindeki iğrenç espriyi yapmak geldi içimden başlığı görünce ama inanın size kıyamadım :)

-Şaka maka bende çok sever saygı duyarım kendisine,özellikle objelere farklı bakış açılarından bakma yöntemi çok etkilemiştir ben denizi,Türkiye'ye gelirse konserine gitmeyi çok isterim ehuehu :LOL: :D
 
Ginevra de Benci'nin portresi'nde kadının arkasında silüet halindeki ağaçlıkların arasında Leonardo'nun parmak izi var. Matematik ve Mona Lisa adlı kitabı okurken gördüm...
 
bence bu dunyanın gorup gorebilecegi en dahiyane insan.tüm bilim adamları tek bi konu üzerinde yogunlasırken Da Vinci hemen her alanda uzmanlasmıstır.Da Vinci ewlilik dısı dogmus oldugundan üniwersiteye gitmesi yasaklanmıstı acaba gitseydi neler yapardı bilemiyorum.hakkında daha fazla bilgi adinmek isteyen warsa inkılap yayınewi 'Leonardo İlk Bilgin' yazarı Michael White sidetle tawsiye ederim.........
 
bence gelmiş geçmiş en zeki insanların başında,tam bir deha,kendisinin yaptıklarını öğrendikçe ona olan saygım gitgide artıyor,ki şunlar bile onun nasıl birisi olduğunu anlatmaya yeter de artar: mimar, müzisyen, anatomist, mucit, mühendis, heykeltraş, geometrisyen ve ressam...
 
Geri
Üst