Resonator/dobro Gitar (country Severler)

Arkadaşlar dikkatimi çekti forumda hiç kimse bu konuya değinmemiş. Country müziklerde hani gövdesinde büyük yuvarlak çelikten rezonans sağlayan bir muhabbet var. Slide gitar olarakta kullanılıyor ve harika tonları var. Özellikle bu işin başı genelde olduğu gibi gibson. Tabi fender gibi markalarda üretmekteler. Ne yazık ki Türkiye'de satan mağaza bulmak bile zor. Olsa deneyip alalım bir bakalım sağına soluna :D. Bu tarz gitarlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevineceğim.
http://www.musiciansfriend.com/folk...ce-cutaway-acoustic-electric-resonator-guitar burdan resimlerine bakabilirsiniz ya da youtube'dan videolara fakat blues ve country için çok ayrı çok özel bir gitar benim kanaatimce :)
 
Bi yakınımın dükkanında Barcelona marka olanı var; düz akustik, flamed maple ön, yan ve arka, işçiliği de baya iyi... Öyle country falan değil, Yemen Türküsü çalıyorum ben gerçi :D ama ona da yakıştırdım, ilk defa wah pedalı kullananlar gibi her şarkıyı onla çalmaya çalışıyorum, çok eğlenceli bi alet. Bence merakı olan gidip bulup denemeli. Sahibinden.Com'da 350 TLye var bi tane, almayı düşünmüyorum değil, bulunsun bi tane.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
sx var senkopta araştırdım biraz elektrosu 600 lira normal akustik 200 lira ama test etmeden iş yapmamak gerek deneyen arkadaş olursa yorumlarını paylaşsın :)
 
Resonator gitara özel bir ilgim var.Yaklasık bes senedir calıyorum.Sx marka zamanında ilk geldiğinde kullanmıştım,gercekten kötü :)
Daha sonra bircok dobro gecti elime,onun için kıyaslayabiliyorum.Su an caldıgım Johnson marka bir dobro fakat butun degisebilen aksamları eski sahibi tarafından dobro gitarlarda uzaman olan National markasıyla değiştirilmiş.Bu arada bendeki tamamen metal kasa,ağaç degil.
 
Geri
Üst