Nedir Bu Di Box

di box analog pedalların mikserden tam performans almasına yarıyo diye duydum ancak başkada bilgi bulamadım bende boss setup var (ch1-ml2-ns-2-tu-2-ge-7-cs-3-fv50) bu pedallarla birlkte boss di-1 kulandığım zamn ne gibi artıları olur
 
Pedallarından giden dengesiz sinyal dengeliye dönüşecek. Bu arada Boss'unki pahalı hiç gerek yok, Behringer Ultra G al kabin simülatörü de var hem, mis gibi.
 
Miksere giden kablon uzun ise dibox gerekiyor. Hem dışardan istenmeyen gürültüleri önlüyor hemde sinyal kaybını azaltıyır. Yani normalde gitar jaki için maksimum 3 metre deniyor. Dibox kullandığında bu sinyal kaybını en aza indirerek çok uzun kablolar kullanma imkanı sağlıyor. Kullanmadım ama okuduklarım hep bu yönde.
 
Balanssiz High ve Low Impedance enstrumanlarin Impedance'larini cok yuksekse dusuren, cok dusukse yukselten olay Direct Injection Box. Synthesizer vs. yuksek empedanstir. Ama elektro gitar-bas gitar low Impedance'tir. Bunlari sisteme girerken olmasi gereken sinyal seviyesinde girmeni saglar. Tabii birarada kullanma durumlari da var lo ve high impedancelari. Mesela Synthesizer setup ile gitar pedali kullanip FX'leri pedaldan aliyorlar vs. Henuz denedigim bir yontem degil ama cok istiyorum uygulamayi.

Impedance'in teknik ifadesi ( Z ) Bu nedenle de ses kartlarinda Hi-Z input olur. Gitar girdiginizde input'un empedans'ini Hi-Z moda alirsiniz. Veya masa kullaniyorsaniz orada da boyle durumlarda Hi-Z aktif edilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
peki di box analog setupda nasıl kullanılır örneğin bende boss : fv-50-cs-3-ns-2-ch-1-tu-2-ge-7-ml-2-dd-3-pw-10 pedallar var di box u nasıl bağlarım sağlıklı ton alabilmek için
 
Geri
Üst