Amfi Yerine Prosesör Veya Ses Kartı ?

Line 6 spider iv 30w amfim var. Hemen hemen sadece insane de kullanıyorum. Ve tamamiyle amfiden yararlanmıyorum. Metal veya diğer channellardan güzel ses alamıyorum. Diyorum ki acaba bu amfiyi satıp yerineline 6 pod vs. tarzı bir şey alıp pc ye takarak kullansam mı ? Pc hoparlörlerim güzel.2+1 .

Mesela bu ürünler.

Line 6 POD Studio UX1
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7710&gid=2161


Veya
Line 6 Pod 2.0
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=868&gid=370


Kullanan,gören, bilen var mıdır ? Tavsiye eder misiniz ?
 
pcye takarak kullanmak istiyorsan zaten ux1 al hiç başka bişey arama. pod 2 falan hikaye boşver. ux1 al hem ses kartı olduğu için satmayacağın ekipmanlarının listesinde olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Peki ux1in kullanımı kolay mıdır ? Yani takıyorsun pc ye ve gitara sonrasında programı falan mı var ? Tam olarak bilmiyorum da. Programdan istediğin efektleri diziyorsun vs. tarzında mı ?
 
ux1 ile birlikte gelen pod farm adında bir program var kullanımı da gayet kolay
senin söylediğin gibi sanal olarak efektleri sırayabiliyorsun bu programda
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Öyle daha makul geldi gerçekten. Çünkü 30w amfi ama ne sesi yarıdan ileriye getirebiliyorum ne insane dışında bir channel veya efekt kullanıyorum. Tek kullandığım delay vs. Teşekkürler cevap için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bir sorum daha var.

Ux 1 ile ux 2 farkı nedir ? Ux 2 de göstergeler falan var ama.

Birde amfiden geçiş yapsam pişman olur muyum acaba ? Gerçi line6 sesleride dijital ses kartı da dijital olacak.
 
bildigim kadarıyla ux2 de 2 kanal aynı anda kayıt yapabiliyorsun ux1 tek kanal kayıt yapmana izin veriyor
ux2 de phantom power özelligi var ( phantom power=kondenser mikrofon kullanmak için gerekli olan güç )

amfindeki hoparlorun boyutu 2+1 ses sistemindekinden daha büyük ( ve gitar sesi vermek için daha elverişli )oldugu için
amfiden ses kartı+vst programla gitar calmaya geçiş yaparsan pişmanlık yaşama ihtimalin var
bu birazda senin neyi sevdigine baglı
 
Phantom Power varsa Ux2 al. Yarin obur gun Mic kayit falan yaparsin vokal vs. Acikcasi Guitar Rig Amplitube ugrasmak istemiyorsan, Pod Farm ya da Gearbox adi hangisiyse, acaip derecede iyi bir software. Pod X3 Live almis gibi oluyorsun kisacasi. Birebir ve bilgisayardan inanilmaz kaliteli bicimde kontrol edilebiliyor. O yuzden Line 6 ses karti tercih edebilirsin. Pod X3 almakla ayni.
 
Phantom Power varsa Ux2 al. Yarin obur gun Mic kayit falan yaparsin vokal vs. Acikcasi Guitar Rig Amplitube ugrasmak istemiyorsan, Pod Farm ya da Gearbox adi hangisiyse, acaip derecede iyi bir software. Pod X3 Live almis gibi oluyorsun kisacasi. Birebir ve bilgisayardan inanilmaz kaliteli bicimde kontrol edilebiliyor. O yuzden Line 6 ses karti tercih edebilirsin. Pod X3 almakla ayni.
bende pod farm kullanıyorum laptopta ve line 6 spider amfilerinide denedim müzik dükkanlarında amfinin verdiği hacimli ses ayrı birşey tabiki ama ev için gürültü vb. düşünüldüğünde bence pod farm,guitar rig gibi programlar daha kullanışlı oluyor ve line6 ses kartlarıda line6 modellemeleri diğer podlarla aynı performansı veriyor zaten.
 
Tek korkum aldığımda amfiden aldığım yani sadece insane den aldığım o güzel seside alamamam. Ne bileyim hoparlörüm pek güzel değildir pc den güzel ses alamam pişman olurum tarzında. Ama büyük ihtimal ses kartını alıp denedikten sonra amfiyi satarım.
 
Zamaninda Jamo BX 200A 350W pasif kabinler ve Technics amfi ile kullaniyordum. USB ses karti olarak da yine Pod X3 Live'i kullaniyordum. H-S-S Fender ile Humbucker pozisyonunda EMG manyetik gibi ses veriyordu. Cunku kabinler asiri Bass Response kabinlerdi. Hacimin onde gideni vardi :) Dogrusu referans monitorle kullanmak aslinda. Ama artik gitar calmayi biraktim. Akustik gitar kullaniyorum kayitlar icin sadece.
 
Benim su basliga bi bak, belki isine yarar; daha ucuza maledebilirsin:

http://turkrock.com/threads/23222/

Yoksa UX1 ayari birsey bak. eBay'i de gozden gecir, belki TR'ye ucuza gonderebilecek bir ilan bulabilirsin.

Rocksmith xboxa rf olarak çıksa direk oyununu alırdım ama belli yerlere çıkardılar sadece. Bu olaya gelirsek pc de ses kartı bile yok. Çok iyi performans alacağımı hiç düşünmüyorum. Ux1 istediğim ölçüde bana yeterli olur ama işte tek kaygı pişmanlık duyar mıyım line6 30w dan sonra o var.
 
her iki ürünü kullanan birisi olarak bir kaç değerlendirme yapayım.çekiceğiniz sıkıntı footswitch,wah pedalı olmaması ve amfi yerine koyacağınız ses sisteminin, amfiden alacağınız ses hacmini verememesi olacaktır.bana sorarsanız ev gitarcısıysanız pod 2.0 almaktansa ux1 almanızı söylerim.daha fazla tonal çeşitlilik,daha rahat ton bulma,yazma konusundan ötürü.pedalları gerçekmiş gibi sıralama yaparak dizebiliyorsun.mikrofonun amfiye mesafesini değiştirerek bile tonunu değiştirebiliyorsun.önceden hazırlanmış presetleri kullanabiliyorsunuz.bilgisayarınızda ortalama bir ürünse sorunsuz kullanırsınız.bu arada ben pod farm programını fazla beğenmediğimden amplitube kullanıyordum.

pod 2.0 da yabana atılcak ürün değildir bu arada.onunlada direkt pc ye girip güzel sesler alabilirsin ama ben yinede ux1 öneririm.
http://turkrock.com/threads/20496/#post-765760 burada her iki ürünümüde satıyorum.ux1 garantisi devam ediyor.ilgilenirsen tekrar yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst