Finding Neverland

Genre:Melodram
Regie:Marc Forster
Oyuncular:Johnny Depp,Kate winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman, Freddie Highmore, Ian Hart

1903 de egzantrik tiyatro yazari James M.Barrie dul kadin Sylvia ve onun 4 oglu ile tanisir. Snob topluma ve karisina karsi yaptigi direnisde bu aileye karsi sempati duyar ve arkadaslik kurar. Bu arada kendinin cocukca olan fantazilerini farketmeye baslar..-Peter Panin kaynagi.

(Peter Pan..yaslanmayan bir cocuk fantastik Neverlande kaptan Hooka karsi savasir)

Yönetmen Marc Forster seyircilerini cocukluklarini hatirlatan bir geziye yolluyor bu filmi ile. Film kücükden büyüge kadar izlenilebilecek bir film.
Ayrica Oscar ödülü adayidir.

Icindeki cocugu öldürmeyenin izlemesi gerektigi bir film diye düsünüyorm..kendimde izlemedim ama yakin zamanda izlicem ;)

Not:arkadasim izlemis ve sinemeda herkesin gözünden yaslar akmis ve hic kimse film bitince ayaga kalkmamis baya etkileyici bir film galiba.
 
Ben sevdim filmi. Baya tatli bir sey olmus ve Peter Pan`in nasil olustugunu görmek gercekten hostu ama ben öyle hic aglamadim ya da huzunlenmedim :) Performanslar iyiydi ama nedense Johnny Depp`i sevmedim bu filmde baya baya bir itici geldi nedense :) Filmde dekarasyon cok iyiydi ben onu baya sevdim. Iyi is basarmislar. Hos filmdi ve bir gun caninizin SIKILDIGI zaman acip izleyeblirsiniz ben sevdim sahsen.
 
Geçen gün yapıcak daha iyi birşeyim yoktu tek başıma akşam seansına sinemaya gittim johnny'nin filmini izledim tabiiki :) bende beğendim güzel bir hikayeydi iyi bir filmdi,johnny herzamanki gibi harika zaten :) ...
 
Hüzünlü bir hikaye. Az önce izledim ve hazır filmin etkisindeyken bir şeyler yazmak istedim. Filmin ortalarına kadar bunalınabiliyor ama sonlarına yaklaştıkça filmi daha çok sevmeye başlıyorsunuz.Oyuncuların hemen hepsinin performansları çok başarılıydı. Filmin müziklerinide çok sevdim. Zaten en iyi film müziği dalında Oscar ödülü almıştı.
 
rocksurfer'ın yazdığı gibi ortalara doğru biraz sıkabiliyor. Fazlasıyla hayalci ve masalsı olduğundan olabilir ;) Ama Johnny Depp'in oyunculuğu filme çok şey katmış bence çok başarılı buldum. Atmosfer olarak zaten huzur katan bir filmdi, kendinizi bırakıp hiç bir şey düşünmek istemeyeceğiniz bir zamanda izlenebilecek hoş bir film. Bazı sahnelerde fazlasıyla hayalci geldi bir anlamda sinir bozabiliyor ;) Ancak masumane ambiyans ve şiirsellik de bir taraftan etkiliyor insanı. Genel anlamda kitaptan değil de Shakespear oyunundan uyarlama gibi bir filmdi ;)
 
AntiFa demiş ki:
bence cok güzel bir filmdi...hem sevimli hem üzücüydü..ben cok begendim:)

Katılıyorum. Johnny Depp'in olması da bir artıydı (Tabi ki!). Film James Barrie'nin her an harekete geçmeye hazır hayal gücünü güzel yansıtıyordu. Örneğin, "Just a dog? Rufus dreams of being a bear, and you want to shatter those dreams by saying he's just a dog? What a horrible candle-snuffing word. That's like saying, "He can't climb that mountain, he's just a man", or "That's not a diamond, it's just a rock." ("Sadece bir köpek mi? Rufus bir ayı olmayı hayal ediyor, ve sen onun bu hayallerini onun sadece bir köpek olduğunu söyleyerek yıkmak mı istiyorsun? Ne kadar korkunç, ümit söndürücü bir kelime. Bu "O dağa tırmanamaz, o sadece bir insan" ya da "O bir pırlanta değil, sadece bir kaya" demeye benziyor." *Çeviri çok iyi olmayabilir, sürç-i lisan ettimse affola :LOL: *)

Ayrıca çocuk oyuncular da çok iyi oynuyorlardı yahu. Filmin ortalara doğru sıktığı doğru, ama sonunda ben şahsen ağladım. Yazık.
 
fena film değil ama öyle çok güzel, muhteşem bişey değil. belgesel havası vardı tam ve belgeseldi zaten, ama bunu bu kadar belli etmek zorundalar mıydı.
 
Finding Neverland diye emule'dan indirdiğim film jenna jameson'lı hardcore film çıkmıştı ya! Nasıl bir hayal kırıklığı ;)

Herkese Saygılar..
 
Kalite kokan bir melodram

Merhaba arkadaslar
Izleyenlerin de hak verecegi gibi kalite kokan bir melodramla karsi karsiyayiz.100 dakikalik bu filmin kalitesini ortaya cikaran unsurlar buyuleyici kurgusu ,renkli konusudur gozlemleyebildigim kadariyla.Filmdeki oyuncular icinde 12 yasindaki genc aktor benim filmi keyifle izlememe neden oldu.Peter karakterini canlandiran E.T. filmindende tanisik oldugumuz Mr.Higmoore o kucucuk boyuyla filmi alip goturmus.Onun arkasindan gelen Johnny Depp canlandirdigi karakterin icine iyicene sinmis.Cok harika bir performans gostermese bile filmin kanatlanip ucmasina yardimci olmus,iyi rol kesmis.

Izledikten sonra bir bes dakika cakili kalip,dusundum,oyleyse bu film izledigime degdi.Pisman olunmayacak bir film tabii anlayana :alkıs:
 
Geri
Üst