Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak

abartıldı demişin sadece 1 sayfa yorum yapılmış...okyzzzz...ayrıca izleyenler bence şanslı insanlar abartılacak bir filim küçük büççeyle böyle bir yapıt abartılacak tabi..
 
film o kadar güzel anlatıo ki herşeyi ve de oyunculuk değil gibi herşey o kadar doğal ki ve de gereken değeri alamamış bi film halk tarafından tabi filmin gişeden kazandığı para 25bin ytl ödüllerinden 250 bin ytl artık geri kalan yorumu siz yapın
 
Bizim türk halkı neye hakettiği değeri vermiş ki dostum. Hayatımda izlediğim en harika filmlerden biriydi. O kadar az paraya bu kadar güzel bi başyapıt.
 
ya öle çok paralı yapıtlar kötü karşıyım izlenmez demiorum ama insanlar ii filmleri biraz araştırıp biraz bulup izlemeliler hele de türk filmleri biraz kendi içimizde de güzel bişiler çıkabileceğini bilelim türk filmleri sadece yılmaz erdoğan gora yada kurtlar vadisi deil çünkü(bu filmlere bi eleştiri deil bu)
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Bu haftasonu fırsatını bulup izledim filmi.

Tepecikli Köyü'nden iki delikanlı, yanlarına köyün delisini de alarak hayallerinin peşinden koşuyor. Günlük hayatlarının akışı bir yanda, çıraklık yaptıkları işler ve gelecekleri bir yanda, aşkları diğer bir yanda. Ve tüm bunları çevreleyen hayaller çok güzel bir üslupla anlatılıyor.
Hayalkırıklıkları yaşansa da, hevesler kursakta kalsa da insan karpuz kabuğundan gemiler yapmaya devam ediyor işte. Hayat karpuz kabuğundan gemiler yapmak ile geçiyor. Bu çok güzel işlenmiş filmde.

Oyuncuların ve köy ahalisinin şivesi, köyün genel havası en çok hoşuma giden özellik oldu. Her şey çok doğal. Tepecikli'ye gidiyor, kendinizi hayatın akışına bırakıyor ve filmin bitişiyle de keşke orada kalsam diyorsunuz.

Ha bir de replikler unutulmamalı. Karpuzcu çırağı Recep, berber çırağı Mehmet'in sünnet muhabbeti üzerine "100 lira için elimi elin pis çocuğunun çüküne mi sürecem lan" demesi örneğin. :LOL:
Bir de Nihal rolündeki Boncuk Yılmaz'ın gözleri ve sade güzelliği dikkat çekici.

Kesinlikle izlenmeli...
 
kesinlikle güzel bir film,aldığı ödüllerin hepsini hakediyo.Açıkhava sinemasında izlemiştim onun da ayrı bi keyfi olmuştu tabi...:DBu tip filmlerin devamının gelmesi dileğiyle...
 
bence o kadar da harika bir film değil. ege şivesi sevimlilik katmış, ama yinede bence bu kadar büyütülecek bir iş değil. tabiki bütçenin sınırlı olmasına rağmen bu kadar ödül almasını taktir ediyorum, ama dediğim gibi filmlik bi konu yok ortada..
 
Geri
Üst