Pod Xt Live Hakkında Bir Kaç Sorum Olacak

merhaba arkadaşlar dün pod xt live aldım internetten istediğimiz şarkının tonunu nasıl indirebiliriz bir fikri olan varmı? üyelik açtım sitede indirdim tonu ama prosesöre atamadım. USB yi bağladım pcye buldu donanmı ama ürün cd si yok ne yapmam gerekiyor bana yardım edin lütfen. ton yükleyip içine atmak istiyorum prosesörün. ayrıyetten nasıl kayıt yapabilirim bunuda açıklarsanız sevinirim.
 
Bildiğim kadarıyla usb ile pc ye bağlanıyorsun. Line 6 dan gearbox ve monkey yazılımlarını indiriyorsun. Monkey driveları güncelliyor. Herneyse ton için gearbox u kullanarak prosesörünü pc üzerinden kontrol ediyorsun ve atabiliyorsun sanırım.
 
jurassic arkdaşımın dediği gibi ilk önce Line 6 Monkey programını kurup driverlerini falan indiriyorsunuz.Zaten monkey programı size yol gösteriyor.Sonra pedalı bilgisayara bağlayıp gearbox programını açıyorsunuz.Line 6 sitesinin custom tone blümünden pedalınızın modelini seçip get tone kısmından tonu indiriyorsunuz.İndirdiğiniz tonu ya gearbox un içine sürükleyerek yada ton dosyasına çift tıklayarak gearboxa atıyorsunuz. Gearboxa attığınızda ton direk pedala gidiyor ve pedaldan save derseniz direk tonu kaydedebiliyorsunuz.

Ne güzel anlattım ya :)
 
Merhaba groover arkadaşım. Sanırım sendede podx3 live var(inşallah :) Eğer varsa tone2 tuşunun çalışması hakkında bir sorum olacak. Ben 2. elde aldım ve tone2 tuşuna basınca ışık yanmıyor. Bu tuşun çalışması için spesifik bir zamanmı lazım yoksa herhangi bir durumda direk bastığımızda ışık yanmalı mı? : /
 
Merhabalar :) Evet x3 live var bende ve gayet güzel bir alet :) Tone 2 tuşuna bir kez basınca 2.tona geçmesi lazım.Eğer 2 saniye başılı tutarsanız tone 1 ve tone 2 yi aynı anda kullanabilirsiniz. Bunları denediniz mi ?
 
Youtube daki glenn di sanırım o adamın ton ayarını yapmak istedim, onun tone2 ye geçtiği anda ben bastım fakat bende ışık falan yanmadı geçmedide normalde basıncada geçmiyor bugün bir daha zorlıcam olmadı geri bir götürcem baktırcam kazık yemeyelim ( :
 
Önce monkeyi indiriyorsun driver güncellemesini yapıyorsun, daha sonra bilgisayarı pc ye usb ile bağlıyorsun daha sonra herhangi bir kayıt programını açıyorsun input için podu playback(output) için pc ses kardını seçiyorsun kaydetmeye başlıyorsun.
Arkadaşalar benim de bir sorum daha var, bu tone2 tuşunu kullanmak için sanırım 2. user a amfi falan atmak lazımmış. Şimdi sadece bazı sayılardaki tonlarda 2 tane user gösteriyor. Tek user gösteren tonlarda ayar yaparken 2. userı kendimiz oluşturabiliyor muyuz acaba? Yani bazı numaralardaki ton ayarlarında tone2 yi kullanamıyoruz sadece user1 olduğu için. Bende mi böyle bu anlamadım gitti ? ( :
 
gkhntncr07 arkadaşım, daha önce hiç bilgisayarda kayıt yapmadığını farz ederek anlatıyorum. bilgisayarda kayıt yapabilmen için sana taban sağlayan programlar vardır. cubase, pro tools, ableton live, fruity loops gibi. bu programlardan ya da bunlara benzere programlardan birini bilgisayarına indirip kurman gerekiyor önce. bilgisayarının performansının biraz yüksek olması gerekli ki program rahat çalışabilsin. ardından programın seçeneklerinden geçerli ses kartı olarak pod xt live ı seçmelisin. sen bilgisayara pod yi bağladığın zaman zaten program pod yi alternatif bir ses kartı olarak algılayacak. genelde bu tarz programlarda ses kartını seçtiğin kısım "seçenekler - audio settings" gibi bir yerde bulunur. program sana seçenek olarak sunacak sana "pod" yi ve o an bilgisayarın kullandığı ses kartını sen pod yi seçeceksin. programı kurcalayınca bulursun zaten.
 
Selam arkadaşlar ya gearbox ı yüklerken yükleme başarısız oldu diyor fakat diğer herşey tamam kayıt alabiliyorum. Gearbox yüklenmezse hazır patchleri yüklemenin başka yolu var mıdır acaba? 2 ayrı pc de denedim 2 sindede hata verdi anlamadım : /
 
Arkadaşlar yorumlarınız için sağolun.
rockstar orhan dostum arkadaşımın önerisiyle mixcraft programını kullanıyorum kayıt yaptım ama ses afedersin çok b*ktan. iğrenç bi ses var bunun sebebi nedir sence?
 
bunun sebebi ses kartının kalite problemi olabilir. şunu unutma kötü ve pc lerin üzerinde standart gelen ses kartları, veyahult dahili onboard dediğimiz ses kartları ile adam gibi bir ses alamazsın asla. hep bir sıkıntısı olur.

Ses kartının iyi bir ses kartı olduğunu düşünürsek eğer; pedalının asio driverlarini yüklemelisin, ve kullandığın kayıt programından ses kartı olarak pod xt yi ses kartı olarak export etmelisin. muhtemelen pedalını ses kartı olarak tanıtmadın gökhancım.
 
gkhntncr07 aynen bluecaster ın dediği gibi ses kartı problemi olabilir. fakat bu pod nin üzerinde zaten ses kartı var dolayısıyla kaydı pod ni ses kartı olarak kullanıp yapmış olmalısın. eğer pod yi ses kartı olarak tanıtamadıysan zaten kayıt yapamazdın pod yi kullanarak. o yüzden düşüncem; iğrenç ses şu yüzden olabilir, pod ile program arasında ki ses dengesini kuramamışsındır. programda sesin şiddetini gösteren işaret kırmızı oluyorsa kayıt yaparken sorun var demektir. o yüzden pod den ses kısılabiliyor mu bilmiyorum ama eğer kısılabiliyorsa sesi kısıp daha düşük seste kayıt yapmayı dene. olmazsa büyük ihtimalle pod nin sitesinde olacağını düşündüğüm, pod nin asio driver ını indir ve bilgisayara kur. ki kurmadıysan zaten önce onu kur. bir de ilerisi için bir m audio fasttrack usb düşünebilirsin ses kartı olarak bu kayıt işlerinde sana yardımcı olacak.
 
Erhan abi ses kartını gösterdim programa ama sorunu bulamadım.
rockstar orhan usta dediğin gibi sesin şiddetini gösteren kısım kırmızı. acaba ondan mı öyle oluyor? sesi kısarakta denedim ama aynı. bu arada driveride indiriyorum umarım bir işe yarar.
 
Geri
Üst