Referans Kulaklık Tavsiyeleri

Tabii 5'' spikerlerde kesinlikle bas eksigi var. Fakat Hs50m'in sound kalitesi o fiyata gore gercekten cok sasirtiyor insani. Subwoofer'lar pahali olmasa, 8'' e gerek olmaz ama, Hs80 alip Tweak edersen kucuk odada da kullanilir. Cok daha ucuza gelir. Tweak edilmezse Reverbler delayler sub basslar oluk oluk ucusuyor havada oraya buraya carpip donuyor. Oda koselerine Bass Trap ve duvarlara da izolasyon componentleri eklenirse guzel olur. 400-500 Tl tutar kaliteli malzemeler alinirsa. Ama oyle evde kombi sesi buzdolabi sesi varsa hic masraf etmeye gerek yok.
 
Tweak dedigim ince ayar iste. Arkada ayar yapabilmen icin switchler var. EQ Filter vs.
Kablolar zaten ya TS olur yani enstruman kablosu ya da TRS. Yani Stereo. O kablolardan alabilirsin ama bence Monitor kisminda XLR kullan. Balansli TRS to XLR kablo. Eger yaptirtabilecegin bir yer de varsa, Klotz marka kablo ve Neutrik uc malzemelerle hazirlat. Balansli olacak.
 
Stereo Headroom'u daha iyi duyabilmen icin Monitor daha verimli. Evde mix yapacaksan eger tum kanallarin stereo imajini daha dengeli duyarsin. Kulaklikla daracik bir stereo imaj bile dolu dolu duyulur. Bu acidan dogru bir mix olmaz. Ama ince detaylari da kulaklik verir. Normalde ikisi de gerekir. Fakat madem butcen ortalamanin ustunde, AKG K272 HD oneririm. Eger disarida da kullanirim dersen, Sennheiser HD 25 I-II oneririm. Ust duzeylerde ise kulaklik amfisi maliyeti baslar. Bu da en az kulaklik kadar masraf ister.

Monitor icin Yamaha HS50M tavsiye ederim. Karar senin.
Üstad tamamen mix amaçlı iyi bir kulaklık arayışındayım, k271'i kullandım daha önce ama bana çok cansız gelmişti soundu, sanırım 272 daha yeni bi model, kapalı arka model olduğundan kayıtta da kullanılabilir aslında. ama açık arka kulaklıkların mixte daha başarılı olduğu söyleniyor, bu nedenle aklım k701'e kayıyor, bi yandan da dt770'ler aklımı çeliyor, sizin öneriniz ne olurdu?
 
Geri
Üst