Redd

ghettoup5.jpg
 
çıkan 2 albümde yer alan bazı parçaların akustik stüdyo versiyonu olan "plastik çiçekler ve böcekler" ile istanbul unplogged konser dvd görüntülerinin olduğu "gecenin fişi yok" için geri sayım başlamıştır.

içinde süprizler olacak diye umut edip merakla beklemekteyiz... ;)
 
FastEddie demiş ki:
Askerlikten nasibini alan bir grup daha... Yerli rock gruplarının entarnasyonellesememesinin en buyuk sebebi askerlik olsa gerek.

:arrow:

grubun solisti askere gitmeden önce son bi söyleşi yapmıştı.Orda şöyle diyordu,yardı beni gülmekten:
''Askerde vakit bulursam kafamda bir Rock Operası projesi var,onu yazacam''

:p Orda boş vakit çok...
 
Askerde şarkı yazmak olmayacak bir iş değil.Feridun Düzağaç 1. albümündeki şarkıları askerde yazmış bu yüzden albümün adı beni rahatta dinleyin olmuş.
 
redd şarkıları tarzım olmasada sürekli ilgimi çekmiştir ama biraz fazla dinledikten sonra bana sıkıcı geliyor açıkçası tabi bu benim şahsi fikrim :) gruba müzik hayatlarında askerlikten sonra başarılar
 
Monster_YGT demiş ki:
redd şarkıları tarzım olmasada sürekli ilgimi çekmiştir ama biraz fazla dinledikten sonra bana sıkıcı geliyor açıkçası tabi bu benim şahsi fikrim :) gruba müzik hayatlarında askerlikten sonra başarılar

Biraz ara ver yeniden başla :D


Berke abiyle,İlke abinin fotoğrafları.Biri Sivas'ta diğer Ankara'da.Doğan abi Erzincan'da.Güneş abide Ankara'da

30_05_10_07_9_49_43.jpg


2-2,5 ayları kaldı geldiklerinde süper şeyler olacak... :D
 
Doğan abi şu anda Erzincanda askerde..
3. Ordu Komutanlığı Moral Ekibinde görev yapmakta..
Pop müzik orkestrasında.. Hem solist hem gitarist.. Yani mesleğine devam ediyor..

Kendisi süper bir insan ;)
 
Konser DVD’si “Gecenin Fişi Yok” ile eş zamanlı olarak dinleyicilerle buluşacak olan akustik stüdyo albüm “Plastik Çiçekler ve Böcek” de Pasaj Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor. İlk albüm “50/50” ve 2.albüm “Kirli Suyunda Parıltılar”dan parçalar içeren yeni akustik albümde, Redd şarkıları yeni düzenlemeleriyle sevenlerinin karşısına çıkıyor ve ayrıca albümde grubun “Senden Sonra” isimli yepyeni bir şarkısı da yer alıyor. Tüm parçaların aynı anda çalınarak canlı olarak 2 günde kaydedildiği “Plastik Çiçekler ve Böcek”’in prodüktörlüğü Redd’e, mix ve mastering’i ise Erim Arkman’a ait. Albüm, akustik yapısı ve teması ile insanın öznelliğinden uzaklaşıp nesneye karşı esaretinden kaynaklanan yalnızlığına dikkat çekiyor. Plastik Çiçekler ve Böcek, kayıt şekli olarak da bu mantıkla, çalınan parçaların üzerinde düzeltmeler yapılmadan, direk dinleyiciye ulaştığı bir albüm. Plastik Çiçekler ve Böcek, müzikal olarak dinginliği ve kusursuz performansı ile dikkat çekiyor.

Albümde “Bak Keyfine”, “Mutlu Olmak İçin”, “Hala Aşk Var Mı”, “Dünya”, “Roman Kahramanı”, “Sen Kendinde Ol Yeter”, “Senden Sonra”, “Nefes Bile Almadan”, “Artık Melek Değilim”, “Ne Olmaya Geldim”, “Prensesin Uykusuyum”, “Falan Filan” olmak üzere 12 şarkı bulunuyor.
Beş aydır tüm üyeleri askerde olan başarılı rock grubu Redd’in, askere gitmeden önce verdiği son akustik konserin beklenen DVD’si “Gecenin Fişi Yok” Pasaj Müzik etiketi ile müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor. 21 Temmuz’da Ghetto’da gerçekleşen akustik performansın kaydedildiği konser DVD’si, Redd’in ilk albümü “50/50” ve 2.albümü “Kirli Suyunda Parıltılar”dan parçalar içeriyor. DVD’de ayrıca grubun birlikte ilk müzik yapmaya başladıkları döneme ait olan “Boşver” isimli parçaları da performansın bir parçası olarak ilk kez Redd severlerle buluşuyor.

“Gecenin Fişi Yok” adlı konser DVD’sinde Redd’in müzikal olgunluğu ve sahne performansındaki başarısı dikkat çekiyor. Özel sahne dekoru ve ışıklar görsel anlamda konsere etkileyici bir hava katarken, aynı zamanda Redd’in özgün ve derin şarkı sözlerine de ayrı bir boyut getiriyor. Unplugged olmasına rağmen son derece yüksek tempolu olan konserin DVD’sinde yeni düzenlemelerle orijinallerinden çok farklı seslendirilen 15 şarkı bulunuyor. Bunlar arasında Redd’in sevilen şarkılarından Mutlu Olmak için, Falan Filan, Dünya, Hala Aşk Var mı, Prensesin Uykusuyum, Nefes Bile Almadan, Keyifli bir Gün, Artık Melek Değilim gibi parçalar bulunuyor. Yapımı Pasaj müziğe, yönetmenliği Gökhan Gürek’e, müzik prodüktörlüğü ise Redd’e ait olan “Gecenin Fişi Yok”, Türkiye’de gerçek anlamda ilk unplugged (akustik) konser DVD’si olmaya aday.
 
Grubu tam olarak tanımıyorum.Ama nefes bile almadan parçalası güzel olmuş.Pek popüler bi grupta değil zaten.Ama çıkış parçası çoğu müzik kanallarında sık sık yer alıyo.
 
Geri
Üst