Haluk Levent

Bir önceki Haluk Levent başlığında yaşanan olumsuzluklar, gereksiz kişisel tartışmalar tüm uyarılara rağmen devam ettiği için kilitlenmesine sebep olmuştur. Eski Haluk Levent başlığında ki olumsuzlukların tekrar yaşanmaması şartı ile başlığı tekrar açıyorum. Her seferinde uyarmaya gerek yok. Haluk Levent linkine tıklarsanız başlığın kapanma sebebini görebilirsiniz.


Kimdir Haluk Levent ?

1968 yılında Adana'da doğdu. Ortaokul yıllarında ki taklit yeteneğinden dolayı tiyatro çalışmalarına başladı. Fakat bu çalışma lise yıllarına kadar devam etti.Liseden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünü kazandı, bir yıl devam etti. Daha sonra birkaç üniversite kazanarak eğitim hayatına devam etmek istedi ama hepsi yarıda kaldı. Son olarak Bilkent Üniversitesi Dil Öğretime kaydını yaptırdı.

Ortaköy'de barlarda çalışarak geçimini sağlayan Haluk Levent 1992 yıllarının sonlarına doğru "Yollarda Bulurum Seni" ile müzik dünyasına adım atmış oldu.
Ayrıca (sadece duyduğum kadar ile) 11 saat sahne alarak canlı performans sergilediğini duydum.


D.N:Bir önceki Haluk Levent başlığına http://www.turkrock.com/ftopic6576.html linkinden ulaşabilirsiniz..
 
haluk levent; turk rock muziğinin ülke genelinde yaygınlasmasında cok öenmli bir yere sahiptir kanımca. öyle yada böyle bu adam yaptığı müzikle bir cok rockcının ulasamayacagı kıtlelere ulasmıstır. yurt dısında da ciddi bir sayıda fanı vardır. (gurbetcilerimiz ve onların haluk levent konserlerıne gelırken beraberınde getırdıklerı yabancı arkadasları)
sahsen ben yaptıgı müziği seviyorum ve severek de dınlıyorum.. belki cok sert müzik yapmıyor ama onun ''adam gibi adam'' yönunun yüreğimde sağlamlastırdığı haluk levent kimliğinden dolayı olsa gerek, o ne yapsa tarzım olmasa bile begenerek, bıkmadan, defalarca dinlerim.
mesela yakın zamanda cıkacak olan ve gelırlerının buyuk bı bolumunun tsunami de zarar goren asyalılara gonderileceği türkü albümü; albumunde seslendırdıgı turkulerı ondan duyana kadar sevmezdım. ama o albumu dınledıgımden berı kulaklarımda cınlıyor. hem sound hemde seslendırme super. hala albumun cıkacagı gunu iple cekiyorum.
 
e ben haluk leventi n hayatını buraya göndereyim..

yukarıdaki kısa olmuş :)

26 Kasım 1968'de Adana’nın Yüreğir ilçesinde doğdu. İlkokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yaptı. Üniversite giriş sınavlarını kazanıyordu ama eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerletemiyordu. Bu durumda ailesinin maddi sıkıntıları da önemli bir rol oynuyordu.

Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün “Yollarda” adını alması da bugünlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

1992 yılında İstanbul'a geldi. Ortaköy'de çeşitli barlarda çalıştı. 1990’da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı dört yılın ardından meyvesini verdi. 1994’te "Yollarda" albümünü çıkarttı. Bu albüm aynı zamanda Anadolu Rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendi. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. “Yollarda” hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık ikiyüzbinlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1996'da "Bir Gece Vakti" bir milyona yaklaşan satış rakamıyla müzik gündemine bomba gibi düştü. Yine 1996’nın sonlarında “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu Rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı “Arkadaş” albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

1997’nin Ağustos ayında cezaevine girdi. Yaklaşık on yıldır kurtulamadığı ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu’ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla “Mektup” albümünü çıkarttı. “Mektup” içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu “Mektup”u yüz binlerce kişi okudu. İçerde boş durmadı “Kedi Köprüsü” adlı ilk kitabını yazdı. Gözleri kör eden ışıklardan kurtulmuş ve her ne kadar yüz bin mektup almış olsa da sonunda kendisine kalmıştı. Bu “kendinelik” bir kitapla somutlaştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümünü hazırlamak için çok az bir vakti vardı. Çünkü 18 aylık askerlik görevi bekliyordu. Bu koşullar altında “Yine Ayrılık” albümünü çıkarttı ve askere gitti. O askerdeyken bedelli askerlik çıktı. Anlamlı bir talihsizlik oldu. Askerdeyken Türkiye’nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler verdi. Bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da konserler verdi. 1999 depreminin ardından İzmit’te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. Askerdeyken izin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi. “www.leyla.com”u çıkarttı. Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vuruyor, “Kamyon” şarkısıyla Susurluk’a gönderme yapıyordu.

Askerlik görevinin ardından sırasıyla “Kral Çıplak”, “Bir Erkeğin Günlüğü” ve “Aç Pencereni” adlı albümlerini piyasaya sürdü. Ayrıca ikinci deneme kitabı olan “Moritos’un Düşleri” ni yayımladı.

Sanat yaşamının on beşinci yılına (2005) adım atan sanatçı, bu geçen on beş yıl boyunca yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık on bin konsere çıktı. Türkiye’de en çok konser veren sanatçıların başında gelen Haluk Levent, bu konserlerin çok önemli bir kısmından para almamış, konserin gelirini ihtiyacı olan hastalara vakfetmiştir. Yardımsever Rock’çı tanımının yakıştırılması bu sebeptendir.

Aynı zamanda Çevre Sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde çevre katili projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin’in Kazanlı ilçesindeki Caretta Caretta Kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerinde bulundu.

Kısa sanat yaşamına on bir albüm, on bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdıran Haluk Levent, yürüdüğü yolda olgun ve emin adımlar atmaya devam ediyor.

Kaynak:Halukweb
 
az önce MÜLteci klibini izledim.yeni klibi..Sarkı çok güzel olmus.Albümdeki halinden daha sert ve daha canlı.ve daha iyi.Ben bu adamı her haliyle severim.
 
beyler kişisel çekişmeleri bırakın artık.


ben bi haber duydum doğru mu?

haluk levent yeni türkü albümünde bir şarkı da hip-hop yapıyormuş. bilgisi olan var mı
 
hip hop'dan ziyade Sanırım Ceza ile bir düet yapacaktı.ya da ceza tarzı birileriyle farklı bi şekilde sölyeyecekti...bekliyoruz...
 
iyi de haluk belki başka düşünüyor hip-hop hakkında

belki haluk kendini böyle ifade etmek istiyor. tepki alacak diye yapmak istediği bir şeyden vazgeçmesi doğru mu?
 
halukweb,'anla' Halukun en sevdigim sarkilarindan biri ve o sarkida 'konusma diliyle rock ' var.yani ben hip hop u farkli buluyorum.
Rockta hip hopu ben de pek onaylamam ama Halukun arada yaptigi zaten hip hop degil;o bazen isyanini haykirarak anlatir.
Bu türkü albümü meselesini de birileri açiklasa.yani içerigi az çok biliyorum da,türküler bildigimiz sekilde mi;rock sounda mi okunacak?onu soruyorum
 
evet türkülerin hepsi rock versiyonunda hatta albüm tam oluşmadan dinleyen arkadaşların dediğine göre oldukça sert bir albüm bizi bekliyormuş.Keşke imkanım olsaydı da bende dinleyebilseydim.Sanırım dinleyenler daha fazla bilgi vercektir.gene de ben bi copy paste yapayım halukwebten

Her albümünde mutlaka bir adet türküye yer veren Haluk Levent Aç Pencereni albümünde türkü seslendirmemişti. Bu eksikliği uzun zamandır beklediğimiz türkü albümü ile gidereceğinden eminiz.

Mart ayının ortalarına doğru tamamiyle türkülerden oluşan bir albüm geliyor. Albümün hiç bir iddiası, ticari kaygısı yok. Haluk Levent'in türkülere olan vefa borcunu odeyeceği gelirinin ise asyada tsunami felaketi yüzünden yardıma muhtaç duruma düşen insanlara gönderileceği bir ara albüm. Ara albüm sıfatı sizi yanıltmasın. Çok ozenle çalışılmış ve çok kaliteli bir albüm geliyor.

Albümde ilk bakışta göze çarpan bir kaç nokta var:

Albümde tüm gitarları 4 yıldır Haluk Levent ile çalışan Göktuğ Şenkal çalıyor. Daha önce hiç albüm deneyimi olmayan Göktuğ Şenkal'ın bu albümle rock çevrelerine kendini kanıtlayacağına inanıyoruz. Albümde yer alan diğer müzisyenler ise Arbak Dal ve Burak Kulaksızoğlu. Yani konserlerde dinlediğimiz ekip olduğu gibi bu albümde yer alıyor.Prodüktörlüğünü Haluk Levent'in üslendiği albümün aranjesi ise Haluk Levent-Göktuğ Şenkal-Arbak Refik Dal ve Burak Kulaksızoğlu'na ait..

Şarkıların birinde bizleri şaşırtan bir süpriz var. şarkı Haluk Levent'in annesinin sesi ile başlıyor ve Haluk Levent ile devam ediyor.

Albümde yer alan şarkıların bazıları,
Gönül Kalk Gidelim
Ali
Çatal Çama Kurşun Attım
Karadır Kaşların
Dillirga
Drama Köprüsü
Derrule
Haydar Haydar
Yandırdın Kalbimi
Çemberimde Gül Oya

bunlar fakat albümün çıkış tarihine kadar yeni şarkılar eklenebilir yada değiştirilebilinir.
 
ben albümün dokuz şarkısını tam olarak dinleyebilimiş şanslılardan biriyim

ne diceğimi şaşırdım. YILLARDIR BÖYLE GÜZEL BİR ALBÜM DİNLEMEMİŞTİM

albüm çıktığında kulaklarınıza inanamayacaksınız.
bunu iddia ediyorum. bu forumun kilitlenmesine sebep olacak şekilde rockçı-popçu tartışması yapanlar gerçekten çok utanacak.
 
bir kaç türküyü dinledim,begendim.zaten Haluk ne yaparsa iyidir.bir de amaç hosuma gitti.:Albümün geliri bagislanacakmis.ne iyi...
 
yosun demiş ki:
mülteci şarkısı çok iyi olmuş ya.. ben izmir e klip çekmesini istiyorum..
Albümde ne zaman MÜLTECi yi dinlesem içim burkulurdu.Hatali bir düzenleme vardi.Harika bir sarki nasil bu kadar cansiz performansla pasiflestirilir diye isyan ederdim.
Ama klip versiyonuyla süper olmus sarki..tam benim dinlerken olmasini istedigim gibi..tebrik ederim bunu düsünenleri..
 
sanırım haluk da bunu farketmiş olacak ki böyle bir düzenlemeye gitti. mülteci şarkısı çok ilginç bir şarkı. önce rüzgar adlı bir şarkıcı söyledi. ama albümü yaklaşık bin tane basılmış. ardından esra kahramanın albümünde yer buldu kendine o albümde sanırım on bin satış rakamında falan.

en son haluk levent te şarkı kendini buldu. ancak şarkıyı hem yıldıray gürgen hem de mustafa kos aranje etti mustafa kos un düzenlediği şekli albümde yer aldı. ancak bu da çoğu insanın ve haluk un da hoşuna gitmemiş olacak ki bu sefer de göktuğ-arbak-burak üçlüsüyle şarkıyı tekrar yaptı.

öyle bir şerkı düşünün ki son üç yılda beş ayrı versiyonu yapılmış. bence de en güzeli sonuncusu.
 
Geri
Üst