Sahte Gitarlar

Ama seri numarasıyla klavye uyuşmayınca acaba fabrika çıkışlı mi hatalı böyle bir şey olabiliyor mu ?
Hiç sanmam.Dediğim gibi Amerikan stratın sapını başka bir gövdeye takmışlar sonradan.Zaten o gövdenin boya işi Fender e benzemiyor(En azından custom shop olmayan Amerikan modellerde görmedim böyle bir renk ve tarz)Ben fiyatın sap için uygun olduğunu düşünüyorum hatta.
 
Bu Gitarın sapının sahte olduğunu düşünmüyorum.Sap Büyük ihtimalle Orjinal. Hiç bir falso göremedim.seri numarası fontu vs vs tutuyor her şey.Seri numarası da Amerikan standard Ebony strat a ait. Seri numarasını basmak tabii kolay,ama tahminim sapın Orjinal olduğu yönünde.
bence sapta sahte . logoların yeri , headstock şekli , fingerboardun (galiba, çok emin değilim bundan) ayrı bi mapel parça olması bende şüphe uyandırdı ve bence gerçek değil
 
sahibinden.com her şeyin önüne geçemez. 2. el al sat piyasasında garanti yok. çalıntı sahte her şey olabilir.
araba piyasasında milleti 3-5 bin kaporalarla kazıklıyorlar

hikaye şöyle:
ilana bir aracı piyasanın altında koyuyorlar. özellikle de klasik araçlarda yapılıyor bu.
sonra arayan olursa, "aa kardeşim biri gelecek söz verdik" diyorlar. sen de "tüh lan kelepir aracı kaçırdık" diye üzülüyorsun.
5-6 saat sonra arıyor seni "kardeş iptal oldu almak istersen görüşelim" diyor ama bir yandan da "çok soran var kesin alıcıysan 2-3 bin kapora at diyor"
tabi kıyak aracı kaçırmamak için kaporayı gönderiyorsun, ondan sonra telefona ulaşılamıyor.

dikkat etmek şart ::)
 
Dikkatimi ceken birkac tane seyi yazayim. Oncelikle benim bildigim kadariyla bu ozelliklerde bir Gibson Les Paul Custom modeli yok. Klavye uzerindeki inlaylerin sekli farkli, 24 fret olmasi yanlis, kopru vidali, seri numarasi yazisi headstock arkasina kazinmis, headstock onundeki inlay farkli hatta yamuk gozukuyor, govde sekli yanlis, tummy cut olmamasi lazim ve sapin govdeyle birlestigi yer farkli...
 
Son düzenleme:
Gitarın sahte olduğunu nereden çıkarttınız anlamadım.9 lı yıllarda üretilmiş bir Epiphone.Japon üretimi değil ama bu seviyede bir japon üretimi Epiphone olmadı.Fakat sahte değil.
 
merhaba
bu sahteydi sanırım değl mi? Japon Epiphone var mıydı? bir de truss rod kapağındaki gibson yazısının sanki bahsi geçmitşi

Japon elitist serisi epiphonelar mevcut. Çok iyi gitarlar bunlar tabii. ilandaki gibi ucuz gitarlar değil.
 
merhaba
bu sahteydi sanırım değl mi? Japon Epiphone var mıydı? bir de truss rod kapağındaki gibson yazısının sanki bahsi geçmitşi

Gitar Japon yapımı ama özel bi gitar değil. Epiphone gitarlarda her türlü ters köşeye açık olmak gerek. Mesela 70ler ve 80lerin Japon Epiphoneları çoğunlukla vasat gitarlardır, benim elimden o dönemlerden 3 Japon akustik ve bir de Japon Riviera uyarlaması bolt on caz kasa gitar geçti, hiç biri de Kore Epiphoneların kalitesinde değildi, PR-650-ASB hariç akustikler de bolt-on gitarlardı. Bu gitar 98 yapımı, demek ki Japonya'da o yıllarda da dandik Japon yapmışlar, aslında bu gerçekten baya ilginç. Çünkü aynı yıllarda aynı fabrikada, (Terada) önce Elite sonra da Elitist adıyla üst düzey gitarlar üretmeye başladılar ki, ben hiç sahip olamadım ama bi kaç kez deneme fırsatım oldu, gerçekten Amerikanı aratmayan üst düzey gitarlardı.
 
Geri
Üst