Akustik Gitarlara Manyetik

Acaba akustik gitara elektro gitardan çıkan single manyetik taksam tam o boşluğa ve bunu amfiye bağlasam çok büyük gürültüyle karşılaşıp hatta ötme diyeyim çalamama ihimalim var mıdır? O boşluğu kapattırsam da öyle taksam işe yarar mı ? Bu iş daha önce başına gelmiş gelmemiş arkadaşlardan yardım bekliyorum :) Ayrıca belirteyim feedback'e bayılırım ama ötmeli olandan değil tabi :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Anladım, ama youtube'da epey bir dinledim ben gerçi onlar özel akustik manyetiğiydi ama single coil görünümlüydü böle mikrofon gibi değil de...
 
ben humbucker manyetik aldim ama bunu dogrudan hoparlorun jac'ina bagladim ama topraklama olmadigi icin yada ben yanlis bagladigim icin feci sekilde bir dip sesi vardi hatta dip sesi bile diyilmez bildigin otuyordu manyetik oylece duruyor simdi o manyetik
 
Feedback yapmıştır. Bilgisayar hoparlörüne bağlanacak son şey akustik gitar zaten, amfi alma imkanınız yoksa en azından gitarın ses deliğini kapatın yoksa gitar öter, akustik gitar amfilerinde elektro gitar amfilerinden ayrı olarak feedback önleyici sistemi bulunuyo.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Benim anlamadığım nokta şu: Full Hollow Body elektro gitarlar lambalı amfi ya da amfi de gayet de çalınırken akustik niye çalınmaz, galiba o deliği kapayınca sorun biraz düzelir.
 
Hollow body ya da semi hollowların gövde yapısı daha farklı akustik gitara göre, onların tamamı boş olmuyo, ortada manyetiklerin takılı olduğu kısım bi blok halinde solid oluyo yine, manyetikler de daha farklı tabi, tabi akustik gitar manyetiği takınca da feedback olacak diye bi şey yok, ben bi kaç yıldır soundhole manyetikle çıkıyorum sahneye, mikserde ayarını doğru yapınca feedback olmuyo hiç.
Semi-hollow gövdeler:
semi%20hollow%20ribs%20and%20block.jpg


http://www.stagedive.org/guitar-hollow-body/
 
Geri
Üst