Fender Ritchie Blackmore's Signature Stratocaster

Buraya yazacaklarımı Ritchie Blackmore başlığına yazmayı düşündüm ancak burada daha iyi bilgi alabilirim diye buraya yazmaya kara verdim.Blackmore gitarındaki manyetiklerin farklı olmasının olayı nedir? Birde Come Hell Or High Water konserini izledim.O konserdede gitara ayar için birşey takmış nedir o? kısacası bu adamın gitarındaki farklılıkları açıklayabilirseniz sevinirim.Teşekkürler.
 
ya baslia parazit yapmis olmayim ama.. çok uzun zamandir üretilmeyen bi modelle ilgili bilgisi olan varsa çok sevinirim. fender richie sambora custom stratocaster. ne dersiniz bu alet için. gerekli bilgilere ulasamadim internetten. klasik fenderlere göre art1lari eksileri nelerdir, özllikle de floyd rose bulunmasi bana çok ilginç geldi. ilgilenen olursa çok sevinirim zaten saçma sapan bi mesaj yazdim öff.
 
BOSS veya Roland marka bişey var orda. EQ olabilir izledim o konserin dvd'sini iki markadan biri ama net hatırlamıyorum.. Zaten bir tek Blackmore'da gördüm öyle bir alet. Farkettiysen arada el atıp ayarları değiştiriyor, tahminimce EQ'dir. Preamp falan da olabilir ama mantıklı düşünürsek EQ..
 
username demiş ki:
ya baslia parazit yapmis olmayim ama.. çok uzun zamandir üretilmeyen bi modelle ilgili bilgisi olan varsa çok sevinirim. fender richie sambora custom stratocaster. ne dersiniz bu alet için. gerekli bilgilere ulasamadim internetten. klasik fenderlere göre art1lari eksileri nelerdir, özllikle de floyd rose bulunmasi bana çok ilginç geldi. ilgilenen olursa çok sevinirim zaten saçma sapan bi mesaj yazdim öff.

Ben de floyd roselusunu ellemiştim ama forumda bir arkadaştan öğrendiğime göre floyd roselu modeller 90ların üretimiymiş, 2000 ve sonraki üretimlerde 3 single ve vintage tremolo bulunuyormuş.singlelar fender noiseless ve fretlerde yıldız işareti varmış.
 
ritchie abimizin bazı kullandığı ekipmanları sırf millet merak etsin diye taktığı şeklinde bir efsane dolanıyor ortalıkta. hatta bunla ilgili bir röportajda ian paice, ritchie'nin gitarına taktığı bir şeyin ne işe yaradığını merak etmiş ve 2 senenin sonunda dayanamayıp sormuş...ritchie ise gayet cool bi şekilde "sen merak et diye taktım, hiç bi özelliği yok demiş." :)
 
Ritchie Blackmore'un 2 tane signature gitari var yanilmiyorsam.
Bir de Fender artik Ritchie Blackmore Signature gitar uretmiyor sanirim. Nedenini bilmiyorum ama ya ticari bi olay ya da Ritchie'nin kisisel gorusu olabilir. Bunun yaninda (gene yanlis hatirlamiyorsam) 95 yilinda son Rainbow albumu Stranger In Us All'dan itibaren Marshall olan amfisini Alman markasi olan ENGL ile degistirip oradan da Ritchie Blackmore signature model bir kafa amfi yaptirmistir. Gayet canavar bi kafadir :)
http://www.engl-amps.com/e650.html


Farkli modeldeki signature gitarlari:

0102400_md.jpg



AEbay01.jpg


Daha ayrintili fotograflar icin http://www.mijfenders.com/Gallery/ST7258RBgallery/

* Ekstra bilgi vereyim konuyla alakali olarak: Deep Purple'in simdiki gitaristi Steve Morse da ENGL'den signature kafa amfi cikartacakti. Fakat cikti mi bilmiyorum, oldukca merak ediyorum.
 
Bu meksika yapımı, bence biraz pahali. Ha cok Blackmore hastalarina olabilir tabi. Ben de tabi ki Blackmore babayı ( :) ) cok severim ama 1200 dolar vereceksem Richie Kotzen stratı alırdım.
 
Mexico gitarlara gore pahali cunku Signature bir gitar. Yani ister mexico ister türkiye yapimi olsun sonucta Ritchie Blackmore'un gitar duzenine gore yapiliyor. Scalloped klavye fiyatta buyuk onem tasiyor. Ayni sekilde manyetikler de. (manyetikleri opsiyonel bir dusunce olarak tutuyorum)
Mexico gitarlara gore pahali dedim de bircok American Fender'lere gore de pahali bu yuzden :LOL:

Tabi American olsaydi 2000 dolardan baslardi bu gitar. Bu bakis acisiyla da ucuz gibi geliyo :D

Ben merak ettim gitari baya. Uretimde yoktu cunku, oyle veya boyle bi sekilde Fender tekrardan uretmis. Gelirse ulkemize haber verin de bi gidip deneyelim. Tabi bunu bi tane ENGL Ritchie Blackmore Signature Amp Head ile denemek gerekir :twisted:
 
Bu arada ustteki fotograflarda altta olan siyah manyetikli gitari Japon yapimi. Bu Mexico o Japon yapimi baz alinarak uretilmis, detayli fotograflardan gozukuyor.
Japon'dan Amerikaya bile ugramayip Mexico uretime gecilmesi baya bi ticari gibi gozukuyo Fender adina :LOL:
 
Geri
Üst