Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

gecmis olsun umit, uzuldum adina. umarim halledersin kisa surede tatliya baglayarak.

gezginrocker cd'ler aldim, sorunsuz guzel bir alisveristi. tesekkur ediyorum buradan da kendisine, memnun oldum tanistigima.
 
tonemaster kerem yakın bi dostumdur.kendisiylede konuştum kesinlikle böyle bişey yapıcağını düşünmüyorum.durust müziğe gönül vermiş ve bunun için elinden geleni yapan bi adam.gereksiz inciltici hitaplarla yıpratmayalım lütfen bu şekilde insanları asıl size yakışmaz bu şekilde davranmak.ilk anfisini satmış bi arkadaş değil elinden bi çok anfi geçti ve bi çok vintage anfi sattı forum aracılığı ile neden daha onca insanlar şıkayetçi olmazken sizde böyle duruma rastlandı.sizden önce ben kendisinden talep ettim bu anfi için anlaşamadık nakit durumlarım müsait olmadı.konuştuğumda 10 gün geçtikten sonra bu talepte bulunmuşsunuz.akabinde 1-2 gün içerisinde sizin ilanıda gördüm formda sizden alan arkadaş içinde siz aynı durumda olabilirdiniz...gereken açıklamaları yaptığını düşünüyorum alırken keremin. size sanırım bu kadar + maliyete mall olması beklintilerinizin dışında idi satıcıya bi nebze bişeyler mall etmeniz icap etmiş olmalı tutumunuzdan dolayı basit suçlamalar yapmanız ayıplayıcı bi sebep benim gözümde..saygılar..
 
gitardoktoru nickli Volkan arkadaşımızdan boss gt-8 aldım. Faturasını kaybetmiş olsada aleti aldığı yere gidip hukuki açıdan geçerli sayılan bir sözleşme aldı. Ortada en ufak bir sorun kalmaması için gereken her şekilde yardımcı oldu. Kendisi güvenilir birisidir rahatlıkla alış-veriş yapabilirsiniz.

NOT: gt-8'i çözeceğim süre içerisinde kendisini baya rahatsız edeğim gibi gözüküyor :)
 
Laylaylom Galiba Sana Göre Sevmeler (HOPAŞİNANAY galibaa....

Bekliyorum, takip ediyorum iş uzamasın bitsin diye hiçbirşey yazmıyorum. Ancak baktım olacak gibi değil. Kendini benim arkadaşım sanan fakat benimle (benim tarafımdan) hiçbir arkadaşlık ilişkisi olmayan şahıs arkamdan üç kuruşluk menfaatler üzerinden kulis yapmaya çalışıyor. Yazmaya mecbur kaldım.

İlk önce bir olayın iki tarafını da dinlemeden o tarafların her ikisi hakkında hüküm verenlere iyi niyetli bir yaklaşımla Nasrettin hocanın “sende haklısın” fıkrasını okumalarını tavsiye ediyorum. İşin aslının anlaşılması içinde olayı aynen yazıyorum.

IŞIN ASLI: A kişisi tonemaster kişisinden VOX AC30 gibi değerli bir anfi almak ister. Şöyledir böyledir anlaşılır. Anfi ve takaslıklar gider ve gelir.

O da nesi; Takaslıklar + 200ytl diye anlaşılan para, takaslıklar + 150ytl olarak geldi. 50 ytl ye haydaa denip eve gidildi. (bu arada takaslıkların içindeki bandmaster’de tonemasterin 2-3 yıl önce ona sattığı anfidir.) Kalan 50ytl için A kişisinin Msn’ye gelmesi için beklenmektedir. 2 gün sonra A kişisi Msn’ye gelir. "Lambanın birisi çatlak biride cayır cayır yanıyor" -cayır cayır yanmak ne demek onu da halen anlamış değilim- diyerek kestiği 50ytl nin üzerine zeytin yağı gibi çıkar. Gerizekalı tonemaster kişisi de 50ytl yi ona hediye eder. Ancak 12 gün sonra forumda yazdığı dipses, trafo yanığı, ve bilimum olumsuzluklardan halen A kişisinin haberi yoktur. Aradan 10 gün sonra A kişisi tonemasteri arayarak anfinde bunlar bunlar var. Ben bu kadar masraf yaptım bu ücretin yarısını ver. Olmadı lamba takımı hediye et. O da olmadı takaslık pedallardan birini gönder. Şeklinde isteklerde bulunduysa da tonemaster kişisi 50ytl sini sır eden A kişisini inandırıcı bulmayarak tekliflerini red eder.

ŞİMDİİ Hikayeyi okuyan Tüm Rocker, Blues'cu, Metal'ci, Punk'cu, Sazcı arkadaşlara soruyorum:

1: Bırakın değerini lambasını. Bir anfi satın aldığınızda onu denemeyi "Abi geldi bu ama ben bunu sonra deneyecegim simdik isler gucler.." deyip 10 gün sonraya mı bırakırsınız.

2: Aletin trafosunun yanık olduğunu, altında dip ses olduğunu yada A kişisinin saydığı zerzevatın olduğunu 10 gün sonra mı anlarsınız?

2.5: Gondermeden bir gun once tum Sakaryadaki muzisyenlerle bangır bangır caldiginiz anfinizi gonderdikden sonra aldığı anfinin orjinal olmayan kolonlarını degistirmek isteyen kisinin 12 gun sonra aletinizin yanık oldugunu soylediginde ne dersiniz?

3: Hatta aletin bozuk olduğunu var saydığımızda. Aleti alan kişi 700-800ytl masraf yaptıkdan sonra (ki bu 12 gün) mı aldığın kişi aranır?

4: Ya da "anfici abi ben buna yeni hoporlor takarken gumlettim sen bunu yap ben verecem sana paranı" dedikten sonra "Nee 700 - 800 ytl mi?" deyip kahroldukdan sonra "Ulen 12 gün oldu ama ben arıza çıkarırsam tonemasterden belki bişeyler tırtıklarız" havli ile tonemaster kisisine başvuran A kişisine YUH demez misiniz?

Sözün özü: Arkadaşlar ben bu camiada 3 senedir anfi alırım satarım. Sattığım sadece vintage anfilerin sayısı 30 u geçmiştir. Gitar, alet edevat'ın haddi hesabı yoktur. Bir Allahın kulu benim hakkımda kötü bir şey yazmış mıdır? Olumsuz herhangi bir feedback var mıdır?

Ailecek maddi kaygımız yoktur. Bireysel olarak da bişeyler alır satarım sırf zevk olsun diye. Alet ve edevat bulma konusunda Amerika ve Japonyaya dahi ulaşabiliyorum. Elimde başkalarının, “bulur muyuz? nee fiyatı şu kadar mı? oo ooo O 1970 tesla mı?” dediği yüzlerce Lamba v.s vardır. Kenarda durur. Reklam olsun diye değil küçük menfaatleri uğruna sahip olduğu Karakter gibi büyük şeyleri feda edebilenler için yazıyorum.

Adam gibi Mertçe ve Dürüstçe iletişime geçene ne Anfinin hesabını yaparım ne Lambanın nede herhangi birşeyin. Hesabını veremediğim veremeyeeceğim hiçbir işe girmedim, girmem.

Takdir Sizindir.
Tonemaster
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Ümit ile bir cok alıs&verisim oldu ve oldukca yakınımdaki insanlardandır kendisi, benim bu alıs verislerde hic bir problem yasamadığım gibi forumda da onlarca belki yüzlerce referansa sahip ve sorunsuz alıs verisi olmustur Ümitin.Elinden geldiğince yardımcı olmaya calısır her konuda ve böyle bir seyler uyduracak hatta düsünecek bi kisilikte değildir.

Ümit kesinlikle yalan söylemiyor.Amfi eline gectiğinden itibaren sürekli bir kosturus icinde söylediği problemleri halledilmek icin.Ve amfiyi de oldukca istekli almıstı..
 
halilpazarlama demiş ki:
her zaman söylüyorum özellikle yüksek fiyatlı gitar ve amfi denemeden bilen birine göstermeden kesinlikle almayın.çünkü alım satım deneyimimden söylüyorum kimisi sattığı alette sizi uyuz edebilecek bir özelliği (bozukluk) yazmıyor ve sonra siz alıp sorduktan sonra haa evet orda bi temasszılık var ama önemli değil beni rahatsız etmiyordu yada kullanmıyordum moduna giriyor.ve bu ufak tefek şeyler büyük sorunların habercisi olabiliyor.

yanlış anlaşılmaya yol açmamak için yazıyorum bu yorumum geneldir şahse yönelik değildir.2 arkadaş arasındaki sorunda taraf olmak adına yazmadım.konuyla ilgili genel bir öneridir sadece.
 
Re: Laylaylom Galiba Sana Göre Sevmeler (HOPAŞİNANAY galibaa

tonemaster demiş ki:
4: Ya da "anfici abi ben buna yeni hoporlor takarken gumlettim sen bunu yap ben verecem sana paranı" dedikten sonra "Nee 700 - 800 ytl mi?" deyip kahroldukdan sonra "Ulen 12 gün oldu ama ben arıza çıkarırsam tonemasterden belki bişeyler tırtıklarız" havli ile tonemaster kisisine başvuran A kişisine YUH demez misiniz?

Sözün özü: Arkadaşlar ben bu camiada 3 senedir anfi alırım satarım. Sattığım sadece vintage anfilerin sayısı 30 u geçmiştir. Gitar, alet edevat'ın haddi hesabı yoktur. Bir Allahın kulu benim hakkımda kötü bir şey yazmış mıdır? Olumsuz herhangi bir feedback var mıdır?

Tonemaster - Kerem Doğramacı


lotion demiş ki:
ve şu an tekrar telefon ediyorum ve kerem cevapsız bırakıyor,

saygılar,

Merhaba ,

Karşılaşılan herangi bir sorunda telefonlara cevap verilmiyorsa bence baya kıymetli bir FEEDBACK kazanmışın tonemaster. Lotion nickli arkadaşın "Bana tamamen haşat amfi yolladı" suçlamasını saçma bulup , nasıl oluyorda "Hoparlör değiştirmeye çalışırken yaktı bütün amfiyi ben biliyorum" diyebiliyorsun. Nasıl bu kadar eminsin yani.

Hatırladığın kadarıyla hoparlörleri orjinal değildi o amfinin , başlığa da yazmıştım. Önceden tamir ve modifiye görmüş bir amfinin ileride sorunlu çıkma ihtimali her zaman vardır. Bunu göz ardı edip "Alet sapasağlam yollandı" ibaresine sığınmanız bence çok doğru değil.
 
Ümit benimde alışverişim yaptığım sözüne güvenilir bir arkadaş. Ve bu tarz olaylara girerek kendine çıkar sağlayacak bir adam değil. Satılan ürün 15 gün içerisinde söylenildiği gibi çıkmıyorsa bu konuda satıcının sorumluluğu bence hala devam etmektedir.sonucta bu formdaki herkes elektronik devre uzmanı değil. ampliyi alır almaz içini açıp baksın tüm devreleri kontrol etsin. Umarım bir çözüme kavusur. geçmiş olsun ümit.
 
"sansasyon" nickli Durukan DERE'den Ibanez WD7 wah pedalı aldım, havalesini geçtiğim anda kargoya verdi ve ertesi gün aynen söylediği gibi tertemiz bir şekilde elime geçti, güzel bir alışverişti, teşekkürler...
 
Umit bu forumda muzigini yapmak isteyen ( ki bence yaptigi muzigide dinleyin gercekten iyi is cikaran) herhangi ticari yada karsidakini kandirmaya calisma kaygisi gutmeden alisverisini yapan insanlardan biridir. Alisveris yaparken karsi tarafin isteklerini sonuna kadar yapmaya calisan bir insandir. Kesinlikle bi dolandiricilik, yalancilik veya kolpalik yapacak bi insan degildir.

tonemasteri tanimam fakat bu telefonlari acmama olayi, senin muhattabin ben degilim budur deyip dedigi kisininde telefonlari yanitlamayisini aciklayamadigi takdirde burada herzmn suclu durumunda kalcaktir. Ustelik umitden acik teklif gelmis "buyrun guvendiginiz biriyle burda ustanin yanina gidelim o soylesin" diyo. Satilan amfinin tertemiz denmisken bu kadar sorunlu cikmasida cabasi. Ki laflarinizdan oyle anlasiliyoki elinizden bircok aletin gelip gectigine gore bu aletlerden cok iyi anliyo olmalisiniz ve dolayisiyla satarkende bu durumun farkinda olmaniz gerekirdi sizin dedigine gore. Guvene dayali alisverislerin yapildigi yerde her 2 taraf icidne bu tur seylerin olmasi ucuzu tabiki.

Umarim aranizda yakin zmnda bi cozume varip halledersiniz...
 
2 tarafın da haklı olduğu konular var fakat halilpazarlama güzel noktaya değinmiş. Para sebebiyle amfinin mahsur kaldığı belirtilmiş, bu kadar iyi bir amfiyi denemeden görmeden alınmasının açıkçası pek bir anlamı kalmamış bana göre. Yani iyi Türkiye'de bulunmayan bir amfi almak istiyorsunuz yapacağınız bir trene veya otobüse atlamak eğer yakın mesafeyse, eğer uzak mesafeyse bu forumda önceden alışveriş yaptığınız veya muhabbetiniz olduğu insanlara rica edersiniz olur biter. (2 taraf da bu forumda tanınan insanlar olduklarını yazmışlar) En azından bir sorunu var ise bile bilerek alırsınız.

Gelelim satıcı yönünden olay cancaliskanın dediği gibi üslup biraz savsaklayıcı olmuş. Yani en azından alilukas ın bi açıklama yapması gerekirdi diye düşünüyorum alıcıya.

Ek olarak ben de çok alıp satan bir adamım, alacağı şeyleri tam öğrenmeden araştırmadan ve denemeden alan sonra kurcalarken zarar veren veya beğenmeyip "yaa bunun arkasında çizik varmış demin mikroskop ile gördüm" tarzı mesajlara ben gene de iyi niyetle cevap veriyorum ama bazen sınırı aşanlar oluyor ki daha kısa zaman önce başıma geldi. Görüp beğendiği tamam dediği gitarı 2 saat sonra telefonuma "ya bunun arkasında vs vs şeyler" var diye mesaj yazıp parasını geri isteyen sonra da utanmadan benim paramın hesabını soran insanlar var. Açıkçası "Salak" yerine koyulmaması gerek insanın çünkü o zaman iyi niyet tamamen kötü niyete dönüşebiliyor...

kolay gelsin...

not: Sadece kişisel fikirlerimi belirttim. Alıcıyı da satıcıyı da tanımıyorum...
 
Hı hı Ümit'i bende tanırım.

Pedal ve Ps2 takası yapalım diye anlaştıktan sonra. Ankaranın falanca yerinden arabamla kendisini aldırtıp taksi niyetine onca saat trafikte evine götürten.

Daha sonra eve geldikten sonrada (msnde defalarca sormama rağmen pedalı biliyormusun dediğimde evet evet biliyorum sorun yok diyen )ben vaz geçtim pedal tonunu beğenmedim diyip vaz geçen.

Onca saat uğraştığımamı yanayım,
onca benzin parası harcadığıma mı yanayım,
onca sinirlendiğimle mi kalayım?

birileri birşeyler konuşurken biraz aynaya baksın önce kendini tartsın.

Demekki bu olayda Lotion (ümit) te zamanında başkasına verdiği zararların acısını çekiyor.

Allah işte bir yerlerden çıkartıyor.

Afedersiniz tüm arkadaşlar, herhangi bir polemik yaratmak v.s yapmak için bu msjı yazmadım. Bir alet alınırken karşı taraf temizde dese deneyip alınır.
Heleki amfi v.s pahalı cihazlarda gerekirse götürür kontrol ettirirsiniz, işi şansa bırakmamak lazım.

Bu arada blackmelkor (Emre) kardeşime fotoğraf makinamı sattım. Kendisi gayet iyi birisi yeni cihazı hayırlı olsun.
 
Lotion için yazıyorum,kim ne yaptı ne etti görmedim bilmiyorum,sorunu yaşayan arkadaşları da tanımıyorum.Fakat aklınızda olsun arkadaşlar bu tür arızalı bir ürün veya ayıplı bir ürün/hizmet satın aldığınız da hemen yaptırmayın bekleyin,karşı taraftan bir sonuç alamazsanız bilirkişiye başvurun.
Bu olay için konuşursak,elektronik bir cihaz hakkında sorun yaşanıyor,Adalet Bakanlığı'nın görev verdiği bilirkişi de genellikle Teknik Üniversite veya Enstitülerin hocaları oluyor.Kendilerinden bir rapor alıyorsunuz ve hukuki olarak bağlayıcı nitelikte oluyor.Ondan sonra karşı tarafa açılan davanın rapor sonucu doğrultusunda sonuçlanması daha kolay olabilir.

Bir tanıdığıma "sıfır" araba diye yeniden "boyanmış" bir araba sattılar yetkili bayiiden biz böyle bir yola başvurduk ve maddi-manevi tazminat dahil arabanın parasını söke söke aldık.

Umarım bir fikir vermiştir sizlere,iyi günler.

Tabi bana kalsa en iyisi ya güvenli ticaret portalından ya da elden alıp kullanmak,ama yine bu tarz sorunlarınız olursa gidip Bilirkişiden bir rapor alın,aklınızda olsun.
 
Geri
Üst