Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Buradan "GokhanA" nickli Gökhan beye çok teşekkür ediyorum. Böyle iyi bir insanı forumda bulabilmek gerçekten çok mutlu edici. Kendisine sonuna kadar kefilim. Çok büyük sevap işlemiştir kendisi. Tekrar teşekkürler.
 
yaklaşık 10 15 gün önce ardre4m adlı arkadaşla takas yaptık.ben dean razor back verdim oda ibanez jem.ben gitarı güzelce karton kutuyla gönderdim case i olmadığı için.bunuda ona belirtmiştim.fakat arkadaş ''ibanez jem555'' marka model gitarı klasik gitar kılıfında yollamış... gitar sapında bir çatlak ve kırık bir burguyla ulaştı elime.aklınızda bulunsun;) aldığımız gitarlar ucuz şeyler değil... yazık yani.
 
biraz uzun yazabilirim, bu bi dolandırıcılık ya da tam anlamıyla bi şikayet değildir. ama gurkanisevic (melih) ile yasadigimiz alışveriş sonrası beni bi miktar rahatsız eden, kafamı kurcalayan bi durumdur.

6.5 senedir bu forum üzerinden sayısını hatırlayamayacağım miktarda alım ve satım yapmışımdır. bunların içerisinde 1000 liranın üzerinde ürünleri şehirlerarası alıp satmaya yönelik işlemler de vardır. yaptığım alışverişlerde de turkrock üzerinden karşılıklı güven sayesinde bugüne kadar pek bi sorun yaşadığımı da hatırlamıyorum. zaten sattığım ürünün bi kusuru varsa genelde söylerim. ücretini de aldıktan sonra 1-2 gün beklerim herhangi bi şikayet olursa, geri iade etmek isterse karşı taraf diye sabrederim. ses çıkmazsa o zaman parayı kullanırım.

gitar konusunda yeni olan arkadaşlarıma hep roland micro cube öneririm. zaten forumlarda sırf bakınma maksatlı dolandığım için de kendilerine ikinci el olarak genelde bu amfiyi ben temin ederim. zaten kadıköy'de oturduğum için benim için yol ve zaman olarak da pek bi külfeti yoktur bu işin ve kar etme adına da hiçbir durum söz konusu değildir.

neyse uzun giriş yazısı sonrası biraz hızlanayım daha fazla sıkmadan. 4 Eylül 2010 cumartesi günü Melih (gurkanisevic) ile anlaşarak elindeki micro cube'u aldım ve satışı elden gerçekleştirdik. o gün fazlasıyla yoğun olduğum için amfiyi aldım eve getirip ardından hemen çıktım. ertesi gün de denemek için yeltendiğimde baktım ki daha önce arkadaşlar için aldığım diğer micro cubelarda olmayan şekilde rahatsız edici bi cızırdama vardı amfide. hemen bu sorunlu diye Melih'e geri dönmemek için acaba önündeki microcube stickerının titremesi sonucu mu oluşuyor diyerek ilk önce onu söktüm. cızırdama geçmeyince, yakınlarda oturan arkadaşımdaki roland microcube'u denemeye gittim, acaba onda da aynı sorun var mı diye. karşılaştırdığımda da farkettim ki onda bi sorun yok.

bunun üzerine eve gelip Melih'i aradım, ve bu yukarıda yazdıklarımı aynen kendisine söyledim ve geri iade etmemin mümkün olup olmadığını sordum. İlk aldığım tepki yok hayır geri alamam, parayı kullandım oldu. ben de bu şekilde arkadaşıma vermenin hiç içime sinmediğini söyledim (ki benim elimde de bi tane fender mini twin mi neydi küçük bi amfi var ve sırf cızırdadığı için satışa çıkarmıyorum). tabi cızırdama yoktu önceden cevabı geldi. sonrasında gayet isteksiz bi şekilde deneyelim ama işte bilmiyorum önceden ben çaldım yoktu bi sorun dedi.

bu yazıyı buraya taşımama sebep olan asıl kısma gelmek istiyorum. elden alışverişi gerçekleştirmiş olmamıza rağmen, sonuç olarak "ee alışverişi gerçekleştirdik bi gün sonra arıyorsun ben bu durumdan şüphelenirim. ya sana verdiğim amfiyi başka bi amfiyle değiştirdiysen" gibi bi suçlama ile çıkageldi. micro cube yazısını çıkardığımı söyledim diye bu sefer nereden bilebilirim benim amfim olduğunu dedi -ki çıkarmamış olsaydım da seri numarasını elinde tutmadığı sürece bilemezdi, ve seri numarası da hala üzerinde duruyor. tabi diyebileceğim tek şey ben bi şekilde güvenerek denemeden aldım, senin de aynı şekilde güvenmen gerekir oldu. ve para iadesi ile ilgili olarak da acelesi yok maaş günü filan olsa da olur dememe rağmen hiç yanaşmadı. hal böyle olunca amfiye baksak ve cızırtı olduğuna karar versek bile bana hiç de güven vermediği için hatta üstüne "elimde aynı amfiden bulundurup onu kendisinin kusursuz çalışan amfisi ile değiştirmiş olan bi ırz düşmanı" olarak suçlandığım için alternatif bi çözüm önerisiyle geldim. yani çözüm denebilirse tabi buna da.

amfiyi arkadaşıma aldığımdan dolayı ve sonuçta lambalı amfi de kullandığım için kulaklarım özellikle cızırtıya belki hassastır diyerek, ayrıca başkasının işi ile uğraşmak için böylesine bol bi vakte sahip olmadığım için dün akşam (6 Eylül 2010) amfiyi arkadaşıma hiç "bunda biraz cızırtı var ama" filan demeden resmen kazıklarcasına, umarım farketmez diyerek verdim. eğer farkederse o zaman amfiyi beraber deneyelim bakalım dedik Melih ile. ama denesek ne değişirdi bilmiyorum, bunda önceden cızırtı yoktu dese yapılacak hiçbir şey yok. biraz daha suçlanırdım hepten sinirlerim bozulurdu olabilecek en fazla şey bu.

neyse böyle yazınca çok çocukça çok ufak meseleler gibi gelse de insanı "ben ömrümde bir karıncayı bile incitmemiş ben, yaşar usta" moduna sokuyor. ve tüm iyi niyetlere rağmen bunun altında hiç aklıma gelmeyecek argümanlarla art niyet aranması benim kafamda karşımdaki kişinin iyi niyeti ile ilgili soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor.

işin özü en başta dediğim gibi bu bi şikayet mesajı değildir. sadece gurkanisevic ile alışveriş yaparken, aldığınız ürünü hiç bi kusuru olmadığından emin olana kadar birlikte deneyerek, öyle alın şeklinde bi uyarıdır. bu kadar yazı sırf bunun içindir evet.
 
Komikhocuk nickli Serdar abiden pedal aldım. Bayram nedeniyle kargoların kapanması dışında en ufak bi sorun çıkmadı. Son derece ilgili, güvenilir birisi. Kesinlikle güvenebilirsiniz kendisine.. Tekrar teşekkür ediyorum..
 
Misurulu nickli arkadaşım ilkerle seneler sonra tekrar görüşüp gitar takası yaptık.herşey için buradan da teşekkür ederim.güven sorunu yaşamanız imkansız :)
 
AKG ile bir alışverişimiz olamadı, yazmamıştım şimdi yazim dedim kendini görünce.
ben yine en iyiye yorup belki başına birşey gelmiştir falan demiştim de alınık ilanını görünce ekliyim istedim.
Kişi ile toplamda belki 3 saate varan telefon görüşmesi yaptık. Taraftar olmadığım tekliflerde uzun ısrarlarda bulundu ve sonunda çok istekli olduğuna kanaat getirip kabul ettim. Sonra bir süre aramadı, ben arayınca ulaşamadım. Belki ölmüştür falan dedim. Sonra tekrar aradı, özür diledi. konuşmalar kaldığı yerden devam etti, yine teklifine olumlu yaklaşacağımı söyledim. Birkaç saate kadar arayacağını söyledi ve bir daha ses seda çıkmadı.
Üstelik son konuşmamızda, bu kadar olaydan sonra kesin alacağını, ne olursa olsun alacağını söyledi ve ben de bunca konuşma burda kalırsa hiç hoş olmayacağını belirttim.

Onca zaman oyalaması, zaman kaybı, vaatleri, sonradan öğrendiğim başkalarını da oyalama olayları, bu kişinin ne kadar ipe sapa gelmez olduğunu düşündürdü.
Bu kişiyle bu saatten sonra alışverişim ancak şu şekilde olur ve size de bunu tavsiye ederim:

Hesap numaranızı verin, 'kardeş, parayı yatırınca ararsın' diyin ve bitirin. Yoksa sarılarak dağdan aşağı yuvarlanan 2 keçi durumuna düşebilirsiniz.
 
semizotu25 isimli üyeden Hardcase aldım istanbul dışında olduğum için bir arkadaşım elden aldım bayram ertesi istanbul a dönüp case i teslim aldığımda satış konusunda belirtilen Gator GW-ELECTRIC-TW Laminated Wood olmadığını hatta case in bass gitar case i olduğunu anladım.Kendisine ulaştığımda şehir dışında olduğunu 15 güne kadar döneceğini case in parasına telefon aldığını ama döndüğünde bir çözüm bulacağını söyledi.Şimdi ise geri ödeme yapmayacağını ilan etti.
Bu kişiden yaptığınız alışverişlerde dikkatli olun lütfen.

ayrıca kişi ile ilgili işlemde yapılmasını rica ediyorum artık forumdan banlanırmı bilmem.
 
Sevgili @korhandere nickli Serdar ile gözünüz kapalı alışveriş yapabilirsiniz müthiş iyi müthiş ilgili ve hızlı bi adamdır kendisi bunu zaten forum ahalisi biliyor ama ben yine de tekrar edeyim dedim.
İyi forumlar.
 
Bu başlıga sanıyorum toplam 4 yada 5 mesaj yazmışım, başlamışken şimdiye kadar alış-veriş yaptıklarımada tekrar teşekkür etmek istedim. Birçok kişinin nicklerini hatırlayamadım, hatırlayamadıgım veya kesin emin olamadıgım kişileride yazmadım; onlardan da özür diliyorum. Mesaj atarlarsa onlarıda eklemekten zevk duyarım. Aklıma gelenler şu şekilde:

01
Acidrock
aimlessmentality
ambarguitars
Amlodipin
ayetgin
battlemaniac
barisk2
bensunaf
Blackened85
blink
BloodAnthem
boran
Bosphoroux
Boutique_Man
brideofevil
brutality06
caglars
cihanyum
coreless
cyrex_t
den_nis
dethklok
Dimedroid
DMAIC
Dragonchaser
edizzkral
eraypolat03
ermantepe
evrenozlu
fatihelloween
fuckyouokey
GIRNATA
GokhanA
guitarology
hard-rakI
hakimamca
hammerandtheanvil
haydarsalik
helalmustafaabi
i-coot
icemanx
jackalkoray
lagosis
level_-_3
mecmast
medineli
meywesuyu
mistread4u
_Mr_Crowley_
MrSamwise
nurialcho
oguzaslan66
olgacxxx
Oramiral
oywton
ozguryurtoglu
pagwon
pickguarddestek
prowler_market
powerseller26
radical
realdream_23
reddiye
samrahb
salom
scalloped
semizotu25
sertanbomba
split
soulbeat
susuzyaz
tonguch
uYuS
vigiliante
war_and_pain
weapon
yabantas
yndnrg7321


Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.
 
akay demiş ki:
semizotu25 isimli üyeden Hardcase aldım istanbul dışında olduğum için bir arkadaşım elden aldım bayram ertesi istanbul a dönüp case i teslim aldığımda satış konusunda belirtilen Gator GW-ELECTRIC-TW Laminated Wood olmadığını hatta case in bass gitar case i olduğunu anladım.Kendisine ulaştığımda şehir dışında olduğunu 15 güne kadar döneceğini case in parasına telefon aldığını ama döndüğünde bir çözüm bulacağını söyledi.Şimdi ise geri ödeme yapmayacağını ilan etti.
Bu kişiden yaptığınız alışverişlerde dikkatli olun lütfen.

ayrıca kişi ile ilgili işlemde yapılmasını rica ediyorum artık forumdan banlanırmı bilmem.

1) Bu yaşına kadar daha Türkçe' sini kullanmayı bilmeyen bir kişi ile alışveriş yaptığım için utanıyorum.

2) İlanımda ürünün fotoğraflarını yayınladım, beğendiniz bana kendiniz teklif ettiniz dolayısı ile hiçbir eksiği olmadan verdim ben size bunu. Eğer bunun gitarınıza uyan bir case olmadığını fotoğraflarda açık açık göstermeme rağmen, anlamıyorsanız bence "amatör müzisyenliği" bırakmanız lazım.

3) Gator case olmadığını iddia ediyorsunuz ama gidip Zuhal Müzik' e sorabilirsiniz, bilmeden kimseye çamur dahi atmayınız. Biraz araştırıp bilirkişi olmaya bakınız.

4) Kimseye hesap vermek zorunda değilim ama anlatayım. Case' in parasını 13 gün beklettim, 14. gün telefon aldım ve aldığım gibi saat 18:00 otobüsü ile tatil yolculuğuna çıktım, yani 13 gün bu parayı beklettim, sorun olmasın diye ama ses seda çıkmadı. Birde Müzik Mağazalarında dahi en geç 7 gün içerisinde değişen bir ürün için 15 gün sonra arayıp "ben bunu denedim gitarıma sığmadı da onun yerine 6 adet tel verin bana arkadaşımda anlamamış" filan deyip ürün değişimi isterseniz güler geçerim ki 15 gün sonra döneceğim yani toplam 28 gün sonra kimsenin ürününe değişim yapamam. Bu ticaret hukukuna bile aykırı, aradığınızda 15 gün geçtiğini düşünmeden bir çaresine bakmaya çalışırım dedim, ama bir baktım ürün değişim süresi dolmuş kusura bakmayın, ben sizin o ürünü hasarlamadığınızı nereden bileceğim?

Şimdi "ürünü hasarladı geri vermeye çalışıyor sahtekar" desem sizi forumdan attırmak için ricada bulunsam etik olur mu?

5) Madem arkadaşınıza güvenmiyorsunuz neden hemen ürünü satın aldınız kendiniz 15 gün sonra deneyerek alsaydınız ben mi zorladım arkadaşa satacağım ille diye? HAYIR! SİZE BİLE ZORLA SATMADIM GELDİNİZ FOTOÐRAFLARA BAKTINIZ TEKLİF ETTİNİZ ARKADAŞINIZA SATTIM, ZUHALE AÇIN TELEFONU SORUN BAKALIM SAHTE MİYMİŞ?

Burada kendinizi kınayın. Forumda o kadar ürün sattım tek sorun siz ile çıktı. Hemde haksızca suçlanıyorum sahtekar diye. Fotoğraf belli, alındığı yer belli, gelip burada beni kötülemek adına güzel bir oyun içine sokuluyorum.

Birde forumdan atılmamı istemişsiniz, iyi, hoş, güzelde daha kuralları okumadan gelip burada ahkam kesmeye çalışıp, kurallara uyduğumdan dolayı bir kere bile uyarı cevası yememiş birisi olarak cehaletinizin kurbanı olmayınız, ben kimseyi dolandırmadım fotoğrafları da buraya koyuyorum anlayan anlar sahtekarlık var mı diye? Anlamayan da 15 gün sonra ürünü kullanıp, millete çamur atıp "beni dolandırdı, aynı kaynım" diye ithamlarda bulunur! Aman akay nickli kişiden uzak durunuz. Çünki kendisi fotoğraflarda gördüğü ürünü tanımlayamamakta ve çamur atmakta. Kolay gelsin.

Bu arada fotoğrafları buyrun o kadar belli etmişim boşluğu anlayan anlıyor işte ;


wuia.jpg

2vao7wi.jpg

beu3yg.jpg
 
semizotu25 demiş ki:
akay demiş ki:
semizotu25 isimli üyeden Hardcase aldım istanbul dışında olduğum için bir arkadaşım elden aldım bayram ertesi istanbul a dönüp case i teslim aldığımda satış konusunda belirtilen Gator GW-ELECTRIC-TW Laminated Wood olmadığını hatta case in bass gitar case i olduğunu anladım.Kendisine ulaştığımda şehir dışında olduğunu 15 güne kadar döneceğini case in parasına telefon aldığını ama döndüğünde bir çözüm bulacağını söyledi.Şimdi ise geri ödeme yapmayacağını ilan etti.
Bu kişiden yaptığınız alışverişlerde dikkatli olun lütfen.

ayrıca kişi ile ilgili işlemde yapılmasını rica ediyorum artık forumdan banlanırmı bilmem.

1) Bu yaşına kadar daha Türkçe' sini kullanmayı bilmeyen bir kişi ile alışveriş yaptığım için utanıyorum.

2) İlanımda ürünün fotoğraflarını yayınladım, beğendiniz bana kendiniz teklif ettiniz dolayısı ile hiçbir eksiği olmadan verdim ben size bunu. Eğer bunun gitarınıza uyan bir case olmadığını fotoğraflarda açık açık göstermeme rağmen, anlamıyorsanız bence "amatör müzisyenliği" bırakmanız lazım.

3) Gator case olmadığını iddia ediyorsunuz ama gidip Zuhal Müzik' e sorabilirsiniz, bilmeden kimseye çamur dahi atmayınız. Biraz araştırıp bilirkişi olmaya bakınız.

4) Kimseye hesap vermek zorunda değilim ama anlatayım. Case' in parasını 13 gün beklettim, 14. gün telefon aldım ve aldığım gibi saat 18:00 otobüsü ile tatil yolculuğuna çıktım, yani 13 gün bu parayı beklettim, sorun olmasın diye ama ses seda çıkmadı. Birde Müzik Mağazalarında dahi en geç 7 gün içerisinde değişen bir ürün için 15 gün sonra arayıp "ben bunu denedim gitarıma sığmadı da onun yerine 6 adet tel verin bana arkadaşımda anlamamış" filan deyip ürün değişimi isterseniz güler geçerim ki 15 gün sonra döneceğim yani toplam 28 gün sonra kimsenin ürününe değişim yapamam. Bu ticaret hukukuna bile aykırı, aradığınızda 15 gün geçtiğini düşünmeden bir çaresine bakmaya çalışırım dedim, ama bir baktım ürün değişim süresi dolmuş kusura bakmayın, ben sizin o ürünü hasarlamadığınızı nereden bileceğim?

Şimdi "ürünü hasarladı geri vermeye çalışıyor sahtekar" desem sizi forumdan attırmak için ricada bulunsam etik olur mu?

5) Madem arkadaşınıza güvenmiyorsunuz neden hemen ürünü satın aldınız kendiniz 15 gün sonra deneyerek alsaydınız ben mi zorladım arkadaşa satacağım ille diye? HAYIR! SİZE BİLE ZORLA SATMADIM GELDİNİZ FOTOÐRAFLARA BAKTINIZ TEKLİF ETTİNİZ ARKADAŞINIZA SATTIM, ZUHALE AÇIN TELEFONU SORUN BAKALIM SAHTE MİYMİŞ?

Burada kendinizi kınayın. Forumda o kadar ürün sattım tek sorun siz ile çıktı. Hemde haksızca suçlanıyorum sahtekar diye. Fotoğraf belli, alındığı yer belli, gelip burada beni kötülemek adına güzel bir oyun içine sokuluyorum.

Birde forumdan atılmamı istemişsiniz, iyi, hoş, güzelde daha kuralları okumadan gelip burada ahkam kesmeye çalışıp, kurallara uyduğumdan dolayı bir kere bile uyarı cevası yememiş birisi olarak cehaletinizin kurbanı olmayınız, ben kimseyi dolandırmadım fotoğrafları da buraya koyuyorum anlayan anlar sahtekarlık var mı diye? Anlamayan da 15 gün sonra ürünü kullanıp, millete çamur atıp "beni dolandırdı, aynı kaynım" diye ithamlarda bulunur! Aman akay nickli kişiden uzak durunuz. Çünki kendisi fotoğraflarda gördüğü ürünü tanımlayamamakta ve çamur atmakta. Kolay gelsin.
1-Konumuz ticaret siz benim nasıl yazı yazdığımı ölçmeye çalışıp rencide etmeye çalışıyorsunuz.Bu bile seviyenizi gösterir.

2-Madem 15 gün kuralınız var.Sizinle case için ayın 3 ünde anlaştık. ben sizi ayın 15 inde aradım. 12 gün geçmiş.şuan bile 15 gün dolmadı siz konuyu açtığınız gün ile sattığınız günü karıştırıyorsunuz sanırım.

3-Case i sattığını konuda mydukkan linkini verdiğiniz ürün ile teslim ettiğiniz ürün aynımıdır?

4-Dükkan satışlarında15 gün mazeretsiz iade için geçerlidir(ki o bile geçmedi).YANLIŞ TAKDİM EDİLEN yada ayıplı ürünler için 30 gündür.

5- Resimlere dikkat etmedim bu konuda hatalıyım bunu kabul ederim.

6-Madem bu kadar sebebiniz var sizi aradığımda iadeyi kabul ettinizde sonradan neden vazgeçtiniz 15 falan olmadı.Daha sonra telefonlarıma neden ve attığım sms e cevap gelmedi.Davranışlarınız bile suçlu psikolojisi içeriyor.

Profesyonel Müzisyen de değilim öyle bir iddiam hiçbir zaman olmayacak.Ama 120 tl içinde sizinle daha fazla münakaşa etmem.Bass Hardcase i lazım olan bir arkadaş çıkar.

BURADA ASIL TRAJİKOMİK OLAN HADİ DİYELİM BEN RESİMLERDEN BASS HARDCASE'İ OLDUÐUNU ANLAYAMADIM.SİZ EVİNİZDEKİ CASE'İN NASIL BASS HARDCASE'İ OLDUÐUNU ANLAYAMADINIZ?

1-ANLADINIZDA BU ŞEKİLDE SATTI İSENİZ SAHTEKARSINIZ.

2-ANLAMADINIZDA SATTI İSENİZ ASIL AMATÖR MÜZİSYEN SİZSİNİZ.
 
Geri
Üst