Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Mebla olarak küçük ama beni çıldırtan bir olayı paylaşayım.Zira sizlerde beni; yapmış olduğum sayısız alış veriş ve diğer işlerden beni tanırsınız...Yüzlerce olayın arasında böyle bişey olması insanın canını sıkıyor.Sabrınıza istinaden olayı özetledim :) Bundan 5 ay önce sahibinden.com sartlıreflex nickli kullanıcının sattığı 550 tl olan ampı almak istedim.İlan sahibini aradım ve amplinin kendisinin değil arkadaşına ait olduğunu öğrendim .Ondan sonraki tüm alışveriş mevzuları o kişi ile gerçekleşti.

Arkadaşı olan ve ampliyi satan kişi Umut Yunus ATEŞ isimli bir şahıstı.


İlanda amplinin hiçbir işlevsel probleminden bahsedilmemişti.Telefon görüşmelerin dede herhangi bir şeyden söz edilmedi.

Ben telefonda ona amp +kargo için 570 tl ödemeyi önerdim ve kabul etti.Bende hiç güven problemi yaşamadan hesabına parayı havale ettim.Kargo parası arkadaşa çok tutmasın diye de kendi şehrimdeki MNG kargo şubesini verdim. Zannımca 550 tl ilan açılan bir cihaz için kargo dahil 570 tl ödemeyi önermek adaletsiz değildir.

Neyse kargoyu yolladığını söylediğinin ertesi gün bende kargoyu almaya gittim. Kargo İstanbul’dan gelmişti - Şubeden tam paketimi aldım çıkıyordum ki kargocu nereye abi bu paketin ödemesi var dedi.Kendisini aradım ulaşamadım, şaşırdım herhalde bir yanlışlık olmalı dedim ve çıkış şubesini arattım en nihayetinde gönderiyi teslim alan adam gayet emin bir şekilde karşı ödemeli gönderdi dedi.

Neyse gene yanlışlık olmalı sonra hallolur diyerek tam 45 TL kargo parasını bayıldım oysa ben zaten üstüme düşeni yapmıştım.

Daha sonra kendisine telefonla ulaştım o an yanında para olmadığını ve öyle yollamak zorunda kaldığını kargosunun zaten benim ekstradan ödediğim 20 tl den daha çok tuttuğunu vs den bahsetti.Kızmıştım; param yoktu demek bahane olamazdı çünkü parayı kendisine gönderdim oradan çekebilirdi ve de sonuçta daha önceki konuşmamızda kargo+ampı 570 TL ye kabul etmişti sözünde durabilirdi veya telefonla kargocudan beni arayıp karşı ödemeli gönderdiğini söyleyebilirdi....Neyse diyerek kargo parasını değil bana 20 TL fazla yatırdığım ücreti göndermesini istedim tamam dedi.Üstelik yolladığı amplinin reverb katıda bozuktu ve ne ilanda nede konuşmalarda bundan bahsetmedi ben sorunca da zaten aldığında öyle olduğunu söyledi-sanırım hatam her şeyi çalışıyor mu diye sormamam :) hani suçu üstüme alabilirim :)

1 hafta geçti yok aradım vakit yoktu yatırıcam dedi.

1 hafta daha geçti aradım seçim için memlekete döndüm yatırıcam dedi.

15 gün sonra aradım hesap noyu kaybettim dedi tekrar verdim.

1 hafta sonra aradım yatırdım dedi bende hesabımı kontrol ettim yok tekrar kontrol et dedim.

2-3 gün sonra aradım yanlış hesaba gitmiş para bana tekrar hesap nosunu mesaj atar mısın dedi yolladım.

1 hafta daha sonra kendi telefonlarını açmadı bende arkadaşının (ilan sahibinin) telefonundan ulaştım- durumum kötü dedi.

1 hafta sonra aradım-aradım açmadı ve gene arkadaşına ulaşarak benim telefonuma bakmasını söyledim. Ulaştım artık bu işin kabak tadı vermeye başladığını beni salak yerine koyduğunu ve bu davranışlarının çok ama çok adapsız olduğunu telefonu açmamanın beni daha çok kızdırdığını meselenin para olmadığını ama bu şekilde yaparak beni kızdırdığını söyledim ve artık yatırmasını istedim.

—Ondanda bi boy sanki ona çirkeflik yaptığımı ima eden sözler

—Arkadaşını arayıp daha fazla rahatsız etmememle ilgili ahlak öğretileri vs vs. sözcükleri

-Ona verdiğim hesap nosun yanlış olduğu iddiası vs vs..

-Yanlışlık olmadığını söyleyince nasıl bu kadar emin olduğuma dair felsefik yaklaşım vs derken 1-2 kere daha aradım ve sonuçta almak istediğim meblağın 2- katı kadar telefon ücreti ödemem sinir bozukluğu sebebi ile vazgeçtim paradan puldan.... (hesap numarısı için gayet eminimdir çünkü bu hesap nosunu günde 3 kez birilerine veririm yaptığım iş gereği ve bu zamana kadar birtek UMUT YUNUS ATEŞ le sorun yaşadım ne hikmetse)

Yani bazen insanı çileden çıkaran uyanık geçinen birisi bir gün size de denk geliyor. Yüzlerce alışverişten tek bir sefer çileden çıktım oda bu şahıstı.Sorun daha önceden de dediğim gibi 20TL para değil beni salak yerine koyması oldu...UMARIM BU YAZIYI BİR ŞEKİLDE OKUR VE 20 TL İÇİN KENDİNE SÖYLETTİĞİ LAFLARI HAZMEDER :) bu arada dolandırıcılığın 20 TL side milyarı da bir benim için. dünyadaki en büyük günah hırsızlıktır.Cinayet karşınızdakinin yaşam hakkını çalmaktır mesela --Yalan söylemek ve aldatmak da hırsızlıktır karşınızdaki insanın yaşam enerjisini ve güvenini çalarsınız....
UMUT YUNUS ATEŞ denen bu şehir uyanığını ile Alış-Veriş yaparken cok dikkatli olun Yaşam Enerjiniz sizde kalsın :)
 
Mastercihan geçmiş olsun. İnsanlar 'adalet' kavramını hala öğrenemediler. Bırak ,bu kurnaz geçinen kişiler 50, 100 götürüp kar ettiğini zannetsinler. Lakin, dünyada bile bu paranın daha doğrusu hakkın kat kat fazlasını ödeyecekler, ödüyorlar da. Tanıklık ettiğim bir olaydan etkilendiğim için söylüyorum bu sözü...HAKLARIMIZ HİÇBİR ZAMAN HELAL DEĞİL! Bunu bilsinler...

Bulloween nickli Bülent beyle alış-verişimiz oldu. Sorunsuzdu. Kendisi ürün hakkında, avantajı olsun, dezavantajı olsun, en sağlıklı biçimde aydınlattı beni. Fiyatta da yardımcı oldu. Paketleme konusunda da çok itinalı davranmış, sağolsun. İnsan onunla alış-veriş yaparken "Abi ürünü istediğin zaman gönder, hiç sorun değil!" diyor rahatlıkla. Güvenle alış-veriş yapabilirsiniz.
 
halilfiratkurter nickli arkadaşla yaptığım alışverişte paranın bi kısmını ürün eline geçince gönderecekti fakat ürün eline geçtiğinde inanılmaz derecede çamura yattı, yok kargoyu neden ben karşıladım yok bunu neden öyle yapmadık vs. bu bahanelerle paramı tam 103 lira eksik ve bir bucuk hafta gecikmeli yolladı. kendisine parayı teslim almadan ürün yollamanızı katiyen önermem.
 
AykanKK ile güzel bir takas gerçekleştirdik,daha wah pedalı çalıştıramadım ama olsun,:D,kendisi ile herhangi bir problemim olmadı,rahatlıkla alışveriş yapabilirsinizTeşekkürler Aykan.
 
caner.turen bu nickli arkadaşa dikkat edin profil resmi beni uzun süre önce dolandıran Bilal Taşkın isimli şahısa acayip derecede benziyor zmanında facebook profilinden resimlerini almıştım hatta netten biraz araştırırsanız biraz bilgi sahibi olabilirsiniz http://www.gitardersivideo.net/her-telden/13814-dolandirici-dikkat-bilal-taskin.html ve bu konun içinde benim açtığım yine bu şahıs adına bir konu var incelemenizde fayda var. Eğer kişiler birbirine benziyor ise özürümüde dilerim ama alış veriş yapacak arkadaşların dikkat etmeleri rica olunur...
 
KoRnoManiac arkadaşımdan ani bir kararla Jackson SL2H gitar aldım. Çok kısa sürede hazırlayıp bir günde elime ulaştırdığı için teşekkür ederim. Kendisi zaten forumun çok eski kullanıcılarından, benim referansıma ihtiyacı yoktur ama son sayfada görünmesi daha kolay, burada da bulunsun istedim.
 
"methelot" nickli arkadaştan aldığım son derece iyi durumdaki Ibanez RG2550 gitardan ve kendisi gibi çok ilgili, dört dörtlük birisiyle tanışmış olmaktan duyduğum memnuniyeti turkrock ahalisi ile paylaşmak isterim.
 
KoRnoManiac arkadaşımdan ani bir kararla Jackson SL2H gitar aldım. Çok kısa sürede hazırlayıp bir günde elime ulaştırdığı için teşekkür ederim. Kendisi zaten forumun çok eski kullanıcılarından, benim referansıma ihtiyacı yoktur ama son sayfada görünmesi daha kolay, burada da bulunsun istedim.
Teşekkür ederim, diabolique arkadaşım da sağolsun hiç tereddütsüz ve sorunsuz parayı gönderdi. Güzel bir alışveriş oldu, sonuna kadar güvenebilirsiniz :)
 
lucy strike nickli Münip bey ile keyifli bir alış veriş yaptık. Kendisi edinilebilecek en iyi dostlardan da biridir. Herşey için teşekkürler azizim! \m/

Ben de aynı şekilde Münip ağabeyden Box Of Rock aldım, kendisi saygıdeğer büyüklerimizden, kendisine teşekkürü borç bilirim, her şey sorunsuzdu, çok teşekkür ederim :)
 

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Olan olmuş ama en azından içtenlikle yazmışsınız herşeyi, o dönem durumları açıklasaydınız emin olun hiç lafını bile yapmazdım zaten çevredeki alışveriş yapmış olsun olmasın herkes yapimi biliyor bu tarz şeylerde hiç olumsuzluk yaratmadım,yapıma uymuyor. Herşey için yine teşekkürler canınız saolsun dürüstçe sölendikten sonra alacagın verecegin mahçubiyetin önemi yok.Konu kapandı gitti.
 
Geri
Üst