Haberlerdeki Değişiklikler

özellikle başta atv olmak üzere çok değişti bu haber programları mesela örnek olarak atv de bir ara geliyor bir adam çıkıyor abudik gubudik şeyler yapıyor yok mesela birisi birisini burmuş geçiyor bir yer gösteriyo kameraya evet zanlının elinde bu silah vardı böyle ateş etti(ateş ediyor) daha sonra gidip baktı falan bir başka gece başlık artık hırsızlar çelik kapılarıda açabiliyor orada bize hırsızların nasıl kapıları açtıklarını gösteriyorlar ve tıpatıp insanları hırsızlığa özendiriyorlar bize hırsızlardan nasıl korunucağımızı değilde nasıl hırsızlık yapıcağımızı gösteriyorlar tv nin dizi lerinin reklamlarını yapıyorlar oyuncuları çıkarıyorlar hergün başka bir diyetisyen çıkarıyorlar haberlerin tam bitmesine yakım REKLAM koyuyolar(ki en uyuz olduğum şeylerden biridir)bu değişiklik nedir yani çok canımı sıkmaya başladı bu haberlerinde popülere ayak uydurmaya çalışmalarına artık gazete okuyamaz haber izliyemez olduk nefret ediyorum
 
Benim Cici Silahım diye bir belgesel film vardı. Onu izle. İnsanları aslında şiddete yönelten şeyin ne olduğunu anlayacaksın.
 
Atv Haber'deki değişiklikten artık haberleri başka bir kanalda izliyorum artık hangisinde haber varsa .) Ali Kırca da ya yaşlandı ya da değişime ayak uydurma çabasına girdi böyle saçma sapan konuşuyor arada. Böyle gündemdeki bir konu seçiliyor, stüdyoya iki üç adam çağrılıyor işte konuyla ilgili önce özel bir haber gösterimi ardından konuklara sizin bu konu hakkında düşünceleriniz neler deniyor ondan sonra bir iki tane daha haberimsi şey gösteriliyor ve tekrardan bir konuk işte ya yazar ya müzisyen filan... Zaten uyuyan halkı iyice uyutmaya çalışmak neden, anlamak zor... Bir de alakasız olcak belki ama daha birkaç hafta önce gösterilen haber yeni habermiş gibi önümüze sunmaları çok komik ya yapmayın, haberiniz yoksa yoktur .)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
evet gerçekten aslında atv deki bu değişiklik taa barış manço nun ölümüne dayanıyo barış manço öldükten sonra her haber bitiminde barış manço çalar bize duygu sömürüsü yaparlardı
 
bide biraz da eğlenelim veya hayvanlar alemi adı altında bir haber bülteninde ne aradığı bilinmeyen görüntüler yokmu. özelliklede araba kazaları veya çeşitli kazalar geçiren insanların görüntülerini "eğlenelim" başlığı altında vermeleride insanlıktan ne anladıklarını gösteriyor.
 
Haberler kuşağını iyice reality şova dönüştürdüler.
Haberden çok herşeye benziyor, iyice magazinel panayır oldu...

NTV haber iyi. En azından ciddi ciddi haberler veriyorlar.
 
Haberlerde önüne geçilmesi gereken ve izlemekten rahatsızlık duyduğum bir konu da "Ayşe artık koşmak istiyor", "O da yaşıtları gibi okula gitmek istiyor", "Büyüyünce tek istediği şey doktor olup insanları sağlığına kavuşturmak" cümlelerinin gezindiği ve fonda insanları sömüren bir müzik ve vicdanları muhallebi kıvamına getirmeye çalışan "hümanist toplum nerdesiniz?" nidaları...Bir kişinin böyle bir yardıma ihtiyacının olduğunun duyurulması normal ama bunu abartıp insanların gözüne sokulmasınından çok rahatsızım...Sanki anlaşılmış gibi her haber programının farklı bir haberi oluyor nedense bu tarzda...
 
Kanalturk çok iyi bu aralar.Bir de tv8 haberleri.
Ama kanalturk bu aralar favorim.Programları da kadrosu da çok iyi.Attila İlhan, Tuncay Özkan-Cüneyt Arcayürek, Hulki Cevizoğlu.
atv, kanal d, show, star, tgrt beş para etmez.
Bkz:"Satılmış medya patronları"
 
ooo kanal türk izliyoruz bundan sonra o zaman
bu arada şöyle birşey var televizyonlar artık başka kanallardaki programları eleştirmeye başladı yok izmir de cinayet oldu 2 tane önce kocası karısını öldürdü sonra öldüren çocuğun babası damadını öldürdü ve babasını bıçakladı bu 2. cinayetten önce kadının sesine çıkmıştı bunlar star tv ye bir bakıyorum cinayetin işlenmesinin nedeninin o program olduğunu falan söylüyor falan
 
Aman diyim arkadaslar KanalTurk'e dikkat edin... Adamlar olaylarin aslini astarini arastirmadan laaak diye son dakika haberi olarak onemli olaylari carpitip carpitip haber diye veriyorlar... Ayrica mesela bu Turk askerlerinin basina cuval gecirilmesinden sonra Turklerin de Amerikalilari "cuvallamasi" (ne kadar dogru hala belli degil) haberini "Rovansi aldik!" gibi patavatsiz bir bicimde verebilecek kadar da piskinler... Ben sahsen pek begenmiyorum bu adamari... Ayrica Cevizkabugu Hulki de ayri bir olay pek izlenesi-dinlenesi -okunasi birisi degil bence...
 
Tv8 ve NTV nin haberleri izlenesi durumda.. Diğer belli isimli kanallar neyi haber yapıcağını şaşırmış...

Bu arada Kanal D'nin yaptığı birşey var dikkatinizi çektimi? Harcanan Tirilyonlar gibilerinden bir ismi var haber arasında veriyor... Satılmış Medya çaktırmadan geçmiş hükümetleri suçluyor daha önce neden yapmadılar acaba bu haberleri...
 
artık reklam delisi olduk ya.önceden haber dedinmi gerçekten haber verirlerdi şimdi asparagas haberler.yok baron ne yapmış yok polat ölmüş.show haberde neredeyse her akşam bu kurtlar vadisi denen aptalca diziden bahsetmesi beni delirtiyo.ayrıca dediğiniz gibi haber sırasında reklamlarda gıcık ediyo insanı.işin kötüsü reklamlar başlamadan 1 dakikalık ayrı reklam veriyo reklamlar başlıyo.bittikten hemen sonra tekrar 1 dakikalık reklam veriyolar.
 
ntv yi izliyorum ben artık gerçekten çok iyi adamlar ve ntv diğer konulardada çok kaliteli bence özellikle perşembe akşamları komik yüzüyle tanıdığımız okan bayulgen in bir programı var ve elemanımız o konu hakkında bütün hafta araştırıyor çıkıyor ve gerçekten çok eğlenceli ve bilgilendirici programlar oluyor
 
En acısı da TRT'deki göze batan büyüklükteki olumsuz değişiklikler. Hatırlıyorum da, TRT Ana Haber fi tarihinde 20.00'da başlar, 21.30 gibi de biterdi. Şimdi yarım saat kadar sürüyor. Gerçekten acı. Haber alma özgürlüğümüz gitgide kısıtlanıyor. Birileri düğmeye mi bastı ne? :D
 
Gerçek haber konusnda NTV veya CNN Turk.En kaliteli haberler bu iki kanalda var.Yani bir diyetisyenin,bir ünlünün yaşamının ana haber bülteninde ne işi var ? Yayın saati yetiştiremiyorsa araya başka şeyler koyar,dengelersin ama ana haber bültenleri bence çok farklı olmalı.Birkaç yıl önce ana haber dendiğinde büyük kazaları,siyasi ve politik karar ve hareketleri ve ülke açısından önem taşıyan olayların aktarıldığı haber programları akla gelirdi,şimdi magazin oldu.Hadi öğle haberlerinde pek gelişme yoktur,anladık ama ana haberde de böyle bir gidiş olmazki.Artık işin içine para ve reyting hırsı girdi,kanallar çoğaldı ve büyük bir yarış başladı.Kimse de demiyor ki;ben kendi kulvarımda koşayım.Sonra bu kanallar,her konuda,her işe bilsin,bilmesin el attı.Dolayısıyla bilmeden yaptıkları ve batırdıkları için icra ettikleri işi daha da basit gösterdiler ve resmen herkesin yapabileceği bir iş gibi göstermeye başladılar.Herkes te buradan yola çıkarak,gözünü para hırsı bürüyerek bu işe atıldı derken kanallar sayılamaz bir hal aldı.Sonra bu kanallar uyduları kasmaya başladı ve yeni bir ticaret kapısı ortaya çıktı;kablolu tv.Bunun tek güzel yanı var,o da her kanalın kendi branşında olması.Her şeyin kanalı ayrı.Türk sineması ayrı,futbolu ayrı,voleybolu ayrı.Kanallar da branş olarak ayrılınca,dolayısıyla başlarına gelen kişiler bu işten anlıyorlar ve tüm kadro da buna göre toplanıyor.Yani sonradan çıkan bir kazanç kapısı olmasına rağmen,uydu yayınındaki kanalların kalitesinden çok daha iyi.TRT'de iyiydi ama AKUT Başkanı şehit olduğunda,dağda ele geçirildi demesi,orada da dilin ve kalitenin yavaş yavaş bozulmaya başladığını göstermişti.Yani sıcak günler dediği için bir hava durumu spikerini kovmakla iş bitmiyor.Yukarıda anlattığım sebeplerle kablolu yayını ortaya çıkmasına büyük katkı sağlayan,yine uydu yayınındaki kanal sahipleri ve onların para hırslarıdır.
 
Habelere resmen reklam aliyorlar.Hangi kanalda kars1ma c1kt1 hatirlayamiyorum simdi.Reklamalardan sonra haber bültenimiz devam etcek dedi ya az sonra k1sa bi ara.Lakay1t,ciddiyetsiz,reyting keva$esi oldular iyice.
 
ATV haber, yine nispeten pozitif bir haber anlayışına sahip. Ancak birçok kanal, nasıl daha fazla kötü haber bulabilirim? ve nasıl haberleri daha çok drametiza edebilirim telaşındalar adeta.

Mesela ben, bir fakir veya engelli vatandaşın haberinin, acıklı müzikler eşliğinde verilmesine nefret ediyorum !
Bir insana yardım edeceksek, acıdığımız için değil, sevdiğimiz için yardım etmeliyiz.
Bu yüzden ben, ağlayan insanlardan çok, gülen insanlara yardım etmeyi tercih ederim! Ama maalesef arabesk zihniyet bunu anlamak istemiyor.

Ayrıca haber seçimide doğru dürüst yapılmıyor. olumlu gelişmeler haberden bile sayılmıyor. bilimsel gelişmeler çok kısa geçiştiriliyor.
devlet tarafından yanlış bir uygulama varsa, doğru dürüst bir eleştirel haber veya araştırma bile yapılamıyor.
Mesela, kapkaç ve hırsızlık konusunda, caydırıcı yasa ve uygulamalar çıkarılması konusunda uyarıcı yayınlar yapılmıyor.
Ama ne hikmetse, ünlülerin arasındaki tartışmalar haber bülteninde çok iyi yer buluyor.
Pascal Nouma, elini şortunun altına soktuğunda, heryerde haber oldu. ama aynı maçta sahaya sustalı çakı fırlatılmış olması, haber bile yapılmıyor.
öyle ya, sahaya bıçak atıp, insanların kafasını yarmak, gözünü çıkarmak, anarşi ve holiganizm mi daha zararlı, yoksa pipisiyle oynamak mı? Elbete pipisiyle oynamak tabii canım. başka ne olabilirki ?? !

Haberlere reklam alınmasıda hiç etik değil. o zaman felaketleri, insanların dertlerini kar amacı için kullanmış oluyorsunuz. Her işin bir edebi, bir ahlakı olmalı !!
 
Geri
Üst