Kulaklıktan Aldığım Sesi Amfiden Alamıyorum.

Arkadaşlar boston ga15w amfi, pod xt live ve epiphone sg special gitarım var. amfiye bağlayıp clean kanalından indirdiğim children of bodom tonuyla çalıyorum istediğim sesi alamıyorum. fakat kulaklığı prosesöre bağladığımda tam anlamıyla children of bodomun orjinal sesini alıyorum. ama kulaklıkla çalarken clean sesler kötü geliyor kulaklıktan olsa gerek. bunun sebebi nedir? sizce amfiyimi değiştirmeliyim? bir arkadaşıma sordum prosesör ve amfinin ayarlarları birbirine uyumlu olmalı dedi bu ayarı nasıl yapacağımı bilmiyorum. treble,middle,bass hepsi kapalı amfide. çünkü açınca dahada kötü oluyor. prosesörden kaynaklanıyor derseniz hiç bir fikrim yok sadece hazır tonları kullanıyorum gitar veya prosesörde sorun olacağını hiç sanmıyorum amfide sorun ama ne sorunu var anlamıyorum. küçük olduğu içinmi böyle acaba.
 
her amfinin kendine göre özellikleri vardır, tabiki 15 watt bi amfiden iyi bir verim bekleme, kulaklıkta tonun iyi gelmesinin sebebi prosesörün özellikği olan amfi simülasyonlarının kullanılması olabilir. Bu benim düşüncem yanılıyorda olabilirim, amfini değiştirmende yarar var ama :)
 
Hocam senin durumunda tonun kulakliktan iyi gelmesinin sebebi kabin modellemesini kullanarak sesi kulakliga yonlendirdiginden guzel gelmekte. Amfiden ayni tonu duyamamansa ayni sekilde kabin simulatorunden cikan ton amfinin preamp katinin uzerine tekrar gelmesinden kaynakli oluyor. Bu pod tarzi aletler direkt sisteme girmek uzere tasarlanmis aletler oldugu icin bu tarz amfiyle kullanimlarda pek verim alinamiyor. Ben pod 2.0 kullanirken bu sorunu soyle kulllanilabilir duruma getirmistim. Oncelikle amfinin kalitesini de goz onunde bulundurulmali. Pod 2.0 i sadece preamp ve efekt unitesi olarak kullanip guc katini amfiden ayarlamistim. Yani pod uzerinde kullansigin tondaki kabin modellemesini kapatip amfiye clean kanaldan degilde varsa cd in giristen baglarsan ton daha duzgun gelecektir. Bu durumda pod uzerinden amfi ve de fx olarak kullanip guc ve kabin olayini senin 15 wattlik amfinden karsiliyor olacaksin. Birde bu sekilde denersen belki daha tatmin edici ton yakalayabilirsin. Tabi yine de bu tarz aletler genelde sisteme girmek ve de kolay kayit mantigi icin tasarlandiklarindan amfi clean kati uzerinde cok verimli olmuyor. Eger amfi almayi dunursen uzerinde fx loop olsun fx looptan baglayarak sadece guc katini kullanmis olursun amfinin kanal uzerinden kullanmaktan daha verimli olur.
 
Çağrının dediği gibi amfinde cd in tarzı bir giriş varsa kesinlikle ordan giriş yap senin sorunun prosesöründeki amfi sim ile amfinin kendi karakterinin üst üste binmesi kötü bir sound ortaya çıkması . Eğer şayet yoksa cd in vs yeni bir amfi alasıya kadar clean kanalda bütün ayarları flatte tut ( potlar direk havaya baksın 10 sa 5 yani :) ) eğer tonun hala sevmiyorsan biraz zor olucak geçici süreliğine prosesörden tonunu düzeltmeye çalış ha ama stüdyoda mixere girdiğinde farklı bir ses alacaksın o yüzden tonunuda yedekleyebilirsin veya eski ayarına hemen dönebilirsin oynayarak prosesörü. Varsa yoksa diye çözüm ortaya çıkarmaya çalıştım belli hedeflerin olsun araştırarak deneyerek amfi al ilerde kendine illa prosesörle kullanıcam diyorsan tech 21 TM 60 tarzı amfi vardı prosesörle kullanılan mükemmel bişi bence onu kendine hedef koy ve hepsinden önemlisi kendini geliştirmeye bak tabiki çok önemli ton meseleleri fakat zaten kendini geliştirdikçe zaman geçtikçe hep daha iyisini hep bi arayış içinde olucaksın oda otomatikman gelicek yavaş yavaş ;)
 
Yukarda cevap yazan arkadaşları okumaya üşendim ama muhtemelen onlar da aynı şeyi demişlerdir; send return olan bi amfi alıp processorü returnden gireceksin, processorün de kabin modellemesi, power amp modellemesi kısımlarını kapatacaksın. Boston amfinin kıytırık preamfisi fotoğrafa kafa sokan adam gibi tona müdahale ediyo malesef, durum bu.
 
yani hocam sadet olarak amfini değiştirip cd in girişi olan ev tipi bi amfi al çok mg 10cd al sanırım vardı onda giriş sadece hoparlör olarak kullanırsın fiyatıda ucuz ses çıkışıda seni keser tahminen
 
Ben MG 10'un bu amfiden farkı olacağını pek düşünmüyorum açıkçası 6.5" hoparlörle pek faydası olmaz bence. Alıncaksa ve de bütçe elveriyorsa üzerinde fx loop, master volume ve hoparlörü 12" olan türde bir şey tercih edilmeli bence.
 
amfin ve prosesörünü uyum içinde kullanmak için Fx send/return girişi olan bir amfi alıp prosesörünü 4 kablo metodu ile kullanmalısın.

her amfinin preamp i vardir. prosesörlerin de preamp simulatörleri vardir. Yani anlayacağın cinste prosesörlerin içinde amfilerin modellemeleri vardir. Bunlara preamp denir. direkt olarak amfine bağladığın için preampler çakışır ve ortaya çamur bir sound çıkar. prosesörün arkasında fx send return adı altında iki tane çıkış vardir. amfinin de fx send return çıkışları olması halinde preampleri çakıştırmadan, olması gerektiği gibi kullanabilirsin.
 
tüm yorumları okudum gerçekten çok teşekkür ederim fakat anlamadığım şeyler var.
fx loop, preamp, send return,cd girişi ve bu simulatorlerden biraz bahsedermisiniz hiç bilmiyorum ne anlama geldiklerini ben daha yeniyim prosesörde.
bu arada amfideki tüm ayarlar sıfırda. clean kanalından çalıyorum.
prosesörün arkasında right, output, l-mono, level, oux input, phones gibi girişler var. ben phonese bağlandım daha iyi ses alıyorum kulaklıkta.
 
kulaklıktan aldığınız sese yakın bir sesi amfiden almak için: prosesorden gelen kabloyu amfideki ana "input" yerine varsa "CD girişi"ne, veya amfide fx girişine takın. özetle ilk teşhis bu

bu arada sorun kulaklıkta da olabilir, siz yapay bir soundu kulaklığınız nedeniyle alıyor da olabilirsiniz.
 
amfinin aux-input girişine bağlaman gerekiyor. normal "in" girişinden bağlarsan amfi kendi karakterini de kattığı için tonun bozuluyor. aux-in'den taktığın zaman amfinin karaktere sebep olan pre-amp ünitesini kullanmamış oluyorsun, yani bildiğin hoparlör görevi görüyor amfin.

kulaklığının kalitesini bilmiyorum ama kulaklıkta ton yapılmaz. freksnlar flat olmadığı için tonu tam vermez sana.
 
amfide cd girişi yok baktımda. o dediğin girişlerde prosesörde yok. aux input var fakat ucu kulaklıkların ucu gibi küçük yani. sence ne kadar mantıklı amfinin input unun diğer ucunu oraya takmak?
 
aux in: cd in

kulaklık ucu gibi küçük olması oraya takılabileceğinin göstergesi. nesi mantıksız geldi tam anlayamadım.

bir de " amfinin input unun diğer ucunu oraya takmak" bu ne demek anlayamadım.
 
5+1 e phonesdan çıkarak mı bağladınız yoksa live outtan mı.bende de x3 live var ve acaip ses farklılıkları var.o yüzden soruyorum.live outtan stüdyoda miksere girdiğimde ağlıyacaktım nerdeyse.cleanler tamam ama drivelar çok kötüydü.phonestan kulaklıkla dinlediğimde sesler süper.phonestan 2+1e girdiğimde eh idare eder ama bi hacim yok canlılık yok gibi geliyor.live outtan 2+1e girdiğimde ise yine çok kötü.zaten mono veriyor sesleri o zaman.drivelar clean gibi duyuluyor.live outtan mg10 amfiye girdiğimde en güzel sonucu almıştım.ama bu kadar ses farklılığının olması beni biraz pişman etti aldığıma.tam dedim ekipman sıkıntısından kurtuldum.ama şimdi yeniden değişik arayışlara giriyor gibiyim.
 
Geri
Üst