Metin Türkcanın Kullandığı Ton

arkdaşlar metin türkcan kullandığı tonu hangi pedalla yakalıyo bileniniz var mı.çok tok ve güzel bi tonu var pedalın.bi de ben bc rich gitar hastasıyım.gözüm gibson bile görmüyo o derece takıntı oldu ben de yani.temmuzda alıcam.
bilginizi paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler... :taptim
 
Benim bildiğim metin türkcan Marshall TSL 100 kafa ve 1960A kabin kullanıyor. Ya da yanılmış olabilirim. Ama konserlerde gördüğüm kadarıyla böyleydi. Harici bir preamp ya da efektör kullanmıyor gitar soundu için. Tabi FX rack kullanıyor mu bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla anfi tonu sadece.
 
Ben peavey 5150 (Tipik Van Halen amfisi) Kullanıyor diye gördümdü. Hatta Şebnem Ferah "Ben Şarkımı Söylerken" klibinde de görülüyordu.

Türkcan'ın tonu bana tipik Vai tonuna çok yakın geliyor.
 
konserde gördüğüm kadarıyla:
peavey amfisi var modelini tam bilmiyorum,şarkı esnasında distortionı sertleştirmek için biraz daha metal tonlarına kaçan bi pedal kullanıyo,bi de morley olduğunu sandığım bi wah kullanıyo,(wahın üstünde sekerek ayak değiştiriyodu yani yaylıydı ordan tahmin ettim)
 
Valla pentagramla kesinlikle marshall kullanıyor.
Şebonun yanında dinlemedim daha önce. Ama sonuç olarak anfi mevzusu var. Gidip de pedalla Vs çıkacak bir sound değil
 
Amfisi Peavey 5150. Kabin de 5150'nin kabini ve yanlış hatırlamıyorsam "Slant" modeli...
Ben bir Şebnem Ferah konserinde soundchecke girmiştim... Konser sırasında da soundcheckte de hoplayıp zıpladığım kadarıyla sanki 2 tane pedalboard görmüştüm... Eğer böyle değilse çok büyük bir kuyruklu yalan söylüyorumdur... Bu durumda özür dilerim... (Fotoğraf çekmekten dikkat edememiştim, zaten fotolar da bulanık çıktı :( )
Hatırladığım: Kabinin önünde bir tane pedalboard var. Bununla konser sırasında oynamıyor... Bir de monitörlerin arkasında pedalboard var... Çalarken bunları açıp kapatıyor...
Rack sistem hatırlamıyorum...
Tahminime göre distortionu 5150'den alıyor. Kendi processor tecrübelerimden de en yakın tonu Peavey modellemesinde aldım... Ama yok, bir türlü çıkmıyor... Ayrıca Pentagram ve Şebnem Ferah için aynı tonu mu kullanıyor bilmiyorum... Ben de kendisini severim.
a242.jpg
 
wallaen kolayı metin türkcana mail at söylesin.. :) vardır heralde iletişim için bi e-mail'i..
bc rich alırsanda NJ den aşşa düşme, platinium pro bulunmaz buralarda..
bide o gitarın üzerinde gördüğüm kahler tremolomu??
 
Valla ben duymadım. Yarın inicem beşiktaş tarafına sorarım Cenk abi ye. Böyle böyle şeyler duydum doğru mu diye. Gerçi benim bildiğim firmayla bir albümlük anlaşmaları daha var. Ama emin değilim
 
Bu arada Pentagram konser fotoları arıyorum. Ben 3-4 kere izledim ki hep dikkat ederim. Sanırım marshalldı pentagramda kullandığı anfi. Hakan çünkü marshall kullanıyor. Sound açısından benzerlik göstersin diye marshall kullanıyor diye biliyorum.
 
Benim bildiğimi bir çok insan daha biliyor. Zaten 2 hafta önce dreamtv'ye çıkmıştı metin orda da Güven pentagramla ilgili bu konuda soru sormuştu metin de cevap vermemişti.

Kesin olarak bi olay var ama sonucunda dağılırlar mı bilmem.
 
Bir iki foto buldum. Setupı çözebilene aşk olsun..

birinde fender head altta peavey kabin, yanında peavey head marshal kabin hönnkk?

Diğer iki fotoda da marshall var arkada.

wacken.jpg


penta.JPG


meto.jpg
 
aradığım pentagram sounduyla sınırlı kalsa yarın bıralırım çalmayı :) setup'ını merak edersin ama aynı tonututturmak istiyorum demek gereksiz..
 
Geri
Üst