25.000 tl ye ev stüdyosu önerileri

erhano33

erhano33
Öncelikle herkese merhaba. Fender player 2 hss Strat gitar ve nux mg-400 prosesörüm var. Daha öncesinde amfi önerisi sorduğumda Headrush FRFR-GO modelini tavsiye etmişlerdi. Prosesör üzerinde yazılan tonların amfi tonları ile çakışmaması için önerdiler. Ama yine de diğer amfi önerilerine açığım. Onun dışında da ses kartı ve referans monitör almak istiyorum. Amfi, ses kartı ve referans monitör e toplam bütçem 25.000 tl. Headrush frfr go 10.000 tl geriye 15.000 tl kalıyor. Ses kartı olarak da forumda minimum 24 bit 96 kHz olan bir ses kartı alınması gerektiğini yazmışlardı. Ona göre bir kaç tane ses kartı baktım. Ses kartında da iki girişli olmasını istiyorum. Örnek model olarak;

M-Track Duo HD​

Steinberg UR12 MK3​

Steinberg IXO12​

Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4​

Arturia MiniFuse 2​

Bunları düşünüyorum. Eksileri artıları veya farklı modelde önerileriniz varsa açığım.

Onun dışında da referans monitör olarak tavsiyelere de açığım. Bazları 3.5 inç monitör yeter derken bazıları da minimum 6 inç olması diyor bu konuda da kafam karışık. Yardıma olursanız çok sevinirim iyi günler dilerim.

Beste işleri olmayacak ama içerik üretip kayıt alacağım. Aynı zamanda piyano da çalabiliyorum piyanom da var. Kendim çalıp kendim uğraşacağım.

"Frfr Go" avuç içi kadar. Seyehat eden biriyseniz, çantanızda az yer kaplasın tam değil ama biraz işinizi görsün mantığında.
Prossesörde ısrarcıysanız; D- Class, Frfr aktif stage 8"-12"monitör kullanın.

Monitörün "Flat response" olması sizin kendi başınıza çalıyor olmanız durumında gerekli değildir. Şu demek; frekans doğruluğu, sizin başka yerlerde çalmanız gereken durumlarda lazım. Evde yaptığınız ayarlar başka yerlere gittiğinizde farklı duyulmasın.

Eğer Referans monitörü alacaksanız; 6" ve ya üstü bir model tercih etmeniz durumunda tek başına gitar için de yeterlidir. Frekans cevapları 35Hz-40kHz civarlarına çıkabiliyor.

Tek kanal ses kartıyla bile 250 kanal proje üretebilirsiniz.
Ses kartı için aynı anda kaç tane canlı enstrüman / mikrofon kayıt etme ihtiyacınız olacağına göre iş değişir.

Eğer Notebook ile ses kartı kullanacaksanız; harici güç kaynağı olmasına önem verin. Çünkü +48v da dahil olmak üzere bütün gücü Notebooktan çeker ve bu türlü sorunlara sebep olabilir.

Masa üstü ama sadece USB girişli bir kart alacaksanız da; Power supplynizin donanıma harcadığı güçten fazlasına sahip olmasına dikkat edin.

Son düzenleme:

Geri