25 bin tl ye custom fly v yaptırılırmı

3 Ay önce de aynı konuyu açmıştın, o zaman konudaki ücret 20.000 TL idi. Enflasyon oldu sanırım şimdi 25' e yükseldi. 🙂 O zaman şu yorumu yapmıştım;

"20.000 TL' ye imkanı yok sağlıklı bir şey ortaya çıkamaz. 2. el bile olmaz."

şimdi değiştiriyorum.

"25.000 TL' ye imkanı yok sağlıklı bir şey ortaya çıkamaz. 2. el bile olmaz."

Teşekkürler.

3 Ay önce de aynı konuyu açmıştın, o zaman konudaki ücret 20.000 TL idi. Enflasyon oldu sanırım şimdi 25' e yükseldi. 🙂 O zaman şu yorumu yapmıştım;

"20.000 TL' ye imkanı yok sağlıklı bir şey ortaya çıkamaz. 2. el bile olmaz."

şimdi değiştiriyorum.

"25.000 TL' ye imkanı yok sağlıklı bir şey ortaya çıkamaz. 2. el bile olmaz."

Teşekkürler.
20.03.2026 için şimdiden ben yardımcı olayım,

30.000 ₺ ye custom gitar olmaz. ortaya sağlıklı bir şey çıkmaz. 2. el bile olmaz.

Ortalama ne kadar bütçe gerekir peki ? Uçuk kaçık fantezilere girmeden yaptırmaya kalksak ne kadar gider ?
İşçilik hariç fiyat hesaplaması yapsak
-Gövde ağacı = Fiyat bilgim yok
-Klavye ve fretler = Fiyat bilgim yok
-Manyetikler = 10-20k
-Potanslar ve switch = 5-10k
-Burgular = 2-4k
-İşçilik = En az 10k

Basit tabloyla bile fiyatlar nerelere gidiyor ki boya, kablo, eşik gibi şeyleri de dahil etmedim.

Ortalama ne kadar bütçe gerekir peki ? Uçuk kaçık fantezilere girmeden yaptırmaya kalksak ne kadar gider ?
İşçilik hariç fiyat hesaplaması yapsak
-Gövde ağacı = Fiyat bilgim yok
-Klavye ve fretler = Fiyat bilgim yok
-Manyetikler = 10-20k
-Potanslar ve switch = 5-10k
-Burgular = 2-4k
-İşçilik = En az 10k

Basit tabloyla bile fiyatlar nerelere gidiyor ki boya, kablo, eşik gibi şeyleri de dahil etmedim.
Yaptıran 2-3 arkdaşımdan bildiğim kadarıyla kapı açılış rakamı olarak ortalama 1000 $'lık bir bütçe ayırmanız lazım. Yaptıranlar daha net şeyler yazabilir.

Azak Gitar, yılbaşına kadar standart gitarları 30binden başlayan fiyatlardan yapıyor ama bilmiyorum hangi ağaç, bridge, manyetik, burgu vs vs.

Abi 50 bine de olmaz bence ya. Haftada 20 gitar üretimi yapan fabrika personeli ile yılda 10 gitar üreten luthier yapımı gitar arasında bence çok fark olur. Ayrıca madem ucuz bi handmade olacak ne gerek var direkt Jackson alt segment bi v al manyetik değiştir. Handmade gitarı istesen satamazsin bi de sonra.

Yaptıran 2-3 arkdaşımdan bildiğim kadarıyla kapı açılış rakamı olarak ortalama 1000 $'lık bir bütçe ayırmanız lazım. Yaptıranlar daha net şeyler yazabilir.
Hocam yaptırdığınız yere göre değişiyor ama dolar verdiğiniz için yurtdışındaki deneyimimi aktarayım. Özel telecaster yaptırmak için Amerika'dan bir luthier ile konuşmuştum, 1700 dolar gibi bir fiyat çekmişti. Eğer parçaları kendiniz toplamak isterseniz gövde 200-300, sap ise 200-400 civarı fiyatlara bulunur fakat bunların kalite kısmına girmiyorum. Ben parça alıp toplayacak olsam gövde için franchin, sap için ise allpartswood ile çalışırdım ve kalanları kendim birleştirirdim, bu da bana aşağı yukarı konuştuğum luthier ile aynı fiyata, belki biraz daha ucuza mal olurdu. Yanlışım varsa düzeltin ama Türkiye'de sadece daha pahalı olmasını beklerdim.

Hocam yaptırdığınız yere göre değişiyor ama dolar verdiğiniz için yurtdışındaki deneyimimi aktarayım. Özel telecaster yaptırmak için Amerika'dan bir luthier ile konuşmuştum, 1700 dolar gibi bir fiyat çekmişti. Eğer parçaları kendiniz toplamak isterseniz gövde 200-300, sap ise 200-400 civarı fiyatlara bulunur fakat bunların kalite kısmına girmiyorum. Ben parça alıp toplayacak olsam gövde için franchin, sap için ise allpartswood ile çalışırdım ve kalanları kendim birleştirirdim, bu da bana aşağı yukarı konuştuğum luthier ile aynı fiyata, belki biraz daha ucuza mal olurdu. Yanlışım varsa düzeltin ama Türkiye'de sadece daha pahalı olmasını beklerim.

20bine yaptıracağın gitarın bundan hiçbir farkı olmaz , bunu alıp üzerinde çalışmak çok daha mantıklı. Varsa Avrupadan getirebilecek bir tanıdığın demonte olarak getirir istediğini yaparsın.

Ben de su an alder strat govdesi yaptirma arifesindeyim. USA'de sadece govde icin boyasiz $300, boyali $500.

Sap basli basina para demek zaten. Ben strat tarzi bir sap ile ilgilendigim icin Fender'den ornek vereyim, sen kendine uyarlarsin. Fender'in MX saplari $450, US saplari $750.

Boyasiz kullanacagim, MX sap takacagim desem bile gitar (govde & sap) $750.

Turkiye'de daha pahali olacagini dusunuyorum.

Akord burgulari, ust esik, manyetikler, kopru, switch, potanslar, knoblar, jack cikisi, aski pinleri derken asagi yukari bi $750 de boyle gider. Oldu sana boyasiz ve isciliksiz $1500.

Turkiye fiyati, boya ve iscilik de isin icine girince $2000-$2500 bandinin altina gitar yaptiracaksan hic bulasma derim. Gitari yapacak kisinin yerine koy kendini. Bu parcalari, ham maddeleri, yari mamulleri temin edecek ve gunlerce emek verecek. Bu adam da parcalari bedava almiyor sonucta. Ya parca kalitesinden ya da iscilikten kismak zorunda ki evine ekmek goturebilsin. (bu durumda muhtemelen her ikisinden de kisacaktir)

Daha once yapilmis yorumlarda "hazir bir gitar begen, bul, al onu modifiye et" denmis. Israrla katiliyorum.

Ben kendim bu tavsiyeye uyamiyorum cunku HS manyetikli rear routed (pickguardsiz) alder govdeli uygun fiyatli gitar bulamadim.

Ac bir konu basligi, butcem bu kadar, bu kasa tipi begeniyorum nasil yapalim de. Biz de yorum yapalim bu gitari al, bu manyetikleri al, bu burgulari al, bu kopruyu al diyelim. Sen butcemi asiyor de. Biz gitari al biraz kullan, paran olunca yine gel modifiyeleri konusalim diyelim. Sonra altina yaz, bu manyetigi taktim soyle guzel oldu tesekkurler de, bu manyetigi taktim hic soylediginiz gibi olmadi yaziklar olsun size de. Oradan devam edelim.

20bine yaptıracağın gitarın bundan hiçbir farkı olmaz , bunu alıp üzerinde çalışmak çok daha mantıklı. Varsa Avrupadan getirebilecek bir tanıdığın demonte olarak getirir istediğini yaparsın.
Baya guzelmis bu, tarzim olmasa da alip orasini burasini modifiye edesim geldi. Boya isi beni korkutuyor.

Baya guzelmis bu, tarzim olmasa da alip orasini burasini modifiye edesim geldi. Boya isi beni korkutuyor.
Her modelin muadili var, explorer, strat, tele, king v , boya cila en kolayı, İnternette bir sürü video var hallolur , şu kiti yaptırmaya kalksan kimse uğraşmaz yapmaya 3 katından aşağı da fiyat veren olmaz, gümrük vergisi olmasa veya oradan getirtmeye hatrım geçecek kimse olsa tüm modelleri alırdım.

Ben de su an alder strat govdesi yaptirma arifesindeyim. USA'de sadece govde icin boyasiz $300, boyali $500.

Sap basli basina para demek zaten. Ben strat tarzi bir sap ile ilgilendigim icin Fender'den ornek vereyim, sen kendine uyarlarsin. Fender'in MX saplari $450, US saplari $750.

Boyasiz kullanacagim, MX sap takacagim desem bile gitar (govde & sap) $750.

Turkiye'de daha pahali olacagini dusunuyorum.

Akord burgulari, ust esik, manyetikler, kopru, switch, potanslar, knoblar, jack cikisi, aski pinleri derken asagi yukari bi $750 de boyle gider. Oldu sana boyasiz ve isciliksiz $1500.

Turkiye fiyati, boya ve iscilik de isin icine girince $2000-$2500 bandinin altina gitar yaptiracaksan hic bulasma derim. Gitari yapacak kisinin yerine koy kendini. Bu parcalari, ham maddeleri, yari mamulleri temin edecek ve gunlerce emek verecek. Bu adam da parcalari bedava almiyor sonucta. Ya parca kalitesinden ya da iscilikten kismak zorunda ki evine ekmek goturebilsin. (bu durumda muhtemelen her ikisinden de kisacaktir)

Daha once yapilmis yorumlarda "hazir bir gitar begen, bul, al onu modifiye et" denmis. Israrla katiliyorum.

Ben kendim bu tavsiyeye uyamiyorum cunku HS manyetikli rear routed (pickguardsiz) alder govdeli uygun fiyatli gitar bulamadim.

Ac bir konu basligi, butcem bu kadar, bu kasa tipi begeniyorum nasil yapalim de. Biz de yorum yapalim bu gitari al, bu manyetikleri al, bu burgulari al, bu kopruyu al diyelim. Sen butcemi asiyor de. Biz gitari al biraz kullan, paran olunca yine gel modifiyeleri konusalim diyelim. Sonra altina yaz, bu manyetigi taktim soyle guzel oldu tesekkurler de, bu manyetigi taktim hic soylediginiz gibi olmadi yaziklar olsun size de. Oradan devam edelim.
Sap için fender yerine musikraft'a bakmanızı öneririm. Ben stratımda fender player sapı kullanıyorum çünkü elimde o vardı. Tamamen sıfırdan toplayacak olsam kesinlikle özel yaptırırdım.

Sap için fender yerine musikraft'a bakmanızı öneririm. Ben stratımda fender player sapı kullanıyorum çünkü elimde o vardı. Tamamen sıfırdan toplayacak olsam kesinlikle özel yaptırırdım.
Bunu yazmak icin dogru konu burasi degil belki ancak cok fazla markasiz ya da dusuk kaliteli markalarda gitar kullandim. Belki bundandir ki headstock da yer alan decal biraz onemli benim icin gorsel olarak. Musikraft olursa headstock logosuz olacak sanirim.

Geri