Evde Kayıt Yapmak

m audio feys track 2 aldım ses kartı miksere bağlıyorum ses almıyor bağlamazsam bilgisayar direk ses alıyor ne yapmam lazım bilen yardımcı olabilirmi
 
arkadaşlar m audio fys track 2 aldım avit in dün miser bağlıyorum ses almıyor bilgisayar ama ses kartı olmayınca mikser den bilgisayar ses alıyor ses kartı olunca almıyor yardım edin​
 
m.audio fys track aldım yeni şimdi olay şu mikrafndan mixsere mikserden bilgisayara gittiğim zaman ses alıyor bilgisayar ama ses kartını bağladığım zaman almıyor içinden çıkan cd yi filan kompule yükledim mikradonu direk ses kartına bağladığımda mikxer dewre dişı kalınca tek kanaldan ses alıyorum bilen warsa bi zahmet yardım edebilirmi :))
 
Mid Range cok birikirse 350-400 Hz arasi Notch yapin Akustik + Elektro gitarlarda. Akustik enstrumanlarin ve akustik ortamlarin en camurlu oldugu range burasi.

Evet, ozellikle kabin mikrofonlarken akustik mudahale gormemis veya dar alanlardaysaniz bu alanda cok fazla yogunluk olabiliyor, hele ki high gain gitar tonuyla palm mute yaparken ugultu festivali bile olabiliyor, dikkatlice kesmeler yapmak lazim.
 
hayır, belki gitarın alt ve üstteki gereksiz frekansları temizlemek için eq koyulabilir (ben koymuyorum)
yani:
bass için 35-50hz, gitar için 80-110 hz arasında bir yerlerden low cut (high pass)
bass için 3000-4500hz, gitar için 7500-8500 hz arasında bir yerlerden high cut (low pass) filtre

ayrıca master'a 4khz'den 3-6db arası high shelf eq koyuyorum, geneli parlatmak için,
bir de maximizer (max 3db basacak şekilde) koyuyorum (demoyu youtube'a falan koymadan önce mastering olsun da diğer demolarla aynı seviyede duyulsun diye)
ek olarak böyle ufak cilaların yanına master channel imiza maximizer ve limiter koyarsak olası picklerin önüne geçmiş olup dengeleri kurabiliriz.
 
arkadaşlar ben evde kayıt yapmak istiyorum hem studio monitör hemdede usb mixer ile normalde dışarda sadece power mixer artı kabinlerle çalıyorum fakat hiç kaydetmedim ev için Behringer XENYX QX1002USB ve 2 adet referans monitör almayı düşünüyordum bunlar olmadan nasıl kayıt yapabilirim en uygun bilgisayardan örneğin kayıt yapılabilir mi tabi mikrofon ve saz ikisini birden kullanarak ne yapmalıyım ve ekipman ne kullanmalıyım mikrofonum var shure sv200 başka birşey yok yani yardımcı olursanız sevinirim
 
Hem Anfi hem ses kartı olsun. İçinde hazır anfi modellemeleri, efektler oldun diyorsan.
Line6 ses kartlarından almanda fayda var. Modeller giriş - çıkış sayılarına göre değişiyor.
Bilgisayarı açıp, gitarı bağlayıp kaydetmek çok kolay. Hazır tonlar yeterli. Yaratıcı tarafımı kullanacağım diyorsan, milyonlarca kombinasyon yapabilirsin. Bas gitar tak kaydet, mikrofonu bağla şarkını söyle kaydet.
Velasıl kelam, basit, fonksiyonel, kayıt kalitesi gayet iyi, ileride daha üst bir şey almak istersen satması kolaydır.
 
Geri
Üst