Usa Fender Sss Strat Metal Için Manyetik Tavsiyesi

Başlıkta da belirttiğim gibi tavsiyelere ihtiyacım var ,geçici bi süreliğine düşük akordlarda çalışmam gerekiyor maple tuşe sss manyetik yerlerine sahip standart bir usa strat.Ne gibi manyetiklerle dipgürültü sıkıntısı yaşamadan sağlam metal tonları alabilirim.Bilmeyenler lütfen stratla metal mi yapılır demesin,bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum:)

Şimdiden sağolun.
 
single boyutunda humbuckerlar mevcut, seymour duncan'ın humbucker jb'sinin küçültülmüş versiyonunu deneyebilirsin yine hem dimarzio'nun hem seymour duncan'ın hum-free single coil manyetik serileri mevcut. bence sadece köprüyü değiştirmen yeterli. cleanlerde ve soloda 4. ve 5. pozisyon gayet iyi sonuçlar verecektir. sert yüksek gain gerektiren ritim tonlarında da köprüyü kullanırsın.
 
seymour duncann singlebucker ını denemiş biri olarak ben beğenmedim açıkçası yada güzel bağlayamadı yaptrdığm kişi yani ayarları vs bilmiyorum fakat hiç memnun kalmamıştım..
dimarzio fasttrack veya tonezone öneririm..
 
Adam gibi metal tonu almak istersen eğer 10 20 liraya hss pickguard alıp çok klasik olacak ama doğrusunu da yapmış olacaksın emg 85 falan tak. Gerçi köprü yuvası destekler mi bu durumu senin gitarda bilmem. Benim deluxe stratta yuvalar HSH dizilimindeydi. Sonra arkadaşın dediği gibi orta ve sapa dokunmana gerek kalmaz. Geniş ton yelpazeli bir gitarın olur.
 
SEYMOUR DUNCAN in single coil tipi humbuckerlari iyidir. Ccleaf muhtemelen Bağlantın yanlış oldu abi. Çünkü çok başarılı..

şu video da metal değil ama bol overdrive li bi örnek mevcut. metal tonlarını da çok iyi yiyor.

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Öncelikle sağolun tavsiyeleriniz için,manyetik yuvası desteklermi ben de bilmiyorum açıp bakmak lazm ama dha önce hiç fenderin pickguardını çıkarmadım zarar vermedn nasıl çıkcak bi araştırmam lazım önce.Humbucker takabilme şansım varsa zaten hiç düşünmeden hss picguard alırm bitane böyle bi şanstan bihaberdim.Diğer manyetikleri de araştırmaya aldım son çare olarak.Sağolun tekrardan.
 
Vidalarından çıkartınca otomatik komple çıkıp gitardan ayrılıyorlar. Çok nadir direkt gövdeyle bağlantısı olur o da lehimden ibarettir zaten, bu arada yeni manyetik alsan da her durumda pickguard'ı açacaksın zaten.
 
bende çok iyi diye biliyordum fakat öyle bi sonuç alınca moralim bozuldu açıkçası da dediğim gibi büyük ihtimal bağlantılarda knoblarda vs sorun olmuş
 
Telleri çıkarın gitardan. Pickguard vidalarını açınca zaten switch, knob, manyetik falan hepsi yukarı çıkacak, hiç bir zarar gelmeyecek. Ayrıca %99.9 manyetik havuzu büyük, yani humbucker alacak şekildedir, o zaman seçenekleriniz artacaktır.

Şimdi reklamlar. Elimde Dimarzio DP217 Neck mevcut. İlgilenirseniz konuşuruz. :D
 
:D sağol aykan yine yetiştin imdadıma ahaha:D arkadaşlar baya bi seçenek sundular sağolsunlar,dediğin gibi bi açıp bakayım umarım geniş havuz çıkar ona göre görüşürüz:)
 
Sağlık sorunlarından dolayı uzak kaldım 1 hafta kadar hayattan,evet gitara baktım h yuvasına sahipmiş,çok mutlu oldum:D

Düşük akord aksak ritmli yüksek gain koyu tonlu melodilerin kayıdı için lazım bana şuan,humbucker yuvasına sahip olduğuna göre emg81 tarzı şeyler de bakınabilir miyim tek 81 alsam diğer pasif manyetiklerimi bozar yada zarar verr mi,beraber verimli kullanabilirmiyim sizce?Veya direk pasif yüksek çıkışlı bi humbucker takarm.
 
Strat'lara EMG yakıştıramıyorum ben ama sen bilirsin, düşük akord ve koyu ton diyince düşündüğüm ilk şey de EMG olmadı değil, ayrıca manyetiklere zarar falan vermez merak etme ama verimli kullanmaya birşey diyemem sonuçta oldukça fazla output ve gain kaybi yaşayacaksın geçişte diğer yandan EMG'den bu tarz şeyler çalarken neden diğer manyetiklere geçesin ki?

Çok konuşmuş gibi olmak istemem ancak benim tavsiyem eğer ki Heavy'den öte bir şey çalıyorsan (Thrash vs.) gitarını satıp hemen hemen aynı değerde aktif manyetikli gitarlara yönelmen, yok ben çok abartmıyorum diyorsan pasif ve yüksek çıkışlı bir humbucker edinmen. Umarım yardımım dokunur :)
 
dimarzio'nun veya seymour duncan'ın yüksek çıkışlı bir manyetiğini alıp kurtul derim. emg'e gerek yok. birşeyi bozmaz en fazla 2. pozisyon tonların farklılaşır. bir de gerekirse sağlam bir distortion pedal ile güçlendirebilirsin tonlarını.
 
Esas gitarım sl2h ama onu standart d de kullanıyorum,bunu da kısa bi süreliğine başka bi proje için çekmek zorundaym metal tonlarına yoksa metal gitarına ihtiyacım yok sl2h varken de gereksiz masraf yapıp gitar almak istemiyorum (ilerde 7 telli olabilir o ayrı tabi:) ) kısa süreliğine ihtiyaç yüzünden fenderi metalleştirceğimden dolayı yüksek çıkışlı bi humbucker işimi görecektir sanırım.Emg den düşününce vazgeçtim çünkü gitar sürekli böyle kalmıcak.Tekrardan çok sağolun tavsiyeleriniz için :) Estafrllah buarada ne çok konuşması her fikre açığım yardımcı oluyorsunuz daha ne isteyim:)
 
Geri
Üst