Spartacus (dizi)

31'i diye kalmış aklımda. Bu akşamsa gayet iyi. Son sezon olduğunu bilmek hüzün veriyor fakat keyfini çıkarmak lazım.

Hafiften hafiften, yüklen yüklen hafiften
 
yani bu diziden doğacak yeni bir dizi. hazır sezarı gösterecekken onun üzerinden yeni bir dizi çıkacak. güzel de olacaktır.
 
Lan onu duymamıştım ben hiç bir yerde ha. E iyi bari, çeksinler tabii. Bugün transfer haberini savarain'den, dizi haberini illnino'dan aldık. : )
 
Roma taraflarından saygı duyulacak bir düşman geldi en sonunda. Adam diğerleri gibi küstah değil, ince eleyip sık dokuyor ve hepsinden cin. Kendi tuttuğu gladyatör ile dövüşlerindeki diyaloglar harikaydı, oğluna ayar verişi filan da öyle. Haydi bakalım hakikaten iyi başladık...
 
Roma Cumhuriyet döneminde sıkıyönetim zamanında bir kişi yetkilendirilip imparator ünvanı verilirdi. İmparator olan kişi sıkıyönetim bitene kadar monark yetkisiyle donatılırdı. Aldığım roma hukuku derslerinin tek işe yaradığı yer şu dizi.

Sonuç olarak adam imparator oldu. Artık he-man edasıyla "güç bende artık" diye bağırabilir.


Edit: Yalnız vikipediden baktım da, Crassus'un imparator olduğuna dair bir bilgi yok. Enteresan.
 
Bu sezon şu ana kadarki bölümleriyle önceki sezonlardan 9978978 kat daha profesyonel, daha kompleks, daha izlenesi. Bundan öncekiler gayet basit bi senaryo üzerinden, kan ve şehvete vurgu yapılarak işleniyordu. Şimdiyse çok daha güzel.

İnsan beyinsiz olmayacak, insan kana aç olmayacak.
Sezar zeki adam, crassus gibi.
Spartacus artık yalan oluyor. Machiavell'in dediği gibi, siyaset iktidarı ele geçirme ve iktidarda kalma sanatıdır. Barbar bir toplumun lideri olacaksan o barbar topluluğu kana doyuracaksın. Başka türlü başta kalamazsın. Spartacus idealist, Spartacus zeki, Spartacus adaletli, Spartacus barbarların içinde kalmış tek insan, ama Spartacus siyaset bilgisinden yoksun. Onun için bir sezar değil, bir crassus değil.
 
brütüs tarafından sırtından bıçaklanan sezar,burada ki kurgu da spartacusü sırtından bıçaklamaya çalıştı.altı çizili bir ironi var.
 
gannicus başganlığını yine kanıtladı. dizi de yavaş yavaş sezara hazırlanıyor kendi dizisi olacağı için.
 
Geri
Üst