Ev Için 5+1 Olayları...

Çoğu 5+1'i dvd veya blu-ray player ile beraber satıyorlar, dolayısıyla amfileri de bu cihazların içinde oluyor. Bağımsız 5+1'ler ise genelde 1500 tl ve üstü fiyatlardan başlıyor. yok mudur daha makul fiyatta olan bildiğiniz herhangi bir sistem? onkyo, jbl, pioneer samsung v.s. gibi, siz de neler var?
 
doğru düzgün bir 5+1 sistem çok pahalıya patlayacaktır eğer sistem hi fi olsun, gerçeğe yakın ses elde edeyim, çok net seslerle film izleyeyim, müzik dinleyeyim diyorsan. öncelikle sormak isterim sistemi kurmayı düşündüğün odanın boyutu nedir ? ses kartın var mı ? hoparlörleri neye bağlayacaksın ? sonra da fiyat/performans açısından çok başarılı bulduğum hi fi hoparlörleri önereceğim sana audioengine a5, araştırmanı tavsiye ederim, eğer oda büyükse a5 leri yok küçük bir odaysa a2 yi tavsiye ederim sana. benim odam küçük focusrite saffire 6 usb ses kartı ile kullanıoyurm a2 leri 2 yıl kadar oldu, ve çok memnunum. tabi bu stereo bir sistem 5+1 değil ama ses konusunda çok hassaslar. a2 ler 290 USD a5 ler 490 USD mavi hifi da; http://www.mavihifi.com/Resimler/SiteIcerik/AUDIOENGINE-2009_20100817_122157.pdf bir de subwoofer alırsan bunların yanına çok başarılı bir sisteme sahip olmuş olursun. tam olarak istediğin şeyi söylemedim farkındayım ama belki bir alternatif oluşturur kafanda, çok mantıklı ürünler çünkü. illa 5+1 olsun diyorsan bende bir araştırır yardımcı olmaya çalışırım yine.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
samsung televizyon ve blu-ray player'a bağlayacağım bilgisayara değil. kuracağım alan 25 metrekare'ye yakın büyüklükte. ses gücünden ziyade kaliteli ses vermesi benim açımdan daha önemli, apartman dairesi olduğu için yüksek sesle müzik dinlemeyeceğim. logitech z906'ları da önerenler var ama hem kontrol konsolu hem de ayaklarının olmaması pek çekmedi beni.. audioengine a5'e bakıyorum, harman kardon ve jbl'ler de var ama çok ucuz ürünler değil bunlar malesef.. direk amfi ve sub ve 2 speaker aldıktan sonra çoğaltılabiliniyor mu speaker sayısı senin bahsettiğin bu sistemlerde?
 
oda ve bahsettiğin diğer kriterler için audioengine a5 çok uygun geldi bana. subwoofer yanına 2 tane de a2 koyabilirsin a5 lerin yanına, nasıl bağlanır, nasıl eklenir bilmiyorum araştırmak lazım ama apartman dairesinde a5 lerden daha fazla bir şeye ihtiyacın olmayacağını düşünüyorum, emin ol bas frekanslarda da istediğini elde edeceksin, speaker sayısını arttırmaktansa hoparlörlere ek olarak eğer baslar yeterli gelmezse ilerde bir subwoofer düşünebilirsin. zaten alacağın ses seni fazlasıyla tatmin edecek. logitech vb. ve hatta sony nin tüketici odaklı, yüksek fiyatlı ürünlerinden kaçınmanı tavsiye ederim. bahsettiğim hoparlörlerin yanına yaklaşamaz o sistemler. gidip dinlemeni öneririm mavi hi fi da fırsatın varsa, ben orada ilk dinlediğim şok olmuştum hi fi nedir bilmeyen biri olarak.
 
Geri
Üst